Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Anulkaaaa

BIAŁYSTOK- gdzie rodzić

Polecane posty

witajcie, mam do Was parę pytań, mam planowany poród na pierwszą połowę lutego, podjęłam decyzję o porodzie na Warszawskiej, powiedzcie mi co powinnam zabrać ze sobą do szpitala dla siebie i dziecka. Czy nie ma tam problemu z porodem rodzinnym? I czy znieczulenie zewnątrz oponowe jest tam bezpłatne? Ogólnie fajnie byłby znać Waszą opinię o tym szpitalu Z góry dziękuję za odp ;) pozdrawiam

Gość mmmmmaaaammma
ja rodzilam 2 razy w USK i jakbym byla 3 raz w ciazy to tez bym tam rodzila

Witaj Też rodziłam na Warszawskiej.Dla ciebie potrzebne będą: koszule ze 2-3 sztuki,majtki jednorazowe,podpaski, coś do mycia, papier toaletowy,wkładki laktacyjne,stanik do karmienia.Dla dziecka: pieluchy i chusteczki i póżniej coś do wyjścia(ubranko).Ogólnie Warszwska jest ok poród rodzinny jest bez problemu,znieczulenie jest darmowe,pielęgniarki z porodówki super babki,ale już tam gdzie sie leży po porodzie to ielęgniarki są straszne,ale da sie przeżyć.Pozdrawiam i życze powodzenia..

Czy do PSK i na Warszawską można jechać tak po prostu jak mnie weźmie czy trzeba najpierw zadzwonić? zapytać ?

Dzwonisz i mówią ci który szpital ma ostry dyżur.Najlepiej wybierz sie do szpitala i wszystko ci powiedza co i jak. Można nawet poprosić o to by ci pokazali szpital i jak to wszystko wygląda..

Nie mam uzgodnione gdzie rodzę po prostu pojadę tam gdzie ostry dyżur jakoś to trzeba będzie przeżyć mam nadzieję że nie będzie strasznie bolało, właśnie jak ze znieczuleniem w tych szpitalach trzeba prosić czy sami proponują?

ja też przede wszystkim boję się tego bólu, ale wszystko trzeba w życiu przeżyć. Ogólnie mam mało informacji o szpitalu w którym chcę rodzić.

Ja już raz przeżyłam i nie uważam że kobieta powinna w takich bólach rodzić jeśli do leczenia zęba dają znieczulenie to do porodu jak najbardziej powinno być

Gość sweetbaby
ciuszki dla chłopca i dziewczynki za 4,50 i 5,00 zł co środa nowa dostawa BIAŁYSTOK chłopak http://tablica.pl/oferta/ubranka-dla-synka-ce na-za-szt-5-zl-wybierz-co-chcesz-roz-62-140-ID223FN.html dziewczynka http://tablica.pl/oferta/wybieraj-co-ci-sie-p odoba-ubranka-za-4-50-roz-56-86-ID20NsR.html NOWE UBRANKA http://tablica.pl/oferta/nowy-sliczny-zestaw- wyprawka-dla-coreczki-50-74-ID1Z1Dz.html

Gość gość
rodzil ktos jeszcze w bialymstoku?

Gość Baśka0987
podbijam temat:) Może jakieś aktualne opinie mam rodzących w 2013-2014. termin porodu mam za trzy miesiące i chcę rodzić w państwowej placówce.

Gość gość
Rodzilam w tamtym roku na warszawskiej. Wspominam porod b,dobrze. Jak chcesz tam rodzic na100% mimo dyzuru to trzeba chodzic na zajecia do szkoly rodzenia na bukowskiego i dostajesz swistek ktory uprawnia cie do porodu tam nawet jak nie ma ostrego dyzuru. Porodowka jest nowoczesna,oddzielne pokoje do porodow rodzinnych,do dyspozycji pilka,worek sako,oddzielna lazienka z prysznicem. Na pologu tez lazienki w pokoju a nie jak w usk na korytarzu i sale dwuosobowe. Zzo darmowe,musisz wyraIc chec juz na poczatku porodu bo musi przyjsc anestezjologzrobic wywiad,podpisac papiery,przejsc krotkie"szkolenie". Dla dziecka musisz miec tylko chusteczki do pupy i pampersy,krem oraz ubranie na wyjscie. Na oddziale dziecko ubieraja w ciuszki szpitalne. dla siebie mydlo,recznik,klapki,koszule nocne,majtki poporodowe,podklady poporodowe. Hmmm wiecej nie wiem co ci poradzic. Nie spotkalam sie tam z terrorem laktacyjnym,wrecz polozne sa zabiegane i nie maja czasu na wciskanie cycka do buzi niemowlaka. Ja b.chcialam karmic piersia,nie wychodzilo to kazaly isc po butle. Stoja u nich w dyzurce gotowe mleka rozrobione tylko do podgrzania. Jak dziecko plakalo to przychodzily i sie interesowaly dlaczego,czy pomoc. Pomagaly przewijac. Jak cos cie interesuje to pisz.

