Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość //*zapytajnik*//

jeżeli nie tabletki to co ??

Polecane posty

Gość //*zapytajnik*//

Witam. Mam pytanie bo może, któraś z was też borykała się z takim problemem. Za każdym razem jak zaczynam przyjmować tabletki to bardzo tyję / nawet do 10 kg/ pomimo badań wykonywanych przed ich wlączeniem. W tej chwili nie biorę żadnych. Po porodzie brałam Azalię i 8 kg do przodu. Teraz już wszystko nadto zgubione i zastanawiam się nad innymi formami antykoncepcji. Moja Pani doktor zachęca mnie do spirali ale ona też jest hormonalna. Czy któraś z Was też tak miała?

Gość takkka_jedna
a prezerwatywy? wiem że ludzie ich nie lubią, ja tez do nich należę. Ja zaczęłam od gumek w między czasie się uczyłam obserwować organizm, mierzenie temperatury, obserwacja śluzu, obserwacja szyjki, można się wspomagać testami owulacyjnymi. Jak dobrze poznałam te metody, to najpierw w fazie niepłodności bezwzględnej odstawialiśmy gumki a potem już coraz pewna byłam w określaniu niepłodności względnej. Najpierw to był tylko zazwyczaj jedne dzień między okresem a dniami potencjalnie płodnymi, teraz mam ich kilka. Gumki żeśmy już całkowicie odrzucili.