Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dabidubi

Zapłodnienie?

Polecane posty

Gość Dabidubi

Hej kobietki. Możliwe, że taki temat już był , ale niestety nie mogę się go doszukać a niektóre to aż mnie zatykają! Jesteście tu bardziej obeznane , a ja taka nijaka heh :) 14 Grudnia 2011 miała ostatnią miesiączkę (dostałam ją po 24 dniach, mam miesiączkę nie regularną raz 24, 26, 27 zależy) ... Kochałam się ze swoim facetem od 25-30 grudnia i każdego dnia kończył we mnie . Po dwóch dniach zaczęły mnie strasznie boleć piersi, a od jakiś 2-3 dni strasznie dużo jem i pije , mam ochote na ogórki konserwowe itd coś z octem + słodkieee ! Wypełniałam kalendarzyki dni płoodnych i wynikało iż to były DNI PŁODNE ...Test zrobiłam po jakiś 6 dniach wiem za szybko wyszła 1 kreseczka. Mogło dojść do zapłodnienia ? Miesiączke przewiduję na 7,9 stycznia. Dziękuję za odp :)

Na pewno nie są to żadne objawy ciąży tylko twoja psychika.Tak szybko nie ma takich zawirowań.Piersi owszem mogą boleć ale to wcale nie oznacza ciąży.Cykle masz regularne 24-27 dni to żadna nieprawidłowość.Kochałaś się w dni płodne więc ciąża jest bardzo możliwa ale teraz nie ma co gdybać.Poczekaj do dnia spodziewanej miesiączki i wtedy zrób test bo wcześniej to jest wyrzucanie pieniędzy w błoto.

Gość :):):):):):):):):):):)
Poczekaj wyciągnę kryształową kulę :). Oj tak, tak, widzę, widzę ...... no kurde nie wiem co widzę.... Tak na poważnie, prawdopodobieństwo jest duże. Objawy o których piszesz są dokładnie takie jak na ciążę ale i dokładnie takie jak na okres. Do tego masz w głowie jedno więc już się nakręciłąś. Test zrób za kilka dni lub w dniu spodziwanej miesiączki. Test najlepiej kupić o czułości 10 ul a nie 25 (choć te są najbardziej powszechne. Ja tym czułym testem miała cień cienia drugiej kreski 6 dni przed spodziewaną miesiączką.

Gość :):):):):):):):):):):)
Zapomniałam dodać: Powodzenia :). Jeśli niecierpliwisz się bardzo to proponuję test z krwi beta HCG wykrywa ciążę natychmiastkowo. Koszt ok 25 zł wynik tego samego dnia pod warunkiem, że masz całodobowe szpitalne laboratorium no i do badania nie trzeba być bez śniadania :)

Gość Dabidubi
Zastanowie się nad tym testem , ale w sumie do dnia przewidywanej miesiaczki coraz blizej takze mozeeee wytrzymam :)

Gość kobi tka :)
kiedy zaszłam w ciąże piersi bolały mnie (mało powiedziane...) już 3 dni po owulacji i piłam jakbym kaca miała. Sznsa jest, ale nie przesadzaj z tymi testami przed okresem, bo mi wyszedł pozytywny dopiero po tygodniu od spodziewanej @, a beta 8 dni po wyszła bardzo mała - cykle miałam 26-dniowe. POWODZENIA!

Gość fdsgfdshs
No jest duże prawdopodobieństwo że jednak zaszłaś ale są przecież ludzie którzy starają się latami i nic. Kiedyś pamiętam, że myślałam że zaszłam w ciąże i przed okresem było mi strasznie niedobrze ale ciąży nie było więc to tylko psychika. Ostatnio raczej byłam pewna że nie było możliwości zajścia i nagle zaczęłam czuć się dziwnie, niby jak chora ale nie do końca. Było zmęczenie, lekka temperatura i takie ogólnie dziwne uczucie... No i to się okazało, że była ciąża... mało tego do tamtej pory nie wiedziałam, że takie mogą być objawy... Więc nie nakręcaj się, tylko spokojnie poczekaj i zrób test :-)