Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Joooannaaa

Do właścicieli psów.

Polecane posty

Gość Joooannaaa

hciałabym kupic yorka, jednak w ciągu dnia nie ma nikogo w domu przez 8 - 9 h i piesek musiałby być sam. Czy w związku z tym to byłaby dobra decyzja? czasem - poniedziałki, wtorki i piatki nie ma mnie w domu po 5 h. Czy to jest humanitarne?

Gość ui86i87o7
Kup dwa yorki tej samej płci -zajma się sobą podczas Twojej nieobecności :) Większoć psów w ieście siedzi sama po kilka godzin dziennie...

Gość facebookowajulietta
a Ty potrafilabys codziennie nie sikac przez 8-9 h?

Gość wielkie mi zeczy
POYEBANA JESTES,PIES JEST JAK MALE DZIECKO PORZEBUJE OPIEKI CALODOBOWO🖐️

Gość ja tezzzzztre
kup sobie slodkiego pieska ktory pod twoja nieobecnosc bedziesz sikal i walil kupy na dywan, a potem w ramach rozryki obgryzie ci kanapy i podrapie drzwi :D

Nie bardzo. Yorki nie lubią zostawać same. Ja moją mykę zawsze muszę z kimś zostawić jak wychodzę.

Gość odradzam poniewaz psu bedzie
smutno tyle czasu samemu,w dodatku moze cie czasem cos wypasc, nie mowiac o wyjazdach. Bedzisz umoczona na kilkanascie lat.

Gość diamenty sa wieczne
moj pies (a jest to mieszaniec doga z owczarkiem czyli duuuuuzy) siedzi sam w domu po 9-10 godzin, czasem krocej jak uda mi sie wyrwac z pracy. ale lepsze dla niego to, niz schronisko, skad przybyl. ma pelna miche, milosc, cieply dom i codziennie 2 godziny biegania wieczorem a w weekedny 4 godzinne wycieczki. mysle, ze jest szczesliwy. jednak radze nie kupuj psa - przygarnij nieszczesnika ze schroniska.

Gość facebookowajulietta
York to nie jest do konca pies:) to krzyżówka ze świnką morską:-) wielkosci duzego kota, wiec kup mu kuwetę

Gość diamenty sa wieczne
moj pies (a jest to mieszaniec doga z owczarkiem czyli duuuuuzy) siedzi sam w domu po 9-10 godzin, czasem krocej jak uda mi sie wyrwac z pracy. ale lepsze dla niego to, niz schronisko, skad przybyl. ma pelna miche, milosc, cieply dom i codziennie 2 godziny biegania wieczorem a w weekedny 4 godzinne wycieczki. mysle, ze jest szczesliwy. jednak radze nie kupuj psa - przygarnij nieszczesnika ze schroniska.

Gość facebookowajulietta
York to nie jest do konca pies:) to krzyżówka ze świnką morską:-) wielkosci duzego kota, wiec kup mu kuwetę

Gość roznie to bywa
To jest bardzo zła decyzja.Te pieski potrzebuja towarzystwa i opieki .Pękło by mu to malutkie serduszko z tęsknoty za tobą

Gość afagfaefawerfawe
Gdyby tak było mielibyśmy z głowy większość jazgoczących yorków...

Gość Joooannaaa
Pytam o yorka, bo facet uczulony. Chetnie przygarnęłabym ze schriniska, ale rozumiecie..

Gość roznie to bywa
No ja nie miałabym serca tak postapic

Gość Joooannaaa
Czyli własciciele psów są zwykle w domu? Nie pracują?:P

Gość roznie to bywa
Sa rózne psy a te o których piszesz sa bardzo wrażliwe i mądre i wymagają opieki .

Gość Joooannaaa
A które psy z włosem potrzebują mniej obecności?

