Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kotna znaczy katniss

Kredyt na mieszkanie" Rodzina na swoim"

Polecane posty

W niedalekiej przyszłości bierzemy z meżem kredyt na mieszkanie (marzec tego roku) -Kredyt Rodzina na swoim, spełniamy wszystkie wymogi z listy-jesteśmy umówieni z doradcą finansowym ale ja jestem niecierpliwa i chciałabym sie dowiedzieć kilku rzeczy od kogoś poinformowanego o całej procedurze brania tego kredytu. Czy ktoś go brał i jak to sie odbywa( chodzi np. o czy najpierw idziemy do banku i bierzemy kredyt czy najpierw szukamy tego mieszkania,-ktoś mógłby opisać jak to sie robi od momentu decyzji "bierzemy kredyt" do "wprowadzenia się na swoje". Będę wdzięczna :)

Odpowie ktoś???

Z tego co ja wiem to najpierw musisz mieć juz upatrzone lokum by bank miał jakiś punkt odniesienia tzn wiedział ile ma dofinansować ile kredytu udzielić itp.

Gość jtrjjtr
no i przede wszystkim żeby miał gdzie na hipotekę siąść

Nie jestem pewna czy nie powinniscie miec juz podpisanej jakiejs umowy przedwstępnej kupna czy coś takiego Bo jak niby ma wam bank udzielic kredytu skoro nie macie konkretnego i realnego lokum? Skoro byliście juz i wiecie na 100% ze dostaniecie kredyt to teraz szukajcie mieszkania, podpiszcie umowę wstępną i do banku:)taki kredyt to raz dwa się załatwia;)

W środę przychodzi do nas siostra koleżanki z open finance która ma nam doradzić bank i kilka innych kwestii.

Gość a może po prostu
Trzeba liczyć do 2 tygodni do 2 miesięcy na załatwienie wszystkich formalności. Umowa przedwstępna zawierana jest ze sprzedajacym mieszkanie jeszcze przed otrzymaniem kredytu - trzeba ją dołączyć do wniosku. Zwykle określa się w niej termin (zazwyczaj do dwóch miesięcy, więc powinniście zdążyć z formalnościami), do którego na konto sprzedającego ma wpłynąć cała kwota za mieszkanie - najpierw oczywiście płacicie mu zadatek.

No moi znajomi ostatnio brali taki kredyt, jeszcze się załapali. I wyglądało to tak, że mieli upatrzone mieszkanie ( za jakieś 170 tysi) później szukali na własną rękę kredytu. Aż , chyba mama on kolegi poleciła im Open. No i się wybrali - tam im poprzeliczali, wybrali najkorzystniejszy bank i tyle:) Ponoć zaoszczędzili mnóstwo czasu.

Gość Parasole
Witam! Tym którzy, chcą jeszcze zdążyć ubiegać się o kredyt mieszkaniowy z dopłatami "Rodzina na swoim" polecam stronę: http://pozyczkana5pozyczkana5.systempartnerski.pl/rodzina_na_swoim.html Znajdziecie tam oferty z czterech banków oraz Open Finance: Bank BGŻ do 50% mniej odsetek przez pierwsze 8 lat od 1% marży lub mniej jeśli znajdziesz niższą marżę długi okres kredytowania - do 40 lat do 100% wartości nieruchomości Bank Pocztowy kredyt mieszkaniowy z dopłatą do odsetek 50% przez pierwsze 8 lat - rządowy program "Rodzina na swoim" do 100% wartości inwestycji okres spłaty nawet 40 lat w złotych, czyli bez ryzyka wzrostu kursu waluty Open Finance kredyt nawet na 100% mieszkania czy domu preferencyjne warunki kredyt udzielany w PLN Bank BPH SA już od 4,92% w PLN. Sprawdź promocję! niższa rata kredytu mieszkaniowego przez pierwszych 8 lat spłaty okres kredytowania nawet do 40 lat do 3 miesięcy przerwy w spłacie rat kredytu Crdit Agricole Bank Polska S.A. 0% prowizji za udzielenie kredytu 0% wkładu własnego 0 zł za wycenę nieruchomości do 100% wartości nieruchomości Wypełnij darmowy wniosek, a nawet wnioski, wówczas będziesz mieć większe szanse na otrzymacie kredytu w ramach programu "Rodzina na swoim": http://pozyczkana5pozyczkana5.systempartnerski.pl/rodzina_na_swoim.html

Gość niecierpliwa.pani.domu
Ja znowusz z innym pytaniem, ale również o dotację i kupno mieszkania. Jestem sama , zamierzam kupić mieszkanie jak tylko wejdzie w życie ta opcja http://www.ebroker.pl/centrum-wiedzy/odpowiedzi-ekspertow/14/czy-warto-czekac-na-mieszkanie-dla-mlodych-mdm,2269 czy ktoś razem ze mną tak na to wyczekuje ? Może wie coś więcej i podzieli się ze mną wiadomościami ? ?