Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pararajka

Kiedy najszybciej do lekarza???

Polecane posty

Gość pararajka

Witam, 29 listopada mialam okres nastepnie w czasie owulacji szalelismy z mężem. 29 grudnia robilam test ciazowy wyszedl pozytywnie. Wczoraj dokupilam 2 testy i zrobilam ponownie oba pozytywne. proszę powiedzcie mi bo chcialabym pojsc do lekarza aby potwierdzil ciążę kiedy najszybciej jest to mozliwe???Chcialabym juz wiedziec:)

Gość tamia
mnie lekarz zalecił przyjść ok 6-7tc od ostatniego okresu. Wtedy już serce powinno być i nie będzie stresu że coś nie tak.

Gość pararajka
A czy mozna ufac tym testom?czy one sie myla? w sensie jesli wyjdzie pozytywny to czy moze sie okazac ze jednak nie jestem w ciazy?Jeszcze 2 tyg niepewnoisci mnie wykończą:(chcialabym juz wiedziec czy dzidzia bedzie:)

Gość 12344321xx
testy mylą się raczej w drugą stronę. Jak potwierdzają ciaże to na 99% jesteś w ciąży.

Gość tamia
czasem test może wyjść fałszywie pozytywny ale jest to mały odsetek więc spokojnie możesz przyjąć że ciąża jest.

Gość mamama27
idź sobie na bete z krwi - ona nie myli się - bedziesz wiedziała jaki jest wynik i który tydzień - możesz też iść 2 razy w odstępie 2 dni i sprawdzić czy prawidłowo przyrasta - a do lekarza najlepiej w 6tc - tak 2 tyg po terminie @ - powinno być już serduszko bijące - wcześniej troche niema sensu bo tylko postresujesz sie

Gość Anka i kijanka
u mnie ok 20 dni po zaplodnieniu bylo widac na USG 3mm zarodek i dalo sie zlapac tetno. Ale mieli bardzo dobry aparat, bo wszystko wygladalo jak w HD ;) tydzien pozniej musialam isc do innego lekarza i u niego bylo widac tylko pulsujaca "mase" na tle czarnego pecherza

Gość tez radze odczekac do
7-8 tyg po terminie okresu....ja tez sie spieszyłam, do lekarza poszłam tak w 6 tyg i on na usg widział tylko mała plamkę, ale przyznam ze miał kijowy sprzęt. wiec i tak musiałam odczekać ze 2 tygodnie i wtedy poszłam juz do innego lekarza który oczywiscie potwierdził ciaze bo juz była dobrze widoczna.

Ja test ciążowy zrobiłam 2 tygodnie po spodziewanym terminie miesiączki.Wyszedł pozytywny,wtedy poszłam do lekarza.Na usg wyszło że jestem w 5 tygodniu.