Gość roznie to bywa
Na przykład te które spędzaja dużo czasu na podwórku :)

Mój pies jest sam przez conajmniej 6 godzin dziennie(chociaz czasami nie ma nas cały dzień) a wychodzi na dwór o 6, potem o 16. To jak jest w domu, ale staramy się go wozic do rodziców, gdzie ma ogromna działkę do biegania i suczkę, którą podarowaliśmy rodzicom z myslą o towarzystkie dla naszego ;) Pies jest duży - cane corso. Jork nie potrzebuje tyle ruchu. Tyle godzin ile piszesz wytrzyma spokojnie. eraz za nim tęsknie bo jest od wczoraj u rodziców...(Jeszcze nie wytrzeźwieliśmy na tyle żeby prowadzić;) )

Jak od początku pies będzie żył w takich warunkach to powinien się przyzwyczaić...Ale masz kogoś komu możesz w razie czego podrzucić psa? Ja nie wyobrażam sobie posiadania psa gdybym nie mogła go wozić do rodziców...

Gość Joooannaaa
mam tatę, ale dlaczego miałabym go podrzucać?

nie powinnas kupowac psa takiej rasy bo to faktycznie meczarna dla niego a ktos kto pisze inaczej po prostu sie nie zna i klamie prawdopodobnie po to aby zagluszyc wlasne wyrzuty sumienia. York to terrier a sa to psy bardzo towarzyskie i bardzo ruchliwe. Blednym jest stwierdzenie, iz maly pies = mniejsze zapotrzebowanie na aktywnosc od psa wiekszego. I tutaj mam swietny przyklad cane corso - rasy ktora wcale nie nalezy do aktywnych i z pewnoscia wymaga mniej wysilku na rozladowanie energii niz york. Jesli chcesz zwierzatko to kup kotka, bo na psa Cie nie stac - i nie chodzi mi tu o pieniadze. Pamietaj, ze to jest zwierze stadne i wymaga bliskiego kontaktu z innymi. PS. dodam, ze szczeniak wymaga serio calodobowej opieki i trzeba go wyprowadzac co godzine lub nawet co pol. Pierwsze 6 miesiecy jego zycia u Ciebie jest kluczowe na zbudowanie relacji (co nie znaczy, ze kazdy wlasciciel psa przez 6 miesiecy nie wychodzil z domu do pracy) - tutaj 8-9 godzin samotnosci to stanowczo zbyt wiele. Zanim ktos zacznie gadac o innych pracujacych posiadaczach psow - zazwyczaj sa to np. rodziny gdzie w domu nikogo nie ma tylko przez raptem kilka godzin bo kazdy wychodzi i wraca o roznych porach. Przemysl to czy chcesz meczyc zwierze.

Ja ciągle mamtaką potrzebę...Nie wyjeżdżasz na cały dzień, nie idziesz na całonocną imprezę, nie nocujesz u znajomych albo nie lecisz np. na wakacje? Pies nie może być sam cały dzień... Jak jestesmy mega zapracowani i nasz pies nie jedzie do rodziców przez jakieś 5 dni widać,że jest nieszczęsliwy, jest męczący, nadpobudliwy...

Gość ghjhjjhgjgh
Ja mam yorka i kota. Z pieskiem wychodzę 3 razy dziennie (w weekend 4). W przedpokoju na podłodze mam taką matę, którą kładzie się starszym ludziom do łóżka, i na nią siusia albo robi kupę jeśli nie wytrzyma (ale bardzo sporadycznie)

Mam 2 cane corso od kilku lat.. One nie potzrebują dużej aktywności? buhahahah Obydwa biegają po wielkiej działce rodzicow cały dzień...Dla 60 -kilowego psa spacer 15 minut jest niezauważalny. A ile może biegać york?! Nie mam rzadnych wyrzutów sumienia w stosunku do mojego psa...Leży sobie na sofie i robi z nami co chce...

Gość Joooannaaa
Przeciez piesek moze jechac z nami.

Gość ghjhjjhgjgh
Do domu wracam o różnych porach, ale do 17:00 zawsze ktoś wróci (ja albo mąż). Kiedy wyjeżdżamy z psem i kotem zostają dziadkowie :)

kwestia wychowania, konsekwencji. Mój york zostaje po 8 h sam i jest oki. Nigdy nic nie zniszczył, brudził jakos do 3 miesiaca zycia. cTeraz ma 5 lat i super:)