Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mrowkaxyzzzz

Zabrane pieniądze przez Matkę - proszę o porady

Polecane posty

Gość QRBGCN FZN XGMHN
""Co to za okreslenie "czepek"? no nie mogę to to samo, co w normalnym słownictwie "koperta"? gdzie ty mieszkasz, że u was sie mówi "czepek"? a może u was naprawdę w czapce daje sie kasę " TEZ TAK MYSLE I N IE KUMAM TEGO CZEPKA :D

Gość QRBGCN FZN XGMHN
He he he mi też deklarowali choć takiej pomocy nie chciałem. Całe życie ze mnie kasę zdzierali za samo tylko spanie i pranie u nich(żywiłem się sam) brali więcej niż niejeden hotel gnoje. Przed przyszłą żoną chcieli głupa przykleić jacy to oni dobrzy rodzice. Nie dość że nie pomogli to ukradli mi resztę oszczędności które zbiegły mi z wydatków na wesele przeznaczonych na ustawienie się jakoś po ślubie. Sk**wysyny i złodzieje. Ale dziękuję bogu że nie mają teraz satysfakcji by wyrzygać mi jakąkolwiek pomoc a ja im mogę wiele. Wnuczek nie widzieli a mają 2 i 4lata taka słodka zemsta za ich kurestwo. ŹLE ROBISZ !!!

Gość jugfhfjghjkfhjkfhyjmfk
He he he mi też deklarowali choć takiej pomocy nie chciałem. Całe życie ze mnie kasę zdzierali za samo tylko spanie i pranie u nich(żywiłem się sam) brali więcej niż niejeden hotel gnoje. Przed przyszłą żoną chcieli głupa przykleić jacy to oni dobrzy rodzice. Nie dość że nie pomogli to ukradli mi resztę oszczędności które zbiegły mi z wydatków na wesele przeznaczonych na ustawienie się jakoś po ślubie. Sk**wysyny i złodzieje. Ale dziękuję bogu że nie mają teraz satysfakcji by wyrzygać mi jakąkolwiek pomoc a ja im mogę wiele. Wnuczek nie widzieli a mają 2 i 4lata taka słodka zemsta za ich kurestwo. ŹLE ROBISZ !!! WLAŚNIE BARDZO DOBRZE ROBI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość szeptem zaklęta...
jak masz swój salo i było Cię stać na wesele, to nie rozumiem dlaczego robisz taką aferę o to łóżko, stać Cię na wesele (jak sama wspomniałaś) to tym bardziej stać Cię na łóżko za 3000 zł. A mamie możesz po prostu zwrócić uwagę, że mogła to ustalić z Tobą, a nie zabierać jak swoje z półki, szafki, czy gdzie tam trzymasz kasę.

Gość Przydałby się
Też uważam że dobrze robię nie widzę powodu by dawać im powody do radości za całe życie upokorzeń. Niech się modlą by na starość nie zniedołężnieli bo wątpię by im ktoś podał pomocną dłoń gdy oni swoją całe życie zabierali

Gość jugfhfjghjkfhjkfhyjmfk
Przydałby się - do radosci?? Zaczalby sie wyzysk ciebie, granie na sumieniu, robienie z siebie najbiedniejszych.Uwierz mi, ze oni jeszcze do ciebie zapukają, jak będzie potrzeba. Tacy zawsze pukają, skoro nie mieli skrupułów, zeby ukrasc ci pieniadze, to nie beda mieli, zeby o pomoc poprosic :O

Gość jordbar
Rozne sa zwyczaje, ja jak robilam wesele to wyszlo cos pol na pol jednak mama brala kredyt na ten cel i poprostu to co jej zostalo i tak nam dala a kredyt sobie bedzie splacac powoli. W jednych rodzinach to rodzice panny mlodej odpowiadaja za to w innych mlodzi sami robia slub i wesele a czasem rodzice dziela sie pol na pol. Wiesz teraz masz goracy okres w domu i napewno wszyscy chodza jak na szpilkach, moze powinnas mamie delikatnie powiedziec cos na ten temat jeszcze wazne jest jaka byla umowa na poczatku, czy sie deklarowali zaplacic za to wszystko. Zeby nie bylo pozniej, ze zostaniesz z mikserami i innymi rzeczami a kase wezmie mama na splate dlugu.

Gość jordbar
Hehe doczytalam fakt jak powiedziala ze zajma sie wszystkom to w tym momencie pier*******bym wszystkim i powiedziala ze jak to ma tak wygladac to niech sama idzie do oltarza! Odrazu zmieni nastawienie:)

Gość Mama młodej
Wyprawiamy duże wesele młodzi mają zaplacić za zespół i kamerzystę i nie podoba mi się reakcja twojej mamy nie powinna się rządzić nie swoimi pieniędzmi a jeśli wyszły jakieś problemy powinna z toba porozmawiać a nie zabierać.

Gość i właśnie dlatego ja ze swoim
narzeczonym sami płacimy za swoje wesele i podróż poślubną. to samo z samochodem i mieszkaniem - żeby nam nikt nie wypomniał 'pomocy' :) szkoda autorko, że wtedy się nie postawiłaś. mogłaś powiedzieć, że kasę którą by przeznaczyli na Wasze wesele, dali Wam na 'start'. tak to jest, z rodziną to się najlepiej wychodzi ale na zdjęciach.

Gość oj jenni utrzymanka forumowa
sie znalazła, nie każdemu facet siedzenie całymi dniami i nocami na kafe sponsoruje