Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezzna

Dieta kefirowa...planuję 14 dni.

Polecane posty

Gość głupiaś jak but bez urazy
owsianki... Jedz jedz:) rzuć sie po głodówce (bo to nic innego) na węglowodany którymi jest owsianka. Wyczerpany organizm na pewno się ucieszy. Widać,że masz pstro w głowie i o chudnięciu nie masz pojęcia. Bez urazy jeszcze raz ale na szybkie chudnięcie i szybszy efekt jojo tylko niezdrowe na umyśle dziewuszki idą. Powiem ci więcej. Efekt jojo wcale nie musi przyjść w miesiąc czy dwa. Może być dużo później. Gratuluję głupoty

Gość bezzna
Tak, obrażaj kogoś, bo sama pewnie jesteś gruba, zaniedbana. Ja gruba nie jestem, trochę przytyłam, ale dalej mieszczę się w rozmiar 36. I czytałam dużo opini o tej diecie i nikt nie pisał o efekcie jojo. Zobaczymy, ale lepiej martw się o siebie, o mnie nie musisz. Ciocią dobre rady podziękuję :)

Gość bezzna
A efekt jojo może być ubocznym skutkiem każdej diety.

Gość Tragicznie zabawnaś
Tak sobie czytałam i czytałam i właściwie nie mogę wyjść z podziwu dla Pani, a raczej Twojej głupoty. Taka "dieta", to powiedzmy, dieta oczyszczająca, chociaż to i tak bardzo naciągane określenie. Każdy, kto stosuje taką dietę, musi być nastawiony na efekt w postaci (w najlepszym przypadku), powrotu tej samej ilości kilogramów. Z tego co rozumiem, nie miałaś "wprowadzenia" do tej diety? Od razu z marszu przystąpiłaś do odżywiania tak skrajnie innego, od wcześniej przez Ciebie stosowanego? No nic, jeżeli masz silną wolę, resztki rozumu, to może uda Ci się zminimalizować straty. Poczytaj o wychodzeniu z głodówki, chociaż to zupełnie coś innego, może podobnie podobny sposób wychodzenia z tej "diety cud", zminimalizuje ryzyko nagłego szoku jaki przeżyje Twój organizm. A i mówienie, że ktoś się mieści w rozmiar 36, wybacz, ale na siłę, to i osoba z rozmiarem 42 na siłę potrafiłabym wcisnąć się w iks eskę :] Pozdrawiam, może w czymś pomogłam.

Gość bezzna
Nic nie jestm u mnie na siłę :) Mnie po prostu przez niezdrowe odżywianie brzuch urosnął, teraz wracam do dawnych nawyków i powiadomię Was jaki był efekt jojo jeśli wystąpi!

Gość bezzna
Na wadze 5,6 kg mniej!! :)))) i to bez ćwiczeń, jedynie kilka razy kręciłam na hula hop. Teraz przez dwa dni rano kefir, późnije jabłko, krem z borkułów i gorszku, 1/2 grejpfruta + wieczorem jakieś marchewki, ogórek. W 3 dni dorzucę jakieś mięso, rybę, a koło weekendu węgle w postaci płatków owsianych itd. I od poniedziałku, zdrowe, niskokalorczyne odżywianie + ruch:)

Gość odezwała sie typowa kafeteria
ja mysle ze kilka dni na kefirach nikomu krzywdy nie zrobia. Kiedys mój wuja zrobił sobie 40 dni na kwaśnym mleku - nie w ramach odchudzania ale w ramach postu przed swietami, w kazdym badz razie chodziło o sprawy religijne. Jejku jak on wtedy schudł, 10 kg bodajze i nigdy nie przytył choc jadl po tym juz normalnie. To bylo dawno ale nadal żyje wiec nic mu sie po tym nie stało :D Ja robie sobie co jakis czas 3dniowki kefirowe i czuje sie po nich znakomicie i jakos efektu jojo nie ma :P Nie podoba wam sie to nie wchodźcie na topik po to tylko aby krytykowac.

Gość bezzna
odezwała sie typowa kafeteria ---> dziękuję za taką opinię i zgadzam się w zupełności jak komuś nie pasuje niech nie wchodzi i nie wymądrza się..

Gość odezwała sie typowa kafeteria
spoko mnie tez to wkurza jak wchodzą tutaj wszystkie mądre głowy i krytykują ja chętnie poczytam dalej o twoich zmaganiach z wagą i czy rzeczywiście jak twierdza ci "mądrzy" masz gigantyczne jojo :P

Gość dfdfdf
na pewno podziele się stanem mojej wagi :D następne ważenie za tydzień :)

Gość bezzna
Dzisiaj przez cały dzień zjadłam, 400 ml kefiru bez tłuszczu, jabłko, połówkę grejpfruta i krem z borkuła i gorszku, jakieś 300-350 ml, na wywarze warzywnym. Jeszcze pochrupię sobie marchewki :)

Gość jateżż
tez jestem z tych co tez lubia "przyposcic". To jest sposob na odciazenie organizmu po np czasie kiedy z powodu stresow,braku czasu itp jadlo sie bezmyslnie albo za duzo albo niezbyt zdrowo. Szybko wraca sie do poprzedniej wagi i zrzuca sie wode. Dlatego dzis zaczelam tydzien " kefirowej" Od rana kefir, jogurt naturalny, ogorki i pomidory bez ograniczen. Oby jutro tez tak sprawnie poszlo. Ty juz widze konczysz. Gratuluje silnej woli . Ja dluzej niz 5-7 dni nigdy nie jade.

Po pierwsze każda dieta jednago składnika jest skuteczna, nie ma znaczenia czy pije się tylko kefir, je jabłka czy kapustę. Pytanie tylko jak negatywnie wpływa to na twój organizm. W końcu nie dostarczasz mu potrezbnych składników odżywczych. Nie wierzę, że pijesz cały czas kefir i świetnie się czujesz. Brak węglowodanów w diecie powoduje między innymi zmęczenie, a ty węglowodanów nie przyjmujesz żadnych. Po drugie zgadzam się z dziewczynami co do efektu jojo. Poczekaj jakiś czas, a zobaczysz, że przybędzie ci kilka kg. Nie mówię, że będzie to dwukrotna ilość tego co schudłaś, ale kilka kg napewno. Wystarczy popatrzeć na nasze polskie gwiazdy, połowa z nich jest na takich dietach a la głodówka (cały dzień na kefire jest dla mnie bliski głodówce) i ciągle na przemian chudną i tyją. Polecam zmniejszyć ilość posiłków, ograniczyć cukier do minimum i ruszać się:)

Gość bezzna
Ja jeszcze wczoraj niestety zjadłam kawałek tarty z brokułami + 2 lampki wina. Ale jako tako za cały dzień to nie jest dużo :) A teraz nie stosuję jakieś diety, tylko staram się jeść mniej, zdrowiej. A dziś jak na razie samo jabłko :)

Z całym szacunkiem, ale jedno jabłko na pół dnia to NIE jest zdrowo...

Gość TAKA TAK SOBIE...
Witam kiedyś miałam dietkę kefirowa i schudłam bardzo dużo ok 5-7kg w tydz i nie było zadnego efektu jojo potem jadłam normalnie niedługo zabieram się znowu za ta dietke poniewaz po świetach troszkę przybyło

Gość bezzna
ale wstałam po 11, głodu nie czuję to nie jem za wiele. A co 14 dni na kefirze, może miałam 2-3 dni co czułam osłabienie, ale wtedy więcