Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gjrsyjsrky

nie mogę ugasić pragnienia

Polecane posty

Gość gjrsyjsrky

od 2 dni chce mi sie pić a ja piję piję i nic dalej mi sie chce. Teraz pije herbate z litrowego kufla i nie moge przestac myslec o tym jak chce mi sie pic:(

Gość Krawędź_cyferblatu
Nie chcę martwić, ale to mogą być pierwsze objawy cukrzycy.

Gość gjrsyjsrky
ktos tak kiedys jeszcze miał?

Nie chcę Cie martwić :o Typowymi objawami cukrzycy może być wzmożony apetyt, ciągłe uczucie głodu, ale większe ilości spożywanego pokarmu nie wpływają na zmianę wagi. Osoba chorująca na cukrzycę może też odczuwać ZWIĘKSZONE PRAGNIENIE oraz odczuwać potrzebę oddawania moczu dużo częściej, niż normalnie. Do tego mogą pojawić się problemy ze wzrokiem czy różnego rodzaju podrażnienia skóry. Inne objawy cukrzycy to towarzyszące jej poczucie zmęczenia i zniechęcenia, migreny czy długie gojenie się ran.

Gość gjrsyjsrky
mi sie tylko chce pic... no i moze te ciagle zmeczenie...

Gość nniekoniecznie
powody nadmiernego pragnienia mogą być różne najprostszym domowym sposobem jest wypicie osolonej wody, (1 łyżeczka soli w szklance wody)...zwykle pomaga gdy jest zaburzenie elektrolitów, zwykle w czasie upałów samo picie nie pomaga bo jeszcze trzeba uzupełnić traconą sól

Gość gjrsyjsrky
Dziękuję za odpowiedz:):) Jak dziś mnie złapie to biorę się za picie soli:) Na kaca tez pomaga?:)

Gość gdybym ja byla sloneczkiem
u mojej mamy wzmozone pragnienie bylo objawem cukrzycy. masz jakies inne niepokojace objawy? schudlas w ostatnim czaaie? slabniesz czasami?

Gość ssssans
Pij duzo wody, soki teraz np. wyszedł taki nowy i dobry Life, moze herbata tez ugasi pragnienie. No trzeba próbować wszystkiego.