Gość Baśka0987
super dzięki ze odpisałaś :) U mnie szkoła rodzenia odpada z powodu skracającej się szyjki mam przykaz bardzo oszczędnego trybu życia. Od 3 miesiąca ciąży niestety jestem na zwolnieniu i ciągle coś nie tak. Jeśli mój lekarz prowadzący skieruje mnie na CC i w tym dniu akurat dyżur będzie miała warszawska to mogą mnie nie przyjąć? Rozumiem że rodziłaś SN? A nie wiesz jak z kobietami po CC? Czy to prawda że dziecko przynoszą po 3 h od cięcia i każą się zajmować pomimo że nie każda da radę w tak krótkim czasie dojść do siebie? Ja wstępnie mam mieć CC

Gość gość
Hej, ja mialam cc ale nie planowane i dziecko dostalam po 12 h:) niezle mity kraza. Moja znajoma z patologii ciazy miala cc planowane i ledwo sie doprosila by jej dziecko od razu obok polozyli. Byli na dzwonek i jak byla zmeczona to dziecko zabrali.Po cc masz nakaz lezenia ok 12 h,nie mozna podnosic nawet za wysoko glowy bo potem bedzie.sie cierpialo na przewlekle bole glowy. Jakos tak mi to tlumaczono. Ja dostalam dziecko o 6 rano a cesarka byla o 18. Do szkoly rodzenia mozesz chodzic na wyklady i czesc praktyczna:kapiel noworodka np. Nie wiem jak bedzie z planowana cesarka,chociaz ta dziewczyna co pisalam miala miec wlasnie planowana ze wzgledu na cc rok wczesniej i trafila bez dyzuru(ja tez bylam bez dyzuru),jakas lekarka straszyla ja sn,nakarmila(tzn zamowila kolacje) po czym polozyla na oddziale patologii. Cesarke zrobili jej na drugi dzien po obchodzie i usg.

Gość gość
A i dodam ci,ze ja mialam skierowanie na patologie a oni nie chcieli mnie przyjac. Ale powiedzialam,ze nigdzie nie ide,bo mam papier ze moge rodzic u nich a jak trafie na patologie do usk to mnie stamtad nie wypuszcza juz. Przyjmujaca mnie zbadala,podlaczyla ktg i wymasowala szyjke,zeby zainicjowac chociaz jakies skurcze,zeby odszedl czop,trafilam na porodowke,tam mnie zbadano,podlaczono ktg i jak nic sie nie dzialo to wyslano na patologie. Czyli taka droga na okraglo troche. Jak maja miejsca to i jak tepy dyzur jest to tez podobno przyjmuja.

Gość bea2736
Hej, ja rodziłam pierwsze dziecko w lipcu tego roku właśnie na Warszawskiej. Też zastanawiałam się między USK, Warszawska wygrała bo była bliżej i bardzo się cieszę, że tak wysżło. Wspomnienia z porodówki i później już po porodzie mam jak najbardziej pozytywne. Personel bardzo przyjazny, a myślę ze trafiłam na cały, bo Panie się zmieniały, a my leżeliśmy dwie doby. Na porodówce położna zaglądała do nas (rodziłąm z mężem) co jakiś czas i proponowała, zeby skorzystać z prysznica, żeby była większa ulga przy skurczach. Sale bardzo fajne jednoosobe z wyposżeniem w płkę, worek, materac. Czytając komentarze na temat Warszawskiej były one różne, jednak jak doświadzyłam tego sama, polecam to miejsce jak najbardziej i następne dziecko też będę rodziła na Warszawskiej.

Gość gość
Dziewczyny chyba jestem zdecydowana na Warszawską, tyle że jestem w zupełnej kropce ponieważ nie wiem jak do tego wszystkiego się zabrać. Jestem na 100% pewna, że chcę cc, ale nie wiem czy moja chęć wystarczy czy muszę mieć wskazanie od lekarza prowadzącego ciąże na cc...? Czy przed planowanym terminem porodu muszę wybrać się na Warszawską i po prostu tam się zapisać?

Gość gość
To nie jest tak, że chcesz i masz. Ja po pierwszej cc pytałam lekarza prowadzącego jak to jest bo minęły 2 lata tylko, a on mi odpowiedział, że to wszystko zależy tylko i wyłącznie od lekarza, który będzie ze mną rodził. Mimo iż miałam 1 cc, ale to też tylko dlatego, że mała się cofnęła to nic nie może zrobić lekarz. Mam tyło zgięcie szyjki macicy, a i tak będę najprawdopodobniej musiała rodzić naturalnie CHYBA ŻE lekarz stwierdzi cc. Wskazanie to nie jest tak, że prowadzący wypisze Ci skierowanie, bo tak chcesz. Musisz mieć wyniki badań, że np. masz wadę wzroku jakąś tragiczną lub np, że pord może zaszkodzić Tobie lub dziecku. Teraz nawet kobiety rodzą dzieci warzące ponad 4kg. Także myślę, że nie masz szans na cc bo tak :)

Gość zulka165
dziewczyny które już urodziły powiedzcie jak to jest z tymi szpitalami czy na warszawskiej bądź USK ubranka trzeba brać tylko do wypisu dla maluszka? W torbie do porodu mam przygotowane; dokumenty 2 koszule 3 ręczniki skarpety szlafrok 2 biustonosze do karmienia maść do brodawek majtki poporodowe 6 szt podkłady poporodowe klapki kąpielowe kapcie kosmetyki żel pod prysznic , do higieny intymnej, szampon,szczoteczka i pasta do zębów, pomadka do ust, szczotka do włosów Oprócz tego zabiorę jeszcze pampersy i krem sudocrem 2 tetry i podkłady higieniczne dla malucha. podpowiedzcie czy to wszystko czy coś jeszcze?