Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ajajajjjjjjjjj

Groszek zielony POMOCY

Polecane posty

Gość ajajajjjjjjjjj

hej Zaczynamy wprowadzanie nowych posiłków I mam pytanie Jak podawać groszek zielony ? mam zamiar kupić mrożony z hortexa ale czy ten groszek mam gotować ? czy podać surowy nie wiem jak tam pisze na opakowaniu czy gotowany czy nie bo jeszcze nigdy mrożonego nie kupowałam I jak podać pietruszkę ? jak dużo ma jej być ? dodać do ziemniaka tylko te listki czy też korzeń ?

Gość nkk
groszek mrożony jest surowy więc trzeba go ugotować. A ty sama jesz surowy groszek?

Gość ajajajjjjjjjjj
ja jem tylko ten z puszki konserwowy :) więc tak jak pisąłam nie wiem jaki jest ten mrożony :)

Gość kompilacja
Zdecydowanie ugotuj - na wrzątek, żeby nie stracił wartości. I pamiętaj, że działa wzdymająco..

Gość kompilacja
Nie podawaj naraz wszystkiego, wprowadzaj po jednym. jeśli listki, to niewiele, korzeń na początek w zupie.

nkk a Ty nie jesz surowego groszku? zielony groszek z reguły się je właśnie na surowo :D ja ten mrożony daję do sałatki jarzynowej bez gotowania oczywiście bo jakoś wolę niż konserwowy no ale dla małego dziecka faktycznie trzeba ugotować

ja też od groszku bym nie zaczynała, buraka lepiej daj, jest słodki i dzieci go lubią

od 4 m-ca można podawać- zielony groszek, kabaczek, bardzo miękko ugotowaną fasolkę szparagową lub kalafior na zasadzie zmiksowanej papki

ale teraz jest zima i te warzywa są ze szklarni, pełne chemii, albo w mrożonkach, lepiej dawac je świeże, w sezonie, a teraz te, które są przechowywane naturalnie takie jak ziemniak, burak, marchewka, pietruszka, seler, kapusta