Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedojda28

Ciąża na pigułkach

Polecane posty

Gość niedojda28

Witam serdecznie postanowiłam napisać tutaj aby się Was poradzić a mianowicie. Byłam w piątek u ginekologa ( dodam ze stosuje pigułki antykoncepcyjne) ponieważ skończyły mi się tabletki i chciałam dostać receptę na następne opakowania.Dr wziął mnie na fotel i powiedział ze szyjka sina macica rozpulchniona i ze na jego oko to ciąża.Oczywiście recepty nie dostane póki sytuacja się nie wyjaśni. Dodam ze przeszłam grypę żołądkową i nie zabezpieczałam się dodatkowo wiec ryzyko jest.Dostałam skierowanie na bhcg na usg i mam się pokazać z wynikami aha i łykać kwas foliowy. Co wy myślicie o tym?? Objawów jako takich nie mam tylko cały czas mi jest gorąco piersi mi urosły ale nie bolą i latam siusiu często. Tak czy siak wszystkie objawy można podciągnąć nie pod ciążę .Proszę powiedzcie mi czy sina szyjka i rozpulchniona macica ( zapomniałam dodać ze kształt tez zmieniony) jest tylko przy ciąży? Czy w innych sytuacjach tez się zdarza? Dziękuję z góry za wszystkie rady

Gość e ona ona e
a kiedy powinnas miec krawienie po odstawieniu?

Gość mamama27
zrób test - z porannego moczu - nie pij w nocy i nie sikaj - no i idź na bete - jak gin tak stwierdził to to jak najbardziej możliwe - ale fajnie ci sie udało że akurat miałaś wizyte itd a nie że jesz dalej i nie masz o niczym pojecia - ps. u mnie objawy ciąży rozkręciły się tak w 7 -8 tc

To uczucie goraca u mnie bylo jednym z pierwszych objawow ciazy:)) Bolace piersi tez choc akurat trwalo krotko. Natomiast czeste siusianie pojawilo sie blizej konca 1 trymestru. Oczywiscie u kazdej objawy moga byc inne takze mysle, ze istnieje prawdopodobienstwo, ze zostaniesz mama:))

Gość niedojda28
25 grudnia ( niedziela) skonczylam opakowanie wiec mniej wiecej wt-sroda powinnam dostac krwawienia

Gość niedojda28
Musze jednak tu cos wyjasnic :) dodam ze bedzie to moja 3 ciaza ( o ile to ciaza) .W pierwszej natrafilam na lekarza ze twierdzil ze nie jestem w ciazy tylko w moim wieku hormony jeszcze mi sie normuja ( 19 lat - ciaza chciana) testy negatywne te siusiane .Jak poszlam do innego gina to mi pow ze to 13 tydz ciazy ( po usg wyszlo ze 12) zadnych objawow nie mialam oprocz braku @. Dopiero pod koniec sam mialam zgage.W drugiej ciazy zanim zrobilam test ( tez negatywne ) to wymiotowalam i mialam straszne mdlosci . A teraz to uczucie goraca masakra budze sie w nocy zlana potem okropnosc poprostu.Piersi nie bola ;)

Gość niedojda28
Ale odnosnie mojego pytania o sina szyjke to czy pojawia sie w innych sytuacjach ?

U mnie jednym z objawow bylo uczucie goraca, potem sie nie oblewalam, ale mialam gorace cialo. nie pomagaly zimne prysznice. poniewaz byl to sierpien zwalalam to na pogode.

Gość niedojda28
no ja nie mam w sumie na co zwalać bo jest zima :/ ale tak mysle ze moze to przeziebienie ale nawet kataru nie mam no nic poprostu ja w sumie kazdy objaw umiem sobie wytlumaczyc na niekorzysc ciazy oczywiscie . Thaisse 80 a orientujesz sie co z ta szyjka?

Z ciekawosci poszukalam w googlu co moze oznaczac rozpulchniona szyjka macicy i wszedzie wlasciwie ta szyjka byla laczona z wczesna ciaza. takze mozliwe, ze jestes w ciazy.

Gość niedojda28
no wlasnie ja tez wszystko przeszukalam ale jeszcze sie ludze ze moze od hormonkow ta szyjka sina :( hormonkow oczywiscie pigulkowych

Gość niedojda28
Up up ...

Gość e ona ona e
zrob dzis test ciazowy