Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość proszę racjonalnie i kultura

Która matka lepsza-po cc czy sn?

Polecane posty

Moja mama rodziła mnie i siostrę SN, moja siostra jest dyslektykiem, dysortografem, obie nie raczkowałyśmy, pierwsze słyszę o takich wynikań badań, możesz przytoczyć źródło? pracowałam w PPP , przeprowadzałam testy na dysekcję, ustalałam lateralizacje, była mowa o raczkowaniu, jeździe na rowerze ale NIGDY nie było pytania o rodzaj porodu!!!

Gość dooooooooooooooooooooooooooooo
Mama córeczek waww hmmmm a czemu? kobiety bezplodne równiez uwazam za niewartosciowe. przykromi ale juz tak mam. czemu mialy by byc nie watosciowe ??? tak masz prawo wyrazac swoja opinie jak najbardziej tylko jak bys miala taki problem to bys nie pisala bo nie wiesz co czuja takie kobiety

Gość Mama córeczek waww
Ale ja rozumiem jak im przykro i jaki żal do świata maja, czuja sie niepelnowartosciowe itd, ale jak to sie ma do tego ze dla mnie takie kobiety sa niewartosciowe?? nie moge tak napisac?

Gość dooooooooooooooooooooooooooooo
Mama córeczek waww wlasnie ze nie rozumiesz, mysl co chcesz twoja sprawa nikt ci nie zabrania tak uwazac

Moja starsza córka ma dysleksję i do tego bardzo bogatą wyobraźnię. idźcie do specjalisty,bo dysleksja nie ma nic do sposobu w jaki dziecko przyszło na świat.

Gość Mama córeczek waww
no wiem ze nikt mi nie zbrania tak uwazac. Jeszcze by tego brakowalo :)

Annnna, dawno je już czytałam, więc niestety Ci nie powiem, ale głównie chodziło mi o fakt, że forma podordu to tylko forma porodu. To wszystko. W zaden sposob nie decyduje o tym, czy kobieta jest czy nie jest dobra matka. Jesli chodzi o raczkowanie to wlasnie przejscie przez kanal rodny do tego przygotowuje bo dziecko najpierw przepycha jedno ramie a potem drugie ale oczywiscie nie jest to regula. Kazdy porod inny tak jak kazde dziecko, wiec nie rozumiem skad tu kwesia bycia dobra lub zla matka. Lotosci!

Gość M O N A L I S A
Mój synek urodził się poprzez cc. Że tak będzie wiedziałam zanim zaszłam w ciążę-miałam wskazania zdrowotne. Oczywiście mogłam nie zachodzić w ciążę,bo po co skoro nie będę go mogła urodzić? WŁAŚNIE, ŻE GO URODZIŁAM. CC to też poród. Jest radosny, zdrowy i raczkował,więc nie wiem skąd takie brednie i różnicowanie matek i dzieci.

Gość beatka sk czy ty
nie, cc to nie jest porod :-( nie urodziłas dziecka, lekarz ci je wyciągnął z brzucha i tyle!

Gość Mama córeczek waww
MONALISA z calym szacunkiem ale ty nie rozdzilas, i nie naduzywaj tego terminu bo uwlaczasz kobietom, matkom ktore Urodzily, a nie mialy operacje wyjecia dziecka.

Kurcze ale sie zezłościłam :o moja siostra jest dysgrafem i dysortografem miało być * - nie ważne Jak patrze na moje dziecko i pomyślę że przez rodzaj porodu ominął by go próżnociąg, pobieranie krwi z główki 6 razy, wczepianie diod monitorujących pracę mózgu - i to wszytko jeszcze przed wyjściem na świat to rękami i nogami pisała bym się na cesarkę i mogła bym być najbardziej bezwartościową matką na świecie, byle moje dziecko to ominęło.

Gość Mama córeczek waww
MONALISA Ciesze sie ze to wlasnie kafeteria dzis cie uswiadomila ze mialas zabieg hirurgiczny, wiec nie przypisuj sobie miana kobiety która rodzila :)

Gość M O N A L I S A
Urodziłam-sprawdź czym kończy się ciąża. I kocham swoje dziecko bardziej niż Ty swoje,bo jak będą miały cesarkę, to będziesz je traktować jak gorsze od Ciebie. Współczuję im. a autorka jak nie karmiła,to też nie powinna być pełnowartościowa. poród to tylko chwila,a ja syna karmiłam rok. Durne jesteście i tyle.

I mogła bym nie rodzić - jak to wyżej koleżanki piszą, troszkę nie rozumiem dlaczego poród to ma być powód do dumy? w CV sobie to wpiszecie czy na nagrobku? powód do dumy to dziecko a nie wiele godzin bólu, męki, potu, pomnika Wam a to nie postawią, dzieci nie będą chwalić się mamą w szkole - moja mama jest matematykiem, moja pracuje w banku, moja jest lektykarzem, a moja rodziła naturalnie :D :D :D

Gość M O N A L I S A
Źródłem wiedzy dla mnie jest encyklopedia medyczna w której jest napisane ciąża kończy się porodem. koniec kropka. Miało być autorka nie jest pełnowartościowa.

Gość beatka sk czy ty
"zakonczenie ciązy przez ciecie cesarskie" :-) ani slowa o tym ze to porod!!!

Gość do Mama córeczek
ktos mógłby powiedzieć że ty jestes wybrakowania bo nie urodziłas męzowi dziedzica, chyba że masz wybrakowanego męża, który nie umie spłodzić chłopaka...tylko nie pisz ze zawsze marzyliście o dwóch córkach :/ to jest na tym samym poziomie co twoje zdanie. Można by jeszcze po chamsku napisać że byle suka też potrafi oszczenić się pod płotem, bez pomocy. Tak na poważnie miałam cc po kilkunastu godzinach porodu, karmiłam piersią od drugiej doby miałam normalnie pokarm, wcześniej też leciała siara. Nie czuje się gorsza, jest mi przykro że gdyby nie medycyna to dziś mogłoby nie być ani mnie ani dziecka na świecie. Znam matki po porodzie naturalnym które są o wiele gorszymi matkami niż te po cc. Mam taki przykład w rodzinie, gdzie matka urodziła w męczarniach pierwsze dziecko, pękła do odbytu a dziecko niedotlenione zabrali helikopterem do kliniki i dziś nie ma między nimi więzi, drugie urodziła cc i widać że je kocha...

Gość do Mama córeczek
jeszcze jedno wikipedia to nie jest żadne źródło wiedzy, zobacz sobie kto to redaguje - wszyscy internauci

Zgadzam się z Monalisą. Skoro matka po cc nie jest pełnowartościowa to czemu ja jestem Waszym zdaniem jak nie karmiłam piersią?

Gość beatka sk czy ty
czy ty czytac nie umiesz? napisane jest " rozwiązanie ciązy operacyjnie " po co wkleiłas ten link???? nie masz racji i koniec kropka!

Gość ona32
mama córeczek - dziewczyno jestes pokrecona i glupia jak .. but;-) takie farmazony piszesz , że masakra.. jestem mama wczesniaka urodzony przez cc , raczkowal , a pokarmu to mialam tyle , ze mogłam kilkoro dzieci wykarmic.. zoastala malutka , niewidoczna blizna , a w szpitalu naoogladałam sie kobiet rodzących naturalnie , obolałych , pozszywanych , .. niektore kilkanascie godzin sie męczyły , az lekarze w koncu zdecydowali o cc...

Gość beatka sk czy ty
moze niedlugo tak bedzie ze beda sie chwalic tym ze sa urodzone naturalnie!

Gość naprawdę porąbana jakaś
beatka lepiej ty pochwal się jak paliłas cala ciaze i pilas piwsko

Gość andreassss
DLA DZIECKA BEZDYSKUSYJNIE LEPSZY PORÓD SN !!!! to przecież oczywiste i jeżeli ktoś pisze, że to bez różnicy to widocznie jest niewyedukowany :-O Jeśli kobieta rodzi na własne życzenie przez CN to tak, można powiedzieć że już na wstępie nawala nieco jako matka. Jeśli są wskazania medyczne, to wiadomo ze nie ma co dyskutować.

Dziewczyny, ta dyskusja nie ma sensu. Nie przekonacie tych wariatek. Niech sie okopia w swoich uprzedzeniach. Ciaza jest tpoczatkiem maciezynstwa a nie jego koncem wiec w zaden sposob nie definiuje dobrej czy zlej matki. Koniec kropka. Moglyyscie tez wziac pod uwage fakt, ze przy ciezkim porodzie naturalnym cierpi nie tylko matka ale i dziecko wiec co to w ogole za pomysl zeby obrazac kogos bo kial cesarke. Mamo dziewczynek a gdyby sytuacja zmusila cie do cesarki tez nie uwazalabys sie za matke? Czy obstawalabys przy naturalnym porodzie gdyby twoje dziecko bylo zagrozone? Z takim ograniczeniem umyslowym nic nie da sie zrobic, trzeba tylko wspolczuc, zwlaszcza Twoim dzieciom