Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aisakaina

jak przygotować dziecko do żłobka?

Polecane posty

Gość aisakaina

we wrześniu chcemy posłać naszą małą do żłobka będzie miała wtedy prawie 1,5 roku Ja już teraz chciałabym przygotować ją do tej wielkiej zmiany. Proszę o rady jak to zrobić.

Gość grrrrrrrr................
Daj sopkoj, do wrzesnie jeszcze 9 miesiecy, dziecko w tym wieku sie rozwija, dorasta emocjonalnie i takie przygotowanie z tak wielkim wyprzedzeniam nie ma sensu... dzis moze byc zupelnie nie gotowy a za kilka miesiecy sam bez problemu sie "przygotuje".

jak przygotowac? a da sie w ogóle? jesli dziecko do tej pory ma ciebie np.24 h an dobe to przygotowaniem moze byc wlasnie kontakt z rowiesnikami lub u innych osób,by wiedziala ze ciagle ciebie nei będzie miała na wyłaczność a tak jak napisala grrrrrrr........ nie przesadzaj,to za 9 meisiecy,dziecko bedzie mialo ponad 2 lata,bedzie mowilo i wszystko...

Gość aisakaina
To zbyt wiele mi nie podpowiedziałyście. Saleminkaa8 dziecko będzie miało wtedy prawie 1,5 roku a nie dwa.

Gość Ola _b
Witam! Najważniejsze jest to, aby pójść do wybranego żłobka i dowiedzieć się jak wygląda u nich dzień, czyli kiedy dzieci jedzą, spią, siedza na nocniku i w domu tak postepować. a co do innych przygotowan to możesz zobacz czy u siebie w mieście masz jakis klub malucha i dać tam dziecko na godzinkę. zobacz wtedy jaka bedzie jego reakcja. pozdrawiam :)

Gość aisakaina
Ola _b dzięki, poszukam jakiegoś klubiku i napewno się wybierzemy

hehe niedoczytałam dobrze sorki :P ale jak ty chcesz przygotowac dziecko ? bo i tak tego nie rozumiem Ola_b i co juz teraz ma uczyc dziecko nocnikowania-haha dobre