Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pierwszy razzzzzz

Pierwszy raz..

Polecane posty

Gość pierwszy razzzzzz

lece samolotem. Kochani napiszcie mi prosze wszystko po kolei gdzie powinnam sie udac na lotnisku. Lece pierwszy raz w dodatku sama i troche sie stresuje.

najpierw idziesz do odprawy bagażowej. kładziesz bagaż nadawany na wadze, pokazujesz pracownikowi swoją kartę pokładową i dowód lub paszport - to zależy gdzie lecisz. potem idzisz do kontroli bezpieczeństwa, przechodzisz przez bramkę i idziesz do sali odlotów. tam są różne bramy, szukasz na monitorze z której bramy jest twój lot i potem się ustawiasz w kolejce

Gość pierwszy razzzzzz
I ten bagaz juz zostawiam im tak? Kurczę ale mam stresa ;/

Gość origamiii
hehe:)

ten nadawany tak. oni go oklejają i na kartę pokładową przyklejają drugą część. chyba że masz tylko bagaż podręczny, wtedy nie musisz go nadawać

Gość pierwszy razzzzzz
Mam bagaz normalny, co do podrecznego to bede miala tylko torebke.

Gość kamilek20
do torebki weź wibrator

Gość hmm nie martw sie
ja tez, jak lecialam pierwszy raz sama do Anglii tez sie martwilam, ze nie do tego samolotu wsiade itp:D wejdziesz na lotnisko, a tam bedzie duzo kas, przy kazdej kasie jest monitor-musisz odnalezc swoj lot, jak znajdziesz podchodzisz do tej kasy-dajesz dowod, oni sprawdzaja w komp, jak nie masz biletu to oni Ci wydrukuja i Ci dadza, kladziesz na wage swoj bagaz-oni sprawdzaja czy nie przekracza dozwolonej wagi-jak ok, to idzie na tasme i odjezdza;)pamietaj, ze aby jakos oznaczyc swoja walizke-np. jakas wstazka, bys pozniej mogla ja rozpoznac, pozniej pytaja sie czy masz jakies napoje, kosmetyki w bagazu podrecznym-bo tego miec nie mozna, bagazu podrecznego juz mi nie wazyli, jak wszystko ok idziesz dalej, patrzysz z jakiego stanowiska odjezdza Twoj samolot, ustawiasz sie w kolejke i czekasz na odprawe, wszystkie metalowe rzeczy, kolczyki, telefon, bagaz poderczny musisz polozyc na tasme, czasem moga poprosic Cie o zdjecie butow i przechodzisz przez bramke, pozniej sprawdzaja Cie tez takim urzadzeniem, jak ok to idziesz w kierunku samolotu, czasem trzeba jeszcze poczekac, wchodzac do samolotu pokazujesz bilet stewardessie, krotki pokaz bezpieczenstwa i lecisz:-) powodzenia!

Gość pierwszy razzzzzz
hmm nie martw sie>>>> dziekuję Ci bardzo ;**