Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taki mam se dylemat

ALLEGRO handel kosmetykami. WARTO???

Polecane posty

Gość taki mam se dylemat

zastanawiam sie czy nie zacząc handlowac na allegro kosmetykiem na którym zarobię jakieś 4 zł na sztuce. Wydaje sie to niewiele ale jesli sprzedaz bedzie brana pod uwage ilosciowo to wtedy może wyjsc całkiem fajna sumka. Podpatrywałam konkurencje i sprzedaje przez okres 14 dni ok 70 sztuk tego kosmetyku. Ja miałabym w tej samej cenie co konkurencja. Niestety musze zainwestowac na pocztatek 1600 zł aby hurtownia dała mi dobrą cenę (100 sztuk) Warto???zaryzykowalibyscie??

Gość taki mam se dylemat
to nawet nie bedzie 30 procent marzy:-( troche ponad 20 procent

Gość taki mam se dylemat
czy jest tu ktos co handluje na allegro?

Gość taki mam se dylemat
ktos mi doradzi? zaryzykowac?

Gość taki mam se dylemat
aha i bede musiala jeszcze od czasu do czasu pojechac do hurtowni 20 km bo to mi sie bardziej oplaci niz paczka za 25 zł

Gość mxkvnjkdf
zycze powodzenia ze skarbówka :)

Gość taki mam se dylemat
przeciez legalnie ebde sprzedawać:-) nie ryzykowałabym przeciez moj plan jest taki ze bede sprzedawac z konta mojego brata ktory ma firme. Wiadomo ze nie oplacaloby sie kompletnie gdybym jeszcze musiala do tego prowadzic dzialalnosc

Gość taki mam se dylemat
ktoś mi doradzi czy warto w to się bawić?? jesli sprzedałabym jakies 70 sztuk w ciagu 14 dni to 4x70=280 zł W ciągu miesiąca to ponad 500 zł. Inwestycja 1600 zł wiec jakies 3 miesiace bez zadnego zarobku aby zwrocila sie inwestycja

Gość taki mam se dylemat
Minus jest tez taki ze jest to kolorówka a wiec pewnie nie wszytskie kosmetyki znają nabywców wiec te 1600 zł ktore zainwestuje to pewnie po częsci beda to wyrzucone pieniadze w bloto

Gość taki mam se dylemat
naprawde nikt mi nie doradzi?:-(

Gość araaraara
jesli bedziesz sprzedawala to jako firma,musisz liczyc sie ze zwrotami,reklamacjami itd, nie mozesz liczyc w ten soposob czystego zysku. wedlug mnie-troche to nieoplacalne.

Gość taki mam se dylemat
ararara ale raczej tutaj nie ma mowy o zwrotach, zreszta zwrocony towar moge wysłać komuś innemu albo zwrocic do hurtowni jesli bedzie jakaś wada?

Gość taki mam se dylemat
offerma to czemu sie tym nie zajmiesz??:-D

Gość araaraara
no ale kosmetyk np moze byc juz otwarty, zniszczony, ludzie bez przyczyny wystawiaja negatywy, trzeba sie dochodzic z ludzmi, oskarzenia o podrobki itd, musisz przyjac jakis procent strat

Gość taki mam se dylemat
ararar w takim wypadku gdyby kosmetyk miał wade to idzie zwrot do hurtowni

Gość araaraara
no iec skoro uwazasz, ze to taki latwy zarobek-na kazda watlipwosc masz odpwiedz- to zabieraj sie za ten biznes i nie marudz...

Gość taki mam se dylemat
arararar no ale rpzeciez to jest rpawda co pisze. Bedzie wada to zwrot idzie do hurtowni a nie ze ja ponosze tu jakiesz koszta. Nie wiem, chccesz mnie zniechceic czy co?

Gość taki mam se dylemat
zreszta ja wiem jak zalatwie zwroty wiec nie o to tu pytam:-) Pytam czy warto bawić się w sprzedaż przy marży niewiele ponad 20 procent?:-)

Gość pewnie ze wartooo
proboj zawsze dorobisz sobie

Gość lec do innego dentysty
do czasu az ci sie US dobierze do d+++

Gość taki mam se dylemat
Urzad skarbowy sie nie dobierze mi do d*** bo mam zamiar sprzedawac to legalnie, bo bede brała towar na firme brata także spokojnie:-)

Gość taki mam se dylemat
to co warto czy nie warto bo takie było zapytanie:-) z reszta sobie poradzę, wszytsko bedzie legal chodzi tylko o to czy wy bawilibyscie się z taką marżą???

Gość taki mam se dylemat
halo haloo

Gość heellooh
ja mysle ze warto sprubowac tylko nie mysl ze jak tamta ma 70 kupujacych to ty tez bedziesz miala tyle.Tamta mozejuz miec wyrobiona opinie itp. licz ze 35 sprzedanych kosmetykow.

Gość taki mam se dylemat
wiem zdaje sobie z tego sprawe za na poczatku bedzie ciazko ale mam konto z 100 pozytywnymi komantarzami wiec nie bede zaczynać od zera. Moze faktycznie warto dać na poczatek troche nizsza cene od konkurencji, poza tym ja mam zamiar wysyłac towar rowniez w listach, czego konkurencja nie ma. A list to 6 zł a u niego paczka 12 wiec juz jestem do przodu

Gość heellooh
a ja o dawna sie zastanawiam czy urzad kontroluje allegro,przeciez tam tyle ludzi sprzedaje rozne rzeczy.Jak ktos ma stala prace i gdyby dodatkowo dorabial sobie sprzedaza kosmetykow to by sie przyczepil?

Gość taki mam se dylemat
podobno kontroluja ale ja i tak bede miała legal bo brat ma firme wiec nie mam z tym problemów bo bede sprzedawac z jego fimry

Gość heellooh
To sprobuj bo jak nie sprubujesz to nie bedzie wiadomo czy warto.

Gość taki mam se dylemat
chyba tak zrobię, w koncu 1600 to znowu nie jakiś wielki majątek. A na lokacie to zaraobie z tego 4 procent w ciagu roku wiec chyba nie ma sie co zastanawiac:)