Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gusiex

Proszę o porady! PILNE!!!

Polecane posty

Gość gusiex

Witam! 19 dni temu zostałam mamą. wszystko przebiegało całkiem nieźle i znośnie,aż do 2 nocy temu. Mała obudziła się i jak przystawiłam ją do piersi,tak ssała 5 godzin. wypuszczała na chwilę,ale gdy "zauważyła",że nie ma nic w buzi,odrazu zaczynała płakać. i tak całą noc nieprzespana. dzisiaj w nocy już mniej,ale ciągle jednak za długo.. natomiast teraz,jest dzień i nie zdarzyło się tak wczesniej, cały czas chce być przy piersi. dałam jej nawet na chwilę skoczek,żeby sprawdzić czy chodzi o jedzenie czy tylko o ssanie. jednak o te drugie.. i już nie wiem co mam robić.. nie chciałabym,żeby ssała już teraz smoka.. wiem jakie są tego konsekwencje.. Czy mam jej pozwolić płakać czy nie męczyć jej i działać ze smokiem? proszę o pomoc doświadczone mamy!

Gość drynnn
tylko jej nie spaś :D

Gość ptasiek nastroszony
problemy logopedyczne mogą być. zły rozwój podniebienia skrócone wedzidelko. logopedzi zdecydowanie odradzają smoczki plastikowe. wazne tez z czego wykonane by toksyczne nie byly

Gość przecież nowoczesne smoczki
nie wykrzywiają zgryzu.. więc nie wiem czemu nie dasz jej smoczka. Jak odkryje że może ssać kciuk, to zgryz jeszcze bardziej się wykrzywi :)