Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stresoholik....

ogromny stres przed szukaniem pracy.... co robic pomozcie

Polecane posty

Gość stresoholik....

jestem zalamany, ogolnie nie lubie ludzi, czesto przy zalatwianiu jakichs spraw w urzedach denerwuje sie, czerwienie. bylem na kilkunastu rozmowach kwalifikacyjnych jednak za kazdym razem starsznie sie stresuje, nie moge opanowac gestow uznawanych za oznaki niepewnosci i zdenerwowania. strasznie sie czerwienie, trzesa mi sie rece, zapominam najwazniejszych kluczowych rzeczy. czasami jest tak jakby mi mozg spowolnil obroty. czesto przypominam sobie dopiero w drodze powrotnej, o co chodzilo rekrutujacym. mam potem starszne wyrzuty sumienia. wiec pytanie: jak sobie radzic z takim czyms? mozna by brac jakies prochy uspokajajace, ale na dluzsza mete to nie ma sensu, potrzebuje po prostu troche czasu zeby oswic sie z sytuacja, seta przed rozmowa na odwage tez odpada, wiec jak sobie z tym radzic? czy ktos ma podobny problem ? jak znalezc prace w takiej sytuacji ? czyludzie nerwowi sa z gory skazani na bezrobocie?

Gość gursew
Stresu nie da się ukryć. Ale stres w czasie rozmowy o pracę to rzecz naturalna. Mozesz powiedzieć pracodawcy, że bardzo się denerwujesz, bo zależy ci na tej pracy - on co prawda widzi twoje zdenerwowanie, ale jak to powiesz głośno to się na pewno ciut uspokoisz, a pracodawca spojrzy na ciebie inaczej.

to normalne, że na rozmowie kwalifikacyjnej ludzie się denerwują aczkolwiek strach przed urzędami to już nie jest normalne masz problemy z relacjami z ludźmi? masz za duży poziom lęku, może wizyta u psychiatry/psychologa pomoże?

Gość miom
Po to właśnie są rozmowy kwalifikacyjne, zeby mozna było odrzucić od razu różnych dziwnych typów, właśnie takich jak ty. Sorry, ale po co komu w pracy człowiek, który nie będzie "się denerwował" jak mu się zleci jakieś zadanie, nie będzie wymagał trzymania za rączkę "bo się wstydzi"... "ogólnie nie lubie ludzi" piszesz... I dlatego lepiej, żebyś z ludźmi nie pracował. Dla takich jak ty są zakłady pracy chronionej.