Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sadacdac

JAK UKŁADAC TAKIE WŁOSY JAK MOJE?

Polecane posty

Gość sadacdac

- pusza się - są przesuszone -maja tendencje do kręcenia się

Gość kamilek20
wygodniej wygolić futerko na pipci

Gość ja mam podobne włosy
i swego czasu chodziłam z kręconymi. Po umyciu wgniatałam w nie od dołu piankę i powstawały super loczki. Minusem było to, że musiałam codziennie myć włosy, chociaż tego nie potrzebowały (ewentualnie po rozczesaniu dobrze je zmoczyć i wtedy wgniatać piankę). Miałam wtedy przedziałek przez środek głowy, bez żadnych grzywek itp. Teraz po umyciu wcieram we włosy jedwab, są po nim miękkie, ale jak już wyschną to związuję je w kucyk przynajmniej na pół godziny- wtedy się fajnie układają i nie są takie "spuszone":D mam też grzywkę na bok, prostuję tylko grzywkę prostownicą:)

Gość 12345u473490
ja kupilam suszarko lokowke obrotowa i mam sliczne wlosy po niej:) rowenta brush activ, zobacz na youtube a w wakacje tez uzywam kosmetykow wzmacniajacych skręt i czekam az same wyschną;]

Gość taaaaa aleeee
na przesuszone puszace sie wlosy suszara jak znalazl🖐️

Gość 12345u473490
co dziwnego w suszeniu wlosow jakos do pracy i do szkoly trzeba wyjsc

Gość taaaaa aleeee
a nie wiesz ze przesuszonych wlosow nie powinno sie suszyc? jak sie chce miec na glowie WLOSY a nie siano to trzeba wstawac wczesniej albo wieczorem wlosy myc a nie suszara i suszara:P

Gość 12345u473490
nono;] wstac o 4 zeby wyschly do 6:D moze i powinno sie tak robic ale nie kazdy ma czas na to

Gość taaaaa aleeee
a co kogo twoj czas interesuje?

Gość 12345u473490
bp masz dobre rady dla bezrobotnych;]

Gość opowiedz coś o olejowaniu
Aniele

Gość mieszkanka bez mieszkanka
o tak suszarka w tym przypadku odpada. też mam taki rodzaj włosów, od 4 miesięcy myje je wieczorem, nakladam jedwab i klade sie spac z mokrymi i mniej się puszą. rano prostuję prostownicą i mam super włoski. czasem wgniatam pianke i robię sobie kręcone, ale moje "koleżanki" z pracy robią durne uwagi że sie nie uczekalam, wiec nie robie tego często

Gość ccccccccccccccccccccc
kamilek20 to babeczki w kropeczki !!!!!!!!!!!!!!1

Tak po krotce, bo w pracy jestem. Olejoweanie wlosow to po prostu nacieranie wlosow olejami. moga byc to rozne oleje, nie koniecznie kosmetyczner, moze to byc oliwa z oliwek, olej slonecznikowy, lniany - dostepne w supermarkecie, moga to byc specjalistyczne oleje, moga byc do masazu. Ja obecnie uzywam oleju z kokosa i olejku z rosmana Alterra brzoza i pomorancza (to olejek na cellulit). Wlosy mozna olejowac przed myciem na 2-3 godziny lub na cala noc. Generalnie im dluzej tym lepiej. Ja zazwyczaj olejuje po powrocie z pracy i tak po ok. 5 godzinach po wieczornym prysznicu myje wlosy. Ja uzxywam zawsze pol kieliszka oleju na wlosy do ramion. Nacieram wlosy olejem i zwiazuje frotką w kucyk, zakladam jakis czepek i tak chodze po domu Zeby zmyc olej najpierw naoliwione wlosy nacieramy szamponem i odrobina odzywki, a nastepnie moczymy i myjemy. To mycie wstepne, a nastepnie normalne mycie. Na koniec, odzywka, maska czy co tam kto uzywa. Oleje musza wnikac w glab wlosow i je odzywiac o odbudowywac. Ja napisalam jak ja to robie, a o wlasciwosciach mozena jeszee poczytac na blogach o wlosach. ja najbardziej polecam ten: http://anwena.blogspot.com/2011/08/o-olejowaniu-raz-jeszcze.html

Dzięki Aniele :) powiedz mi jeszcze tylko: czy taki olej do włosów amla jest tylko do ciemnych? bo ja jestem blondynką wypytuję, bo ostatnio zmasakrowały mi się włosy i mam suchą kopę siana na głowie w stosownym kolorze - kolorze siana - masakra

dzięki, boję się, że moga się zrobić zielonkawe.. na razie moze rycynowy zacznę

Ja rycynowy do wlosow odradzam, moze byc dobry na koncowki, rzesy do maseczek, ale wg mnie nie do olejowania calych wlosow. Bardzoc ciezko go zmyc, bedziesz musiala szorowac wlosy min. 4 razy, wiec jaki jejst sens w olejowaniu jak zaraz przesuszysdz wlosy szamponem? Kup w rosmanie olejek granat z czyms tam za 10 zl. i od tego zacznij, lub od zwyklej oliwy z oliwek, z tym ze ja delikatnie podgrzewam, wkladajac klieliszek z oliwa do cieplej wody. Fajny jest jeszcze tez za 10 zl. olej kokosowy do kupienia w sklepach i aptekach naturalnych lub na stoiskach ze zdrowa zywnoscia. Rycyne do olejowania odrasdzam

Gość mylitllepony^^
kokosowy jest rewelcka i latwo go zmyc:) w eko sklpeach mozesz go kupic naprawde niedrogo bo ja za duzy sloik dalam 20zł:) ja bardzo dlugo uzwywalam oliwy z oliwe i tez bylam zadowlona:)

mam oliwę z oliwek w domu - to moze od tego jednak zacznę, bo już jestem w rozpaczy na sylwka żeby się uczesać musiałam wywalic masę jedwabiu na włosy i tonę lakieru :/ żeby całość się kupy trzymała dzięki za odradzenie rycyny :) czyli ojej np kokosowy moge kupić w sklepie ze zdrową żywnością?

Gość mylitllepony^^
tak bo to jest normalnie olej do jedzenia:) do sałatek itd:) ja nakladam i wiaze warkoczyka na noc

Gość oo ja też mam oliwę w domu
to co, nałożyć pół kielicha na włosy, ale na całe? Od samej nasady? I mogę tak iść spać?

Gość mylitllepony^^
ja robie od nasady bo rozjasniam wlosy :) normalnie ogrzewam olej w kapieli albo na kaloryferze klade recznik na poduszke albo stara poszewke nakladam bo troche zostawia slady:) jak dasz rade to wlasnie wieczorem pod czepek chociaz na godzinke bo wydaje mi sie ze w cieplym lepiej działa i ja staram sie do rana nie zmywac:) chyba ze musze

Pol kieliszka ja nakladam, takiego malego kieliszka do wodki. Wlosy nie moga ociekac olejem tylko maja byc niatarte. Jedwab od razu wyrzuc do kosza, to jest najgorsze dziadostwo. Silikon zawarty w jedwabiu zapycha luski wlosow i skore, wlosy sa przez chwile pozornie ladne, a pozniej robi sie siano. Widze, ze nie szczegolnie dbasz o wlosy. Dam Ci kilka sprawdzonych rad na pocztaek. Po latach niewlasciwej pielegnacji powinnas najpierw oczyscic idealnie wlosy i nie chodzi o to zeby umyc je dokladnie, tylko wymyc sylikony i dziadostwa ktorymi faszerowalas wlosy. Powinnas przez 3 kolejne mycia uzywac szamponu z soda. Do ilosci troche wiekszej niz zawsze uzyj pol lyzeczki sody. Taka mieszkanka porzadnie oczyszcza, ale i przesusza troche, wiec naloz od razu dobra maske (dobra nie znaczy droga). ja kupujeza ok. 12 zl. w sklepie fryzjerskim lub w aptece Waxa. tak rob na poczatek. Dopiero jak wyczyscisz wlosy czyli po ok. 3 myciach zacznij olejowac. teraz to nic nie da, skoro tak faszerujesz wlosy sylikonami. Oczyszczanie mozesz tez zrobic w profesjonalnym zakladzie fryzjerskim na jednej wizycie.

Kup szampon bez silikonow, sls jeszcze ujdzie, ale byle bez sylikonow. Musisz w necie wyszukac jakie szampony nie maja silikonow i cos wybrac dla siebie. ja osobiscie od lat uzywam szamponow pharmaceris z apteki, koszt ok. 26 zl., ale wiem ze jak na szampon to drogawo wiec mozezsz wyszukac cos tanszego

Gość mylitllepony^^
w rossmannie masz dla dzieci babydrem i on nie ma silikonów a osztuje pewnie do 10zł

Tak, w niebieskiej buteleczce kosztuje ok. 3-4 zl. bo tez go kupuje ale do mycia pedzli. Do wlosow tez jest ok, chociaz slabo sie pieni. Ale dobrze myje i faktycznie nie zawiera silikonow.

Cześć, dziewczyny :) Tak, racja, zmasakrowałam sobie ostatnio włosy - farba, suszarka, modelowanie. Mam szampon pokrzywowy Barwy, chyba dobry, jak myślę. Naolejowałam sobie wczoraj włosy podgrzaną oliwą z oliwek, nałożyłam folię i turban, chodziłam 3 godziny z tym, zmyłam, nałożyłam odżywkę bez spłukiwania Joanny z Apteczki babuni, dałam włosom swobodnie wyschnąć. Po pierwszym razie zrobiły się bardziej miękkie, mniej szorstkie. Puszą się nadal, ale to dopiero początek, więc daję im szansę :). Bardzo dziękuję za cenne rady :), to chyba już ostatni dzwonek był dla moich włosów. Mama zamiar uzyskać nawilżone, "mięsiste" i gładkie włosy.. Takie jakie miałam kiedyś. Aha - przestrzegam przed fatalną odżywką, która się w dużym stopniu przyczyniła do tego jak teraz wyglądam: Wychwalana fioletowa Elseve nadająca objętości. - Twórca siana

Wypróbuję ten sposób z sodą, brzmi sensownie. Musze tylko jakąś maskę do włosów nabyć. Jak często można olejować włosy?