Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja ja ja

mamy poradźcie co mam podać dziecku

Polecane posty

Gość ja ja ja

ma bardzo czerwone gardło i goraczkuje

Gość ja ja ja
sorry z tego wszystkiego nie napisałam najwazniejszego ma 4 lata

na gardło chrolhinaldin możesz podać i płukanie szałwią jeśli potrafi a na gorączke albo paracetamol albo ibuprofen :) u nas w 2 dni było po wszystkim ostatnio jak mała tak miała :)

Gość tasty
to na bank angina szukaj lekarza bo konieczny jest antybiotyk

taaaa na bank angina :D:D:D a ty co lekarz kablowy :D:D:D ja bym dała tak jak ci napisałam i zobaczyła jak to się będzie rozwijać i dopiero wtedy do lekarza jak coś a i przy anginie antybiotyk nie jest konieczny!!!!! konieczny jest przy zapaleniu oskrzeli

przy anginie antybiotyk jest konieczny, bo wywołują ją paciorkowce i same nie znikną chyba.. ale zwykłe zapalenie gardła można wyleczyć bez, posiekany czosnek, sok z cytryny itp

Na zbicie goraczki paracetamol, ibuprofen (mozna zamiennie), oklady. Polecam tez mleczko z miodem jesli pije. Jak moj jest przeziebiony to smaruje na noc mascia rozgrzewajaca nozki (na to skarpetki) klatke piersiowa i plecki. Do tego jeszcze herbatka z cytryna. Na mojego synusia to dziala. Zdrowka!!!

Gość sudowia
Przy anginie akurat antybiotyk jest konieczny, zarowno u dziecka jak i dorosłego. Angina jest wywolana przez bakterie, a kazde zakazenie bakteryjne wymaga antybiotykoterapii.

Gość ja ja ja
ale ona nie ma nawet kataru tylko to gardło. A najgorsze jest to ze jej przy tym dziwnie pachnie z buzi

no to może się włąśnie angina się rozwija, wtedy są ropne czopy i to powoduje brzydki zapach obejrzyj jej gardło czy nie ma na migdałach bialego nalotu jeśli ma to angina na bank i im wcześniej podasz antybiotyk tym lepiej, bo w nocy może dostać silnej gorączki a antybiotyk daje poprawę dopiero gdzieś około 3 dawki jeeli gardło jest tylko czerwone to zapodaj naturalne metody i jakiś nurofen na gorączkę

Gość sudowia
ja mysle, ze twoje dziecko autorko ma angine zapach z buzi tylko to potwierdza goraczka rowniez

Gość taie mo
też myślę że to może się zaczynać angina -gorączka, ból gardla i zaczerwienie -u nas tak było i lekarz od razu powiedział że to angina.