Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bshfhdsbfvsjbzdfv

praca a urlop?

Polecane posty

Gość bshfhdsbfvsjbzdfv

obecnie skończyłam staż i dostałam umowę na 3 m-ce wiem, że po tym czasie nie zostanie mi ona przedłużona, ponieważ wszystkie miejsca pracy w placówce której pracuję są zajęte , a przedłużenie po stażu było warunkiem. Mam jeszcze 3 zaległe dni urlopu za odbycie stażu i 5 dni przysługujących mi za okres 3 mcy. Na stażu urlop był normalnie płatny. Jak jest w umowie o pracę, czy dostanę całą kwotę wynagrodzenia?

Gość bshfhdsbfvsjbzdfv
pomoże ktoś?

Gość nniqwhdqwhyd
urlop jest płatny normalnie na umowę o prace

Gość No oczywiście ze
Ci zapłacą za niewykorzystane dni urlopu. Masz przecież normalna umowę

Gość log off
''Mam jeszcze 3 zaległe dni urlopu za odbycie stażu'' Za urlop w czasie stażu nie zapłacą ci. Przepadnie. Bo tak naprawdę to nie jest urlop ( w myśl PUP) tylko przysługujące 2 dni wolne w miesiącu.

Gość log off
''5 dni przysługujących mi za okres 3 mcy'' Za ten - jak nie wykorzystasz - zapłacą ci ekwiwalent.

Gość bshfhdsbfvsjbzdfv
A jeśli nie wykorzystam tych dni urlopu to ile mi zapłacą , bo na stażu nie dostałam nic więcej kasy za te 3 dni które mi zostały i szefowa powiedziała że będę mogła je odebrać jeśli będę potrzebowała, przepraszam może to głupie że nie wiem takich rzeczy ale to moja pierwsza praca a nie chce o takie głupoty szefowej pytać

Gość bshfhdsbfvsjbzdfv
dodam że jestem na najniższej krajowej oczywiście

Gość o majjj gaat
Przepisy stanowia,że urlop trzeba wykorzystac.Wypłacić ekwiwalent mozna tylko w przypadku upadłości ( rozwiązania ) zakładu pracy.

Gość o majjj gaat
Jeśli jesteś na najniższej to stawka urlopowa jest taka jak dniówka więc czemu miała byś za urlop dostac więcej ? Różnica jest w pensji jeśli ktoś pracuje na stawce akordowej.