Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trudne to dla mnie_____

Mam wątpliwości co do karmienia mojego dziecka (5 miesięcy) PROSZĘ O POMOC

Polecane posty

hej moje dziecko skończyło nie dawno 5 miesięcy i zastanawiam się czy dobrze je karmię ? nasze menu wygląda tak : 9 mleko modyfikowane 210 ml 11:30 jakiś słoiczek (ziemniak marchew jabłko itd) potem mleko 180 ml potem mleko i potem mleko I już w nocy nie je czy dobrze je karmię ? Kaszek nie daję bo uważam że to jest nie potrzebne a może się mylę ? i powinnam kaszkę podawać rano ? i po jutrze zaczynam dawać mięsko

Gość Może się mylę, ale
jak dla mnie to ziemniak marchew jabłko to trochę za mało, żeby startować z mięskiem.

ale pisałam itd :) mamy za sobą więcej takich posiłków

Gość A moja je tak
Moja córka też ma 5 miesięcy i je tak: 6:00 150 ml MM 9:00 150 ml MM 12:00 - zupka jarzynowa lub obiadek 15:00 150 ml MM 17:00 deserek-owoce 19:00 120 ml MM 21:00 - 22:00 150 ml MM z kleikiem Godziny podałam w przybliżeniu. Pomiedzy tym pije soczki, herbatki.

A moja je tak ja mojej też dałam dziś gdzieś o 16:30 deserek jabłko +marchewka zapomniałam na początku dopisać A czy podajesz kaszki ryżowe ? I kiedy zaczynasz wprowadzać gluten ?

Gość A moja je tak
Podaję kaszki, tzn. podawałam zamiast mleka o 9:00 ale pojawil się problem z kupką i narazie kaszkę wycofałam.

aha bo ja sie zastanawiam nad tym czy dawać czy nie. a co z glutenem ? I jak wyglądała kupka po kaszce możesz mi powiedzieć ? :)

Gość tikal
a jakia kaszka podawalas? przemyslcie to, zeby nie podawac dzieciom kaszek z cukrem. Po co? Ja daje kasze bez cukru i nigdy nie maialam problemu z kupa.

Gość A moja je tak
Podawałam różne kaszki. Zawsze pojawiało się zatwardzenie. Wiadomo, że jak się ma biegunkę to zalecane jest jedzenie ryżu, także problem z kupą u dziecka mnie nie dziwi skoro kaszki są ryżowe, albo mleczno-ryżowe. tikal - pierwsze słyszę, by cukier miał wpływ na kupę :o Zresztą temat kaszek, soczków jest długi jak rzeka, 'wszystkie' matki się wzbraniają, bo cukier tu, cukier tam i liczy się tylko zdrowa żywność itd. tylko co zrobią mamy jak dzieci pójdą do przedszkola, pojadą na kolonie ? Zażyczą sobie indywidualnego menu dla swojego dziecka ? Poniżej wkleiłam wypowiedz jednej z forumowiczek, który wypowiadała się w temacie kaszek. " osz kur... ja pier.... czy wyście już kompletnie na mózg upadły???? poczytajcie sobie opakowania kaszek!!!!! skład i halo na każdym opakowaniu pisze jak byk że pozytywna opinia instytutu matki i dziecka i że produkt specjalnego przeznaczenia żywieniowego a wy się w nim doszukujecie ciort wie czego :/ jakby tak było to nikt by nie pozwolił tego dzieciom dawać!!!!!! a ta znikoma ilość cukru która jest hmmmm a przepraszam bardzo a w czym cukru nie ma w jakiejkolwiek postaci??? chyba tylko w wodzie więc powodzenia i karmcie swoje dzieci samą wodą źródlaną a jeszcze lepiej destylowaną bo tylko tam na 100% nie ma nic prócz H2O :/ "

Gość A moja je tak
trudne to dla mnie_____ z glutenem narazie się wstrzymuję.

Gość tikal
:) dziekuje za informacje, bezgraniczne wiara w to co mowia inni jest niestety zgubna, w USA tez mowia ze frytki sa dobre i podaja je dzieciom w szkolach na lunch. nie twierdze, ze trzba stawac na glowie, zeby chronic dziecko przed bialym cukrem, ale jesli mam wybor slodkiej kaszki i kaszy ugotowanej w domu to wybieram to drugie i goraco zachecam do tego inne mlode mamy

Gość kaftanik niebieski
ja karmie piersia

A my jemy tak: 7.30 - 8.00 mleko modyf. zagęszczone 3 miarkmi kaszki (to malinowa to jabłkowa) 150 ml po 11. - kaszka na mleku modyf. albo kleik ryżowy 150 ml po 14. zupka albo obiadek (duży słoiczek) popijając sokiem po 16 - albo kaszka na mleku modf. 150 ml (jeżeli zje obiadek zaraz po 14) albo jogurcik lub deser owocowy z dodatkiem jogurtu przed 18 zjadamy owoce, chrupka kukurydz. i między 19 a 20 180 ml mleka modyf zagęszczonego kaszka. czasem bywa tak ze nie chce jeść z flasi więc robię w miseczce kaszkę, zależy od humoru :) kaszki jemy różne, i nie ma problemów z kupką. Może się nie znam, ale zatwardzenia raczej występują po nowościach wprowadzanych przy obiedzie. Moja malutka miała po ziemniakach, marchewce itp. No cóż żołądeczek się uczy trawić :) musimy przetrwać wszystko :)