Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość piekłuszek

piekielne pytanie

Polecane posty

Gość katoliczka nie ch do kosciola
'jedyni katolicy ktorzy tutaj siedza' gratuluje za to tobie inteligencji.

Gość piekłuszek
17:58 [zgłoś do usunięcia] katoliczka nie ch do kosciola a inne nie sa sensowne Twoja odpowiedź kłoci się z nauczaniem wiary katolickiej twierdzisz że piekło i niebo są tu i teraz zaś katolicyzm naucza że dopiero po smierci doswiadczymy nieba lub piekła dlatego nie odnosiłem się do Twojej wypowiedzi i ją przemilczałem

a to kim ja jestem jak wierze w Boga - swiadomosc swiata i odnajdywanie nieba w sobie? nie wiem jak sie okreslic w takim razie

Gość piekłuszek
nie wiem :-) ja Ciebie nie bede określał wiem tylko co naucza kościół katolicki i sobie porównałem z tym co ty piszesz masz swoje doświadczenia i swoje przeżycia-nic mi do tego

ciezko mi uwierzyc ze ktokolwiek wierzy w 100% przekonan wlasnej wiary. Przeciez mozna byc danej wiary, jednoczesnie bedac wiernymi wlasnym wyobrazeniom - bez przesady, religia nie odbiera nam mozliwowsc do wlasnych refl;eksji

Gość uioiyy
nauczanie kościoła katolickego zmieni się jeszcze wiele razy, o ile ta organizacja kompletnie nie podupadnie. kiedyś głosili, że czarownice trzeba traktować ogniem, a niewiernym obcinać łby ku chwale najwyższego, a dzisiaj to juz jakoś nie bardzo.. a pytanie jest infantylne ze względu na sposób w jaki zostało zadane, anie jego ogólny sens.

Gość piekłuszek
"a pytanie jest infantylne ze względu na sposób w jaki zostało zadane, anie jego ogólny sens." no to już doprawdy szczyt czepialstwa :D hahaha zaproponuj zatem inną formułę pytania

Gość piekłuszek
"bez przesady, religia nie odbiera nam mozliwowsc do wlasnych refl;eksji" ja Tobie też nie odbieram prawa do releksji ale są pewne dogmaty wiary katolickiej i jak w nie nie wierzysz to nie możesz sie nazywac 100% katoliczką

jak powstało Piekło opisał Dante Aligieri, jeden z archianiołow Satanael, albo Lucyfer spadając z Nieba wybił w ziemi , dziurę i powstały kręgi Piekła., Pierwszy kregiem Piekła jest Ziemia, a my ludzie jesteśmy tego Piekła aniołami. Nam przypadło życ w Piekle katolicyzmu z archaniołami Toruniu, Krakowie, Watykanie......

Gość mikikun
Wchodźcie przez ciasną bramę. Bo szeroka jest brama i przestronna ta droga, która prowadzi do zguby, a wielu jest takich, którzy przez nią wchodzą. Jakże ciasna jest brama i wąska droga, która prowadzi do życia, a mało jest takich, którzy ją znajdują. Strzeżcie się fałszywych proroków, którzy przychodzą do was w owczej skórze, a wewnątrz są drapieżnymi wilkami. (MT 7, 13-15) Wtedy odezwie się i do tych po lewej stronie: Idźcie precz ode Mnie, przeklęci, w ogień wieczny, przygotowany diabłu i jego aniołom! [] I pójdą ci na mękę wieczną, sprawiedliwi zaś do życia wiecznego. (Mt 25, 41 i 46) a Dante napisał na podstawie tych słów

nie sądzę, by Dante korzystał akurat z Biblii by napisać dzieło swojego życia Boska komedię. Prędzej bym posądzał Go o naśladowanie Wirgiliusza, który był jego przewodnikiem , po Piekle, Czyściu i Niebie.

oczywiście , po wejściu zawiesił mi sie komputer. Będzie ci to wynagrodzone w niebie poperdoleńcu.

Gość mikikun
widocznie ożywasz przeglądarki która jest do kitu

to też, jest mozliwe, le jedno jest pewne, każda katolicka strona ma trojana albo wirusa i pewno mój antywirus ja zablokował.

Gość mikikun
na pewno awasta ożywasz bo to jest najgorszy antywirus zainstaluj sobie malwarebytes anti malware 1,60 i kasperskiego