Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość angela___35

co sądzicie o moim pomyśle?

Polecane posty

Gość angela___35

Bardzo podoba mi się kultura amerykańska. Przyszło mi do głowy, że mogę ją wprowadzać tutaj w Polsce, zakorzenić to w moich dzieciach by przekazywały to dalej. Jeśli chodzi o Boże narodzenie: nie byłoby Wigilii, dzieci biegłyby rano 25 grudnia do choinki, pod którą czekałby prezenty. Ewentualnie prezenty byłyby włożone w czerwone zawieszone na ścianie skarpety z imionami, potem byłoby śniadanie itd.. Wprowadziłabym, że obchodzimy Święto Dziękczynienia, podczas którego jemy indyka. A 4 lipca puszczalibyśmy fajerwerki. Itd... Co sądzicie o tym? Polska kultura jest nudna i przestarzała, nie sądzicie że amerykańska jest lepsza?

Gość angela___35
nikt?

Ja myślę że masz popcorn zamiast mózgu . Tak po amerykańsku .

Gość angela___35
Bo co? Uzasadnij. Masz zaściankowe, polaczkowe myslenie.

Gość iaina
ja mam lepszy pomysł -wyprowadź się do Ameryki i już nie będzie trzeba nic wprowadzać bo wszystko będziesz miała na miejscu. :P

nie rozumiem sensu wprowadzania w swoim domu tradycji i zwyczajów innego kraju. nie rozumiem, dlaczego otwieranie prezentów 24 grudnia jest nudne, natomiast bieganie "rano 25 grudnia do choinki" ciekawe i fascynujące. nie rozumiem po co obchodzić święta, które nas nie dotyczą. ale skoro to cię bawi... nie dziw się jednak, że twoje dzieci będą uważane za dziwaków np. w szkole, przedszkolu...

Gość niuhddddd
Są jeszcze jednostki ktore dają sienaprawdę nabrać na takie płaskie prowokacje? Szacun, ludzie, nie sądziłąm że istnieją dorosłe osoby z jednocyfrowym IQ!

niuhddddd -- to że ty masz IQ jak rozmiar własnego buta nie upoważnia cię do krytykowania np mnie .

4 lipca puszczalibyśmy fajerwerki -- znajomość historii się kłania i nic nie będę musiała uzasadniać .

z całym szacunkiem - teksty o "polaczkowości" są żałosne. człowiek na poziomie umie docenić swój naród, kulturę swojego narodu, zwyczaje i tradycje. skoro są one dla ciebie nudne to zrób coś aby były ciekawsze. albo nie obchodź ich wcale. ale nie obrażaj, nie wyśmiewaj - to świadczy o twojej małości. i to zapewne przekażesz swoim dzieciom: brak szacunku do własnego kraju. smutne.

Gość angela___35
Nie chcę wyprowadzać się do Ameryki, chcę wprowadzić te tradycje tu w Polsce. Może i inne dzieci początkowo nie będą rozumiały zwyczajów moich dzieci, ale oglądając filmy, zrozumieją że jest to lepsze, bardziej światowe, i że to oni są staromodni. Trzeba iść w kierunku cywilizacji, a nie stać w miejscu.

eee, jednak prowo :O ale w sumie to dobrze że taka głupia nie jesteś ;)

Gość iaina
pewnie że wiem że to prowo ale czasem można pogadać i z prowokatorem. :P