Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosbaopomoc

prosba o pomoc

Polecane posty

Gość prosbaopomoc

Raczej nie pisze na właściwym forum, ale mam taki temat... Jestem mężatka, 5 lat po ślubie, mamy dwoje małych dzieci (28 i 14 miesiecy), ja zajmuję się domem, tylko mąż pracuje, no i właśnie... często pod koniec miesiąca musimy ostro kombinowac, żeby wystarczyło pieniędzy, zazwyczaj musimy cos pozyczac... Mąż bardzo się stara, pracuje, ile daje sił, ale 3 tysiące, to malo na taką rodzinkę... Na same pampersy idzie okolo 400 zl, nie liczac innych rzeczy... Od dawna przymierzamy sie do kupna mebli, jakiejs takiej mebloscianki, zeby pomiescic te wszystkie rzeczy, glownie ubranka dzieci... Dysponujemy taką starą meblościanką, to jeszcze prezent slubny moich teściów... Meble są niepraktyczne, mało pojemne, niepakowane... Ciężko nam odłozyć na nowe meble i dlatego chciałam zapytać, czy znalazłby sie ktos, chcący nas wesprzeć? Ktos, kto bezinteresownie wpłaciłby jakiś wdowi grosz na nasze konto?

Gość Lidiaaaaaaaaaa
uważasz że 3tyś na 4 osobową rodzinę to mało?

Gość prosbaopomoc
Dodam, że już planujemy trzecie dziecko więc jeśli ktoś chciałby wypłacać nam miesięczną zapomogę to też bardzo chętnie przyjmiemy. No i na butki dla dzieci... :)

Gość AUTORKAprosbaopomoc
Tak, malo, jesli splaca sie kredyt z miesieczna rata 600 zl, do tego zus 400 zl, pieniadze na dojazd do pracy, rachunki itd... Zyjemy bardzo oszczednie, kupujemy to, co najpotrzebniejsze, czyli glownie spozywka i srodki higieniczne dla dzieci. Bardzo dziekuje tym, ktorzy chca mnie obrazic; wiadomosc jest skierowana do tych, ktorzy chca pomoc...

Gość Lidiaaaaaaaaaa
Skoro macie kredyt i 2 dzieci to czemu nie zaczniesz pracować?

Gość AUTORKAprosbaopomoc
Nie stac nas na opiekunke dla dwojki dzieci, a na pomoc nikogo bliskiego nie mozemy liczyc.

Gość dhqwiuxqwx
a MOPS ? oni mogą jakos pomóc.....

Gość iraniranormuzormuz
moglbym ew wplacac zapomoge co miesiac, ale musialby byc rewanz z Twojej strony ; ) http://i55.tinypic.com/svqk44.jpg - moje zdjecie, napisz co o tym sadzisz :)

Gość AUTORKAprosbaopomoc
A o antykoncepcji dowiedzieliśmy się dopiero wczoraj :O No i nikt nam nie powiedział, że kredyty trzeba spłacać :O Myśleliśmy, że tak dają :O

Gość AUTORKAprosbaopomoc
Ale ja nie mówiłam, że coś od nas dostaniecie tylko chcę żebyście z dobroci własnych serduszek nas utrzymywali. My będziemy bardzo wdzięczni :)

Gość ritttaaaa
co wy ,jacys cofnięci jestescie?! ile macie lat,ze o antykoncepcji nie wiecie!

Gość titititigówniarzu
Waliłbyś rozklekotaną wieloródkę :O

Gość jojo****
moze i mnie ktos utrzyma,tez mam kiepska sytuacje finansową!

Gość AUTORKAprosbaopomoc
Ja mam 33 a mąż 35. To z antykoncepcją to podszyw. Wiemy o antykoncepcji ale chcemy mieć dzieci i mamy nadzieję, że ktoś nam pomoże finansowo :O

Gość Lidiaaaaaaaa
tak poważnie, no to przykra sprawa, rozumiem, że macie ciężko, ale trochę nieodpowiedzialnie to wszystko rozegraliście.. Te wpisy powyżej nieco bolesne, ale prawdziwe...

Gość AUTORKAprosbaopomoc
Ale nam jest naprawdę ciężko. Wiecie ile teraz kosztują elektroniczne kołyski i te wszystkie rzeczy dla dzieci? I jak szybko baterie się wyczerpują w tych zabawkach :O Zgroza normalnie :O

Gość Lidiaaaaaaaa
A to wyznanie o tym, że chcecie mieć dzieci, ale liczycie na to, że ktoś wam będzie dawał kasę i jeszcze mając tyle lat, to niezła jazda!

Gość iraniranormuzormuz
autorkaa ODP!

Gość moja dobra rada...
jak nie ma kasy to nie ma wymagan proste :)

Gość AUTORKAprosbaopomoc
Pisalam powyzej, ze dzieci sa chciane, planowane, oczekiwane!!! Prosze wiec nie pisac mi o antykoncepcji, bo to nie byly wpadki... Wczesniej dlugo staralismy sie o dziecko, mielismy tez poronienie, dlatego nie chcielismy dlugo zwlekac z drugim dzieckiem, bo nie wiedzielismy, czy w ogole uda nam sie zajsc... I nie prosze o comiesieczna pomoc, o Bog wie jakie skladki, chodzi mi o zebranie 1500 zl na meble do pokoju... Zlosliwcom i podszywaczom naprawde dziekuje; wierze, ze kto normalny i madry, ten odrozni autorke od podszywacza.

Gość Waleria z Wąchocka
poproś renifer ma kasy w chooy

Gość AUTORKAprosbaopomoc
No ewentualnie z 7000 bo chcielibyśmy wymienić samochód na większy, no i na wyprawkę dla trzeciego dzidziusia :)

Nie chcę nikogo urazić ale prosić o pomoc "na meble"? Wiesz autorko wiele osób nie ma na jedzenie. To, że chciałaś dzieci rozumiem jednak ciesz się tym co masz bo ja znam osoby co mają na jedzenie 150 zł na 4 osoby i sobie radzą. Meble mogą być starsze to w niczym nie przeszkadza a kiedyś jak już dzieci podrosną pewnie coś odłożysz. Nie licz na to ,że ktoś Ci cokolwiek da.

Gość AUTORKAprosbaopomoc
Jest forum, wiec zapytac warto... Jasne, ze da sie zyc z takimi meblami, byle zdrowie bylo, milosc i zgoda, no ale to takie moje marzenie... Marzenia czasem moga sie spelnic, ale nieraz trzeba im pomoc... Dlatego postanowilam zapytac. Dziekuje za wszystkie odpowiedzi.

Gość AUTORKAprosbaopomoc
... za wszystkie mądre odpowiedzi... :) a podszywaczom i złośliwcom zyczę wszystkiego naj :P ;)

Gość AUTORKAprosbaopomoc
A tak prawdę mówiąc to jesteście chujowe sknery :P I wcale nie zbieram na mebelki tylko na konsolę bo mi się w domu nudzi to bym sobie pograła :P Spadam na inne forum poszukać kogoś, kto chce pomagać. A nie takie kutwy jak wy 🖐️

Gość AUTORKAprosbaopomoc
srutututu majtki z drutu, podszywaczu ;] lepiej idz spac i nie zatruwaj nikomu zycia ;]

Gość AUTORKAprosbaopomoc
A ja tu sobie jeszcze ponaciągam naiwniaków 🖐️

Gość AUTORKAprosbaopomoc
Jakbys nie zauwazyl, nikogo nie naciagam, tylko kulturalnie dyskutujemy; dobiegasz od naszego poziomu, dzieciaku; niech ci rodzice odetna neta ;] dobranoc.