Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaaaatheri

problem ze studiami . POMOCY !!!

Polecane posty

Gość kaaaatheri

Znam perfekcyjnie język hiszpański. Skończe w tym roku 4 letnie liceum ogolnoksztalcace w klasie dwujezycznej. Zastanawialam sie co po takiej klasie mogę robić. Mam rozszerzona historie i geografie polski i świata. Kulture , literaturę. historie i geografie hiszpanii. Hiszpanski i Polski. Maturę bede zdawać z geografii , rozszerzonej matmy i polskiego, hiszpanski dla klas dwujezycznych, rozszerzonyh angielski i podstawowy wos i historie. myślalam o ekonomii, jednak chyba mnie to nie kręci. Na iberystyke nie ma sensu, bo podobno materiał , który sie tam studiuje ma sie juz przerobiony doszłam do wniosku, ze chcę być tlumaczem przysieglym. na czym dokładnie polega ta praca ? Jak z zarobkami. najpierw na filologie potem Egzamin na tłumacza ?

Gość Elwirka_a
Możesz zostań bezrobotną osobą. Żyć z zasiłku i chyba tyle. Ciekawszej perspektywy nie widzę dla Ciebie.

Gość kaaaatheri
Nie wszyscy mają takie życiowe ambicje .

Gość istnieje istnieje tylko...
"najpierw na filologie potem Egzamin na tłumacza ?" Dokładnie tak bym zrobiła na twoim miejscu. Mało jest osób mówiących po hiszpańsku, prędzej znajdziesz pracę niż po anglistyce jeżeli chodzi o tłumacza, osobiście nie pchałabym się na nauczyciela .

Gość tez jestem po
liceum dwujezycznym z wykladowym hiszpanskim, w przyszlym roku bronie prace magisterska z iberystyki i uwiez mi : to NIE JEST ten sam material, nie da sie studiow porownac do liceum!

Gość trelemoreleeeeeeeee
a wiesz jak wyglada egzamin na tlumacza? masz teksty do tlumaczenia medyczne prawnicze techniczne itd. i mozesz zrobic na caly egzamin 2-4 bledy powodzenia

Gość gucio55
Elwirka_a czekasz się. Widać , ze inteligenta dziewczyna. Nie każdy zdaje rozszerzona matme w klasie typowo humanistycznej. Co do studiów. Moim zdaniem powinnas zainteresowac sie ekonomią i isc tylko na egzamin dla tłumacza . Myślę, ze bez filologi cie dopuszcza po jakiej klasie Tez chodziłem do klasy dwujezycznej tyle, ze z niemieckim. Obecnie sobie dorabiam jako tłumacz przysiegly. Zarobki calkiem niezle.40-50 złoty z stronę. Z tego co mi wiadomo za hiszpanski byloby 60-80 . Bo język mniej popularny u nas.