Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sadacdac

JAK UKŁADAC TAKIE WŁOSY JAK MOJE?

Polecane posty

Kiedy ja zaczynalam kupilam 6 roznych olejków i uzywalam codziennie innego, ale to przez pierwszy tydzien. Pozniej olejowalam 3-4 razy w tygodniu, a teraz mniej mi sie przetluszczaja i myje wlosy dwa razy w tygodniu i przezd kazdym myciem min. 4 godziny, albo na cala noc. Ogolnie to teraz nie myje wlosow bez wczesniejszego olejowania. Na sianko polecam najbardziej kokosowy lub ten pomaranczowo brzozowy z rossmana. zawiera bardzi duzo dobrych olejkow.

Gość ja bym chciała np firanki
Witaj :) idę dziś do Rossmana po ten olejek i jakąś maskę do włosów. Poszukam waxa. (jakaś inna, jakby nie było?) Jestem pełna zapału, dziś idę do fryzjera trochę podciąć końcówki. może za jakiś czas włosy mi się odwdzięczą i z siana staną się jedwabiem:)

Polecam Ci z Rossmanowych produktów własnie olejek brzoza i pomarancza (na cellulit) - znajdziesz go w dziale z balsamami. Dobry tez jest z granatem, ale osobiscie ten na cellulit ma lepszy sklad. Z szamponow to babydream lub Altera obojetnie jaki bo wszystkie sa bez parabenow i silikonow, takze mozesz wybrac np. po samym zapachu. Ja nie kupuje masek na wlosy w drogeriach, wiec nic Ci nie polece. Poszukaj w aptece Waxa albo popytaj w zakladach fryzjerskich o maske MILa, tylko nie w tych Loreala czy matrixa, ale w takich zwyczajnych tylu "Salon Fryzjerski Basia" albo "U Helenki"

Gość to ja od siana na głowie
siano na głowie to i siano w głowie chyba było :) dlaczego wczesniej mi nie przyszło do niej, że to takie proste. Jestem po drugim olejowaniu i myciu włosów szamponem z sodą (to działa naprawdę). Po umyciu nałożyłam sobie maskę tą z Rossmana bez silikonów. Widoczna już jest poprawa - i skóra głowy mnie nie swędzi, co mnie ostatnio nękało. Anioł ciermności - kupiłam ten olejek brzoza pomarańcza - faktycznie ma bogaty skład, ale zapach mnie powalił - uwielbiam go :)

Ja jak zaczynam go uzywac, tzn. olejku z brzoza to na wlosach nie koncze tylko mam ochote cala sie nasmarowac. Po jakims czasie takiego dbania Twoje wlosy beda tak delikatne, puszyste i lejace, ze ciezko Ci bedzie nawet kucyka zrobic bo beda tak sliskie i blyszczace, wiec mozesz kropelke olejku rozsmarowac w dloniach i przejechac delikatnie po wlosach w trakcie stylizacji. ja mam juz uzaleznienie od dbania o wlosy. nie moge przejsc obojetnie kolo olejow w sklepie i tylko wertuje sklad. Juz sie ograniczam bo i tak dla mnie najlepsze sa kokosowy i pomarancza z brzoza. Mozesz szybko uzaleznic sie od pielegnacji wlosow, ale lepiej miec faze na dbanie o siebie i wlosy niz sie zaniedbac przezd tv. Wlosy, dlonie i usmiech to wizytowki kobiety. Ciesze sie, ze Ci pomoglam. Tylko nie wpadaja w paranoje i nie szalej z kupowaniem olejkow. Uwierz ze ja i tak najbardziej ufam i uzywam 2 pierwszym jakie kupilam, koks i pomarancza

ach i jak juz oczyscisz wlosy soda, czyli max 3 mycia, to juz wiecej tak nie rob, tzn. ja zrobilam oczyszczanie 3 myciami dwa lata temu i teraz robie to raz w roku jednym myciem. Wystarczy.

Gość normlanie no to tak
ja osobiscie bardzo polceam olejek marokanski/arganski. jest zajebisty.

o właśnie z tej serii mam maskę :) Siedzę sobie dziś w pracy i gładzę się po głowie :) Mimo że musiałam dziś użyć pianki do stylizacji i użyć suszarki, bo miałam rano ważne spotkanie, a wilgoć w powietrzu robi mi figle na włosach , czupryna jest przyjemna w dotyku. Oczywiście to jeszcze daleko do ideału ale już nie taka tragiczna trzeszcząca szopa. Myślę, że nie popadnę w skrajność, jak tylko włosy wyzdrowieją, zmniejszę intensywność pielęgnacji, ale obiecuję - będę już delikatna dla moich włosów. Pozdrawiam i dziękuję :)

jedwab CHI i biosilk sa najlepsze potwierdzam :) olejek rycynowy swietnie dziala na wlosy tez

mam jedwab biosilka - i wg mnie jest jednym z winowajców - nie wiem jak Wam, ale wg mnie jedwab działa tylko na wierzchu,, nie nawilża ani nie odżywia moich włosów

Gość kurczakowa-. .-
Dziewczyny, ja od jakiegoś czasu mam problemy z włosami, właśnie dlatego, że są przesuszone. Tydzień temu byłam na saunie na włosy, ale odkąd umyłam włosy mam wrażenie, że zabieg niczego nie zdziałał. Wczoraj zrobiłam taką miksturę- w rondelku zagrzałam 2 łyżki oleju słonecznikowego :), 2 łyżki miodu naturalnego i żółtko, wymieszałam to wszystko i nałożyłam na włosy, a następnie nakryłam głowę ręcznikiem i trzymałam to około godziny. Nie uwierzycie, ale po zmyciu tego z włosów i oczywiście umyciu głowy szamonem efekt był OSZAŁAMIAJĄCY. Włosy są naprawdę mięciutkie, błyszczące i nawilżone.

Gość Aniele tak się mądrzysz, że to
złe, tamto niedobre, a polecasz odżywkę z alkoholem?!🖐️ Rzeczywiście, dobre wyjście dla suchych włosów.

Gość zdiwiłabyś się ale alkohol
jest bardzo korzystny dla włosów, pobudza ukrwienie skóry

Po pierwsze nie madrze sie tylko doradzam z własnego doswiadczenia, poza tym trzy lata temu wylysialam po chemioterapii, a dzis mam wlosy geste do polowy plecow, wiec znam sie na ich pielegnacji. Zle o nie dbalam i nawet mi nie chcialy dobrze odrosnac - wtedy zmienilam pielegnacje i obecna stosuje juz od dwoch lat, wiec wiem cos o tym. Nie sztuka jest isc do slepu i wydac kase na ladna buteleczke, lub znana twarz na pudelku. sztuka jest dobrac kosmetyki odpowiednie dla swoich wymagan Kolejna rzecz to to ze alkohol przesusza mitycznie, to tylko mit. Gliceryna tez jest alkoholem i jest jednym z najlepiej nawilzajacych srodkow dostepnych w aptekach i sklepach, jest w kremach do rak i balsamach, a także w plynach do soczewek. A to tez jest alkohol. Jak ktos chce uzywac jedwabiu to niech uzywa, nie moja sprawa. Wyrazam tylko swoja opienie. Uzywam wielu kosmetykow z alkoholem bo jest wg mnie dobrym preparatem i stosowanie kosmetych z alkoholem wlasciwie z ich zastosowaniem nikomu nie wyrzadzi krzywdy

Gość Aniele tak się mądrzysz, że to
jp, na suche włosy na pewno pomoże🖐️ ma takie nawilżające działanie, w końcu to alkohol:P

Za to jedwab pomoze... jasne. Nie bede dyskutowala z kims kto tylko wtraca swoje bezsensowne komentarze. Znasz sie doskonale na pielegnacji wlosow, to pomoz dziewczynie, a nie podwazasz moje zdanie. Chcesz negowac, ok. Podaj przyczyne, wyjasniej dlaczego tak sie dzieje, co moze pomoc.... Wtedy ja z szacunkiem bede czytala to co radzisz, a takie komentarze to tylko krzyk sfrustrowanej baby, co strasznie sie nudzi, sama nic nie wie, a komentuje innych metody.... Az tak Ci nudno? Chcesz pomoc to pomoz, ale konkretnie.... Jak widzisz dziewczyna sama pisala ze to co jej poradzilam juz po dwoch razach pomoglo.... A Ty w czym pomoglas?

:) w kwestii alkoholu w kosmetykach do włosów - jakis czas temu fryzjerka poleciła mi szampon z alkoholem właśnie - celowo do włosów zmęczonych i osłabionych. Zignorowałam jej "głupi "pomysł bo alkohol przecież wysusza itp. Podpytałam potem inną fryzjerkę (nie wiem czy obie są dobrym źródłem wiedzy :) ) i ta też potwierdziła - alkohol w szamponie czy odżywce pobudza cebulki. Poza tym, solidni producenci dodają składniki odżywcze więc wysuszające działanie alkoholu (dodanego w niewielkiej ilosci) jest niwelowane. Nie wiem jak jest naprawdę, bo nie używałam w końcu tamtego polecanego szamponu, ale pamiętam, że kiedyś używałam lotionów typu seboradin , z naftą itp, i one były na alkoholu własnie, a cuda robiły na głowie

Gość dziewczyny a jak to czyszczeni
sodą wpływa na wlosy farbowane?? czy nie uszkodzi koloru?? gdyby zszedł mi w calości bylabym nawet zadowolona, ale raczej nie uśmiecha mi sie mieć na glowie kolorowe ciapki;) czy któraś stosowała czyszczenie sobą na farbowane wloski??