Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam pytanie :)

skrytka pocztowa

Polecane posty

Gość mam pytanie :)

Mam takie pytanko do Was, chcę założyć skrytkę pocztową ale nigdzie nie znalazłem info o tym, czy muszę powiadamiać jakieś urzędy czy coś o tym. No bo teraz to wiadomo, jak ktos wysyla mi list na adres to tam przychodzi, czy jeśli będę mial skrytkę i ktos też wysle mi list na adres to listonosz przyniesie do domu czy trafi on do skrytki ?

Gość LawendowyDemon
do skrytki. Dowiedz się na poczcie co trzeba i ile to kosztuje

Gość nie wiem za bardzo ale
Nie wiem mówiąc szczerze ale tez przymierzam się do założenia skrytki. Wiem juz jak i ile to kosztuje. Widzialam listy adresowane "imię, nazwisko, nr skrytki i kod pocztowy oraz miasto" , wtedy oczywiste, że trafiają do skrytki. Jak przyjdą na "imię, nazwisko , adres: ulica, nr domu, mieszkania, kod i miasto" to wydaje mi się, że nie trafi to do domu czy skrzynki w domu tylko poczta to segreguje i wrzuci do skrytki. Bez sensu by chyba bylo powiadaminia urzędow, instytuacji itd. Tak mi się wydaje.

Gość Emmett Fitz-Hume
Zwykłe listy adresowane na adres "domowy" będą trafiały do skrytki pocztowej tak jak każda przesyłka adresowana na skrytkę. Przesyłki rejestrowane (listy polecone, paczki pocztowe, Pocztexy) będą doręczane zgodnie z adresem podanym przez nadawcę. Możesz zlecić dosyłanie ich do skrytki (usługa bezpłatna jeśli doręcza Ci to poczta, w której rejonie doręczeń mieszkasz i jednocześnie masz skrytkę) ale wydłuży to czas doręczenia. Dosyłać nie można listów doręczanych zgodnie z kodeksami (postępowana cywilnego, karnego, administracyjnego) z sądów, prokuratur, urzędów, komorników itp. Skrytka pocztowa to fajna rzecz, posiadam od 16 lat :)