Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zimnafuzja

Po stosunku

Polecane posty

Gość zimnafuzja

Hej, dziewczyny! Mam naprawde palący problem. Po stosunku z moim partnerem, nie od razu, ale nastepnego dnia (np. rano) pojawił sie u mnie bol nie do zniesienia, nasilajacy sie po oddawaniu moczu, generalnie ani spac, ani siedziec, zadna pozycja nie koi ani troche. Bol jest naprawde ostry, wydaje sie, ze promieniuje od wewnatrz pochwy (cewki moczowej?). Nie wiem, co mam zrobic, pomocy!!! Dodam, ze po przebudzeniu wzielam kapiel, a wtedy bol takze sie nasilil, stal sie jakby klujacy, bardzo ostry, punktowy. Mam stalego partnera, uzywamy prezerwatyw. Na dodatek w niedlugim czasie od pierwszego stosunku mialam powazne zakazenie calego ukladu moczowego, czy to moze miec jakis zwiazek? POMOCY, dziewczyny, czy potraficie okreslic, co to jest, zapobiec jakimis domowymi sposobami? Wizyta u nefrologa na razie jest niemozliwa (nie pytajcie dlaczego). Czy powinnam udac sie do najblizszego ginekologa?

Gość zimnafuzja
ona2ona: a masz jakies sposoby, by temu zapobiegac? ja mam nadzieje, ze jak pojde do ginekolog, to mi da jakas rade, ew jakies profilaktyki, bo to jest przeciez nie do zycia, zeby po kazdym ostrzejszym seksie (a nie ukrywam, takie są u nas najczęstsze) przechodzic takie cierpienia :

Gość baltic
na bank zapalenie pęcherza. Niektore tabletki dostępne są bezrecepty. Bol może być własnie wynikiem tego "ostrego seksu" podraznienie cewki moczowej i gotowe ;) od razu lec po tabletki bo pozniej bol jest niedowytrzymania.

Gość zimnafuzja
baltic: a mozesz mi powiedziec, co masz na mysli, mowiac 'niektore tabletki sa bez recepty"? moglabys mi podac jakies konkretne specyfiki? Prosze gorąco!

Gość Sylllwwwka
- sok z żurawin - 2 litry wody codziennie - ubieranie się tak żeby nie ziębić nerek i pęcherza. - ja czasami zapodaję sobie kompocik z czosnkiem - nie powstrzymywanie się przed oddawaniem moczu to tyle z profilaktyki ja raz się wyleczyła z tego sama. Tylko że z dosyć wczesnego stadium zanim zaczęło cokolwiek boleć. Poszłam na badania kontrolne do pracy i zbadano mi mocz. Pani doktor powiedziała żebym się zgłosiła do rodzinnego z tym bo to początek jakiegoś stanu zapalnego. Zaczęłam od razu stosować wyżej wymienione sposoby plus jeszcze wygrzewanie nerek i środek przeciwzapalny w postaci ibbupromu. Jak poszłam na badanie to nie było co leczyć.

Gość Sylllwwwka
dodam jeszcze że ja wyleczyłam bo wiedziałam że to cewka moczowa i mocz, ale jak to jest inna infekcja to wygrzewaniem można sobie nieźle zaszkodzić.

Gość laloli
jeśli chodzi o tabletki bez recepty to polecam urosept lub urinal, mają dzialanie odkażające, a tak z innej beczki to 2-3 piwka po których częściej biegasz do wc też robią swoje bo wypłukujesz bakterie z organizmu ;)