Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanyie o alimenty

Pracujący studenci z alimentami

Polecane posty

Gość pytanyie o alimenty

Czy ktoś jest w takiej sytuacji? Otrzymuję alimenty z funduszu, a chcę podjąć prace na umowę zlecenie. Alimenty wypłaca mi Ośrodek Pomocy Społecznej. W ustawie dotyczącej alimentów mowa jest jedynie o tym, że dochód na osobę w rodzinie nie może przekroczyć 725 zł. Ktoś się orientuje gdzie, co i czy muszę zgłaszać podjęcie pracy?

Gość ofelia 534546
prowo

Gość pytanyie o alimenty
nie, to nie prowo

Gość Da kota 3456
prowoooooooooooooooooooooo

Przecież alimenty nie powinny zależeć od tego ile zarabiasz :o ktoś ma je przysądzone i musi płacić. W ogóle dlaczego nie ścigniesz tatusia?

Gość pytanyie o alimenty
Lisabet T. tatus jest nieuchwytny i dlatego dostaje alimenty z funduszu. Gdyby to on placił to bym nie zadawała tego pytania, ale ze placi panstwo to zawsze sa jakies progi dochodowe itd. dlatego wole zapytac bo moze ktos mial taką sytuacje

Nieuchwytny? :o A byłaś z tym u komornika? Teraz mają od takich lepiej płacone i będą sie bardziej starać, więc może spróbuj :) Co do pytania to możesz pracować tylko uważaj żeby dochód na osobę nie przekroczył wyznaczonej kwoty. Najlepiej zapytaj w pomocy społecznej.

Gość pytanyie o alimenty
Lisabet gdybym nie była u komornika, to bym nie miała alimentów z funduszu. Dostaje je juz od kilku lat, ale w tym roku chce podjac prace i cos odlozyc zeby miec mozliwosc poszukania lepszej i utrzymania sie samej a alimenty mimo ze w malej kwocie to jednak sie przydaja

Jak tam chcesz, w sumie jeśli fundusz wypłaca Ci całą przyznaną kwotę to nie warto szukać tatusia.

Gość pytanyie o alimenty
fundusz wypłaca mi tyle, ile przyznał sąd 8 lat temu. od tamtej pory nie były podwyzszane. wiec wg Ciebie moge podjąc prace, ale z zastrzezeniem, zeby dochód nie przekroczyl tych 725 zł?

Gość alimenty sie nalezą
na dziecko uczace sie ale nie dłuzej niz do 24 roku zycia jezeli studiuje albo 25 jezeli to ostatni rok studiow i nie pracuje|!!! jesli sie juz usamodzielnisz to tracisz alimenty

Gość pytanyie o alimenty
Czasem Słońce Czasem Deszcz ktoś jej to jakos uzasadnił?

Gość alimenty sie nalezą
pos\zukaj sobie w goooooooglach

Nie wiem, myślę że powinnaś dowiedzieć sie u źródła. Moim zdaniem do tej sumy możesz dorobić, ale lepiej zapytaj. Na pewno nie możesz w sumie razem z wypłatą mieć więcej niz ta wyznaczona kwota. Musisz to dokładnie policzyć.

Gość alimenty sie nalezą
jak podejmiesz prace to nie mozesz brac alimentów

Gość pytanyie o alimenty
Lisabet S. wiem ze najlepiej u źródła, ale u mnie w OPS pracuja niezbyt mile panie, które lubią wprowadzac ludzi w błąd ;/ i boje sie, ze tak wlasnie zrobią.

Aaaaaaaaaaaaaaa Ty je otrzymujesz na siebie :) źle zrozumiałam :o w takim razie rzeczywiście legalnie nie dostaniesz pracy żeby było mniej niż 700 na osobę czyli samą Ciebie :o chyba żeby na pół etatu a resztę np na czarno.

Gość alimenty sie nalezą
ale to nikogo nie interesuje takie mamy prawo i tyle czasami lepiej zaczac pracowac i nie miec alimentów bo jednak masz prace, skladki i wiecej niz te alimenty generqalnie jestes przeciez dorosla i mozesz a nawet powinnas pracowac na swoje utrzymanie

Gość pytanyie o alimenty
tyle, ze w mojej rodzinie dochód na osobe nie przekracza 300 zł/msc. wiec do tych 725 zł na osobe brakuje jeszcze 1300 zł

Gość alimenty sie nalezą
a nie masz raczek zeby wykrecic nr do osrodka i zapytac???????

Gość pytanyie o alimenty
alimenty sie nalezą pisałam wyzej, ze panie z OPS nie lubia udzielac informacji i czesto wprowadzaja w blad

Gość alimenty sie nalezą
jaaaasne to jeste jeszcze droga pisemna wtedy musza ci odpowiedziec kobito mysl troszke

Gość pytanyie o alimenty
mysle i dlatego najpierw pytam osoby, które miały podobną sytuacje a nie opieraja sie jedynie na wlasnych przeczuciach. chce miec jakies podstawowe informacje na ten temat

W takim razie powiedz, że chcesz to dostać na piśmie :) muszą dać a nie mogą wtedy cyganić :p chamstwo tylko chamstwem należy zwalczać :p Ja na Twoim miejscu nie oglądałabym sie na te 300 złotych tylko szukała pracy.

Gość pytanyie o alimenty
300 zł iby niewiele ale lepsze niz niepewna praca...

Gość alimenty sie nalezą
kiedys pracowac musisz zaczac i nie bedzie juz alimentów

Gość pytanyie o alimenty
znam kryteria dochodowe. i mój dochód nie przekracza 300 zł. a zeby otrzymac alimenty z FA to dochód nie moze przekroczyc 725 zł. Wiec teoretycznie ten 1300 zł jeszcze ktos z nas)ja, mama, rodzenstwo) mógłby zarobic