Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość duuuuupawkiblu

Dlaczego mój facet zgrzyta zębami podczas snu?

Polecane posty

Gość duuuuupawkiblu

Pomóżcie! Mój facet gdy zaśnie to zaczyna zgrzytać zębami, co może byc przyczyną? I jak z tym walczyć? Jestem na skraju załamania :( Nie moge przez to spać.

Gość afafafafafaf
może jest smutny?

Gość duuuuupawkiblu
Na pewno nie jest smutny,seks uprawiamy prawie codziennie.

Gość polietylanoretrowirus
mój też. dolegliwosc ta nazywa sie zespoł Brooksa i cierpia na nia w wiekszosci mezczyzni. zazwyczaj jest to genetyczne. W niczym to nie grozi, ale jak wiesz dla naszych uszu jest to nieprzyjemne, a i dla jego zebow niezbyt zdrowe. Mozna isc do dentysty albo ortodonty po specjalna nakladke na zeby podczas snu i problem zniknie. Aha i zauwazylam ale jak maz ma okres stresujacy w pracy to bardziej zgrzyta, a np w urlopie prawie wogole.

Gość ptasiek nastroszony
zespol napiecia miesniowego , czy gdy pisze np. to mocno naciska? jezeli tak to i w trakcie snu miesnie wciaz sa napiete wysilek statyczny powoduje niemoznosc glebokiego snu. takim ludziom sie wciaz cos sni tzn oni to przezywaja i zapamietuja

Gość ipo786r4543fh
bruksizm, zwykly bruksizm, zespol broksa to kiedys sie nazywalo

Gość blablbalablbalblbalbalablablab
moj tez to ma. :O

Gość nkss
a nie drapie się po tyłku? bo może ma owsiki. :P

Gość ipo786r4543fh
z tymi owsikami to mit, przynajmniej u doroslych.

Gość galinika
Istnieją specjalne nakładki na dziąsła, dzięki którym powinniście ten problem wyeliminować, przynajmniej dla twoich uszu. Możliwe, że z czasem Twój facet przestanie całkowicie zgrzytać. Miałam u siebie dokładnie ten sam problem :(

Gość gość
a skąd Ty wiesz, że tego nie robisz??? Moja dziewczyna, kiedyś oppieprzyłą bratanicę, że zgrzyta zębami, a nie wiedziała że sama robi, dopiero jej powiedziałem:)

Gość kamil matuszewski
Bo się mu kupę chce

Gość owadomnie
efekt stresu, nerwicy nie należy tego lekceważyć, bo po jakimś czasie może dojść do uszkodzeń stawów w żuchwie i od tego mogą być migreny i problemy z życiem, szczękościsk itp. tak jak ktoś napisał: do ortodonty po specjalną nakładkę zaciskanie zębów, zgrzytanie bardzo je niszczy, zaczyna pękać szkliwo, wypadają plomby

Gość owadomnie
zapomniałam napisać, można spróbować popijać jakąś herbatkę na nerwy np. meliskę, łyknąć magnez, może to trochę odstresuje

Gość gość
Chomikom zębów się nie przycina, a trzeba chomikowi po prostu dać coś do ścierania zębów (kawałek drewna, suchy chleb). Tylko niewłaściwie pielęgnowanemu chomikowi trzeba zęby ścinać i to w ostateczności :D