Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kłopotliwe Zaproszenie

Prezent - wypada czy obciach?

Polecane posty

Gość Kto w tych
czasach kupuje prezenty, np roboty kuchenne... :/

Gość haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaałka
Daj im kase:D

Gość EmilaKS
Kto w tych Debile, tylko debile. Kazdy normalny daje kase.

Gość autorka nie ma faceta
Widać,że jesteś samotna :( Młodzi sa na takim etapie, że chcą być jednością. To w ogole nie wypada! Nie wiem jak mozna w ogole o tym mysleć?!

Gość Kłopotliwe Zaproszenie
Niestety idę zarówno na ślub, jak i na wesele. Trochę się podłamałam Waszymi odpowiedziami. Myślałam, że jednak nie będzie to wielkim fo-pa takie kupowanie prezentu tylko dla koleżanki.

Gość dla mnie to normalne
mie znasz męża przyjaciólki? Kup im - dzień w spa! Albo złózcie sie ze znajomymi na 2 bilety lotnicze i tyle.

Co to jest fo-pa? Pisze się faux pas

Wszyscy dają kasę? Pierwsze słysze. Pyta się raczej młodych czego chcą. My chcielismy od albo tego albo tego i dostaliśmy dość duzo kasy i super prezenty - podstawa do nowej kuchni była.

A co złego widzisz w robocie kuchennym :) Ja np dostałam taki za 4500 i jestem bardzo zadowolona z tego :)

Gość Kredkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Wg.mnie nie powinnas tylko pannie mlodej dac prezentu!!Daj im kase do koperty:D

Gość wyjatkowe chamstwo..
dac preznt tylko dla jednej osoby. To lepiej kup voucher na to latanie na X kasy i jak beda chcieli to doloza sobie i razem poleca. To naprawde jest wyjatkowo chamskie dac jednej osobie prezent jesli swieto jest wspolne. I zapewniam cie, ze przyjaciolka wcale sie z tego nie ucieszy bo bedzie jej przykro ze tak potraktowalas jej meza. Dziewczyny sa wyczulone na takie rzeczy.

dac preznt tylko dla jednej osoby. To lepiej kup voucher na to latanie na X kasy i jak beda chcieli to doloza sobie i razem poleca. To naprawde jest wyjatkowo chamskie dac jednej osobie prezent jesli swieto jest wspolne. I zapewniam cie, ze przyjaciolka wcale sie z tego nie ucieszy bo bedzie jej przykro ze tak potraktowalas jej meza. Dziewczyny sa wyczulone na takie rzeczy.

Zacznijmy od tego ile pieniędzy chcesz przeznaczyć idąc na ślub i wesele ? Czytałam dużo wypowiedzi na forach i jest taka zasada (z resztą sama mam podobną) że daję się tyle żeby pokryło za parę. Jeśli przykładowo Młodzi płacą za waszą parę powiedzmy 4 stówki to prezent powinien być o podobnej wartości, no albo w kopercie przynajmniej tyle samo (NIE MNIEJ!)

Zacznijmy od tego ile pieniędzy chcesz przeznaczyć idąc na ślub i wesele ? Czytałam dużo wypowiedzi na forach i jest taka zasada (z resztą sama mam podobną) że daję się tyle żeby pokryło za parę. Jeśli przykładowo Młodzi płacą za waszą parę powiedzmy 400zł to prezent powinien być o podobnej wartości, no albo w kopercie przynajmniej tyle samo (NIE MNIEJ!)

Gość poniedzialkowezaskoczenie...
Ty naprawdę jesteś tak bneznadzuiejnie głupia czy udajesz? No jak można iść na imprezę z prezentem dla JEDNEJ osoby??

Gość ploteczkiprzykawusi..
Obciach, obciach, i jeszcze raz obciach. W ogóle Twoje pytanie jest też dla mnie straszne uwłaczające. Albo rzeczywiście jesteś prawdziwą przyjaciółką panny młodej i potrafisz ją uszanować (ją i jej wyjątkowy dzień). Albo jesteś zwykła krętaczką, która każdxego nazywa swoim wielkim przyjacielem, a w rzeczywistości pozbawiona jesteś ludzkich uczuć.

Gość zazeonawezona
A wiecie, że ja byłam w takiej sytuacji? Tyleże to ja zostałam pominięta przy wręczaniu prezentów. Znajomi mojego męża kupili dla niego bardzo wypasiony prezent, a dla mnie nawet złamanego kwiatka. Mimo że od wesela minęło już prawie 6 lat nadal uważam, że była to najabardziej żenująca sytuacja, w której się znalazłam.

Gość Bardzo nie ładnie postąpili
Bardzo nie ładnie postąpili, nigdy nie zachowałabym się w taki sposób.

Gość nieładnie
nieładnie miało być razem :)

Gość cytrusekACX
W kwestii wypada/nie wypada zasada jest prosta: czyń tak, by nie urazić drugiego człowieka. Dla mnie oczywistym jest, że postąpisz bardzo nieelegancko jeśli sprawisz tylko radość swojej koleżance.

Gość jarenka8
Absolutnie nie wypada. Inna kwestia, żeludzie w takich sytuacjach kierują się głównie finansami, a nie zdrową logiką :((((

Gość cozzaperfidia..... :(((
Moi rodzice obchodzić będą wkrótce 30 rocznicę ślubu. Jeśli bardziej dgaduję się z maa, to powinnam kupić tylko jej prezent?? A ojcu co? Dziewczyno, pomyśl. MNo jak bedzie się czuł ten nieszczęsny pan młody, gdy go tak perfidnie olejesz??

Gość ja bym nawet nie wpadła
na tak głupi pomysł, żeby pannie młodej coś dać a jej mężowi już nie.... I co z tego że ją znasz a jego nie???!!! przecież to ICH ślub, a nie jej. Skąd ty mieszkasz że jesteś tak beznadziejnie tępa??

Gość enncea
dziewczyno pomysl troche. to ich wspolne swieto a nie tylko kolezanki. przedmowczyni dobrze napisala. albo jak jestes ciocia blizniakow i lepszy kontakt masz z jednym to na urodziny kupujesz cos tylko jednemu? mi by bylo zwyczajnie przykro gdyby moj partner na slub dostal cos tylko dla siebie od kolegi. znaczy cieszylabym sie gdyby jemu prezent sie podobal ale byloby mi smutno, ze w moim wielkim dniu zostalam pominieta.

Gość materacykowe tsg
To może już lepiej niczego nie dawaj. Kup kwiatki i wystarczy.

Gość Samba 6777
Ale z kolei same kwiaty to tak trochę głupio,ponieważ nie jest to nawet praktyczny prezent,bardziej symboliczny. Może wybierzesz coś z tej strony http://www.fajnyprezent.pl/ mają niskie ceny i szeroki wybór.

Gość ktoś powyżej napisał
żeby kupić tylko kwiaty no oki ale pod warunkiem że to sam ślub bez wesela, natomiast na wesele iść z samymi kwiatami to ogromnie egoistyczne i w takim wypadku już lepiej nie iść niż iść z tak tanim prezentem