Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Z Kokardą

Po ilu dniach jest uzasadnione nieodebranie przesyłki z allegro?

Polecane posty

Kupiłam pewną rzecz 10 dni temu, od razu zapłaciłam i do tej pory nie otrzymałam przesyłki poleconej priorytetowej :o Problem w tym że tę rzecz potrzebuję na pojutrze i potem już nie jest mi potrzebna a sprzedawca miał zaznaczone w aukcji że wysyła w ciągu 24 godzin. Po ilu dniach mogę nie odebrać przesyłki i żądać zwrotu pieniędzy? Czy może w ogóle nie nie mam szansy na odzyskanie pieniędzy jeśli je już wpłaciłam?

Gość wrednaaa kafeterianka
no sory ale dlugosc idacej przesylki nie zalezy juz od nadawcy ale od poczty/kuriera w glownej mierze :o Ja pamietam jak jeszce w ten sam dzien mojemu klientowi cos wyslalam, i to priorytetem poleconym a paczka szla 4 dni :o

sory 14 dni dni.Jelsi kurier nie ma w twojeim miescie zrealizowania przesylek to moze tak sobie olewac i odkladac twoja paczke czejkajac na inne przesylki w obrednie twojej okalizacji

Gość dggfadgag
a dlaczego sie z nim nie skontaktujesz?? jak cos idzie do mnie dlugo to od razu dzwonie ;/ może facet zapomniał wyslac

Nikt nie odbiera telefonu, a przesyłka idzie pocztą nie kurierem. Na maile też nie ma odpowiedzi.

a duzo za nia zaplacilaś?? w takim razie jesli to polecony to facet powinien miec duplikat nadania paczki poleconej i niech wysle ci mailem skan tego duplikatu w ramach potwierdzenia ze zostala wyslana przesylka,

Gość erkissa
Cos ostatnio na ten temat czekalam i chyba pisalo, ze do 30 dni. Jesli mialas przesylke ekspresowa to masz prawo ubiegac sie o odszkodowanie, a jesli zwykla to chyba do 30 dni.

Niedużo, 38 złotych z przesyłką. Ale wkurzam sie bo nigdzie indziej nie mogę tej rzeczy dostać :o

Gość cooo8888888888888
przeciez kurwa świeta były :O

No to co, że były ślwięta? Jak wysyłam coś komuś priorytetem to maks dwa dni zawsze idzie, nie rozumiem więc dlaczego od kogoś do mnie ma iść dwa tygodnie :o Też akurat wysyłałam cos przed samymi świętami i już dawno doszło do adresata.

Gość cooo8888888888888
to ze w swieta listonosz nie chodzi, potem pewnie jakis zastój.. np u nas 2 dni po swietach busy nie jezdzily normalnie tylko jak w niedziele, wiekszosc ludzi miala wolne.. w tym tyg pewnie dostanbiesz

Listonosz nie ma nic do rzeczy, byłam rano na poczcie i nic nie przyszło :o pewnie komuś sie nie chciało iść na pocztę, inaczej nie potrafię tego wyjaśnić.

paczki wyslane przed swietami baardzo dlugo zazwyczaj dochodza bo wten czas na poczcie ejst starszny bajzer i mogla gdzie ssie zawieruszy,c ale zapewne ci keidys dojdzie

Kiedyś to to coś nie jest mi potrzebne. Mam nadzieję że stempelek będzie w ciągu 24 godzin od wpłaty bo jak nie to przejadę sie do sprzedającego i będzie miał jazdę :p

musi miec przy sobie poytwierdzenie nadania, niech zrobi scan( jak nie ma w domu to w kazdym sulugowym kesro mozna skan zrobic i na plutke wgrac) ci mailem go wysle