Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Głos z Krainy Umarłych

Dobry lekarz psychiatra - Katowice

Polecane posty

Hej, mam poważny problem. Otóż jestem w ciężkim stanie psychicznym, podejrzewam u siebie depresję i zaburzenia nerwicowe (wykonywałam test Becka i wg niego mam poważną depresję). Ciągle płaczę, popadam w histerię, mam niskie poczucie wartości i ogromne poczucie winy, z niczym sobie nie radzę, mam zwidy (wydaje mi się, że ktoś za mną stoi lub idzie, paranoicznie boję się ciemności). Do tego oczywiście dochodzi fobia społeczna, która utrudnia mi normalne funkcjonowanie w społeczeństwie. Jestem zdruzgotana. Chciałabym przerwać studia i zacząć leczenie, więc byłabym wdzięczna, gdyby znalazł się ktoś, kto mógłby mi doradzić.

Najgorsze jest to, że nie mogę uzyskać urlopu zdrowotnego na uczelni, bo trzeba mieć na to papier zaświadczający chorobę.

Hm?

Gość mklnjh
Poczytaj coś w internecie, Katowice to duże miasto więc powinnaś znaleźć jakieś opinie... Albo idź do lekarza ogólnego i niech Ci kogoś doradzi.

Tzn. umówiłam się już na jedną wizytę, ale termin jest za trzy miesiące dopiero, a ja potrzebuję natychmiastowej pomocy i urlopu zdrowotnego. Na studiach radzę sobie fatalnie, chyba zawalę semestr, bo nie jestem w stanie wyjść z dołka... Potrzebuję przerwy, spokoju, to wszystko mnie wykańcza :(

Gość mklnjh
Rozumiem Cię bo czuję się podobnie :( Nie wiem co Ci poradzić... Wygadaj się komuś najlepiej, niech ktoś Cię wspiera.

Gość kjsuiysgdih
Jeżeli potrzebujesz natychmiastowej pomocy to udaj się do lekarza rodzinnego, przepisze ci jakieś antydepresanty ( na działanie będziesz niestety musiała poczekać do 3 tygodni) plus ewentualnie coś z grupy bezno ( działanie przeciwlękowe - w fobii społecznej podobno dobrze się sprawdzają). Tym sposobem może uda ci się jakoś przetrwać.

Gość Gość

Jeżeli potrzebujecie bardzo dobrego psychiatry, psychologa możecie skorzystać z video konsultacji na platformie psychomedic.online  -wystarczy wpisać adres w wyszukiwarkę i wyskoczą kalendarze specjalistów.
Recepta zostanie przysłana wam pocztą lub będzie to recepta elektroniczna, zwolnienie L4 również elektroniczne.
Doświadczeni specjaliści z Warszawy.