Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość arabeska11222

co mogę zrobic na obiad z indyka?

Polecane posty

Gość arabeska11222

mam filet, mam udziec i skrzydła?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość chcąca jeść dobrze:):):):)
Filet i udziec można upiec w piekarniku!!!! Na skrzydłach zrobić zupę lub udusić z warzywami!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość powiem i ja.......
na skrzydłach możesz nagotować rosół albo jakąś inną zupę ....udziec możesz usmażyć normalną metodą albo w piekarniku....z fileta można zrobić mielone....albo rozbić jak kotlety....bądź gulasz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Jatamwolę
Filet pokroić na niegrube plastry,rozbić,oprószyć pieprzem i solą z obu stron,na patelni podsmażyć pieczarki drobno pokrojone i cebulkę potem poddusić do miękkości,ostudzić wetrzeć do farszu trochę żółtego sera na grubej tarce,pokroić trochę szczypiorku,dobrze wymieszać i doprawić farsz solą i pieprzem do smaku i zawijać małe roladki z powyższym farszem,pospinać wykałaczkami,podsmażyć na rozgraznym oleju na złoty kolor,następnie przełożyć do rondla,wkroić kilka dużych cebul, podlać wodą lub bulionem warzywnym i dusić na wolnym ogniu do momentu,aż mięso będzie miękkie a cebula rozgotowana.Wyjąć roladki,cebulkę rozmiażdżyć na jednolitą masę,dodać kilka łyżek proszku grzybowego(zmielone na proszek suszone grzyby leśne) zamieszać i podgotowywać do momentu aż sosik zgęstnieje można dodać kilka łyżek śmietany 30% -będzie z tego pyszny sosik(ktoś tu na kafeterii nauczył mnie tej metody z proszkiem grzybowym do sosów i powiem,że to najlepszy sposób na sos)roladki możesz podawać z ciemnym ryżem,kaszami lub pure ziemniaczane!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Udziec - upiec w ziołach lub z warzywami,ugotować zupę skrzydła - zupa. pierś - szaszłyki (mięso+cebula+papryka+pieczarki lub mięso +ananas), kotlety ala schabowe, potrawkę z warzywami , sznycle.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość henia z domu białego
pierś upiecz albo samą - szpikowaną czosnkiem i doprawioną ziołami np.w rękawie lub faszerowaną pieczarkami lub szpinakiem:) Z udźca zrób galaretę z warzywami dokupując golonkę wieprzową i nóżki,skrzydła na zupę lub rosół z dodatkiem wołowiny i kaczki!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a jak osobno
upichcić sos do tego mięsa które pieczemy osobno w piekarniku? jaki polecacie żeby polać takie pieczyste na talerzu do ziemniaczków i surówy?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja bardzo lubię mięso z indyka, wychodzą z niego bardzo smaczne dania. Ostatnio znalazłam super przepis na roladki z indyka: ugotujmycos.pl/roladki-z-indyka/. Cała rodzina się zajadała :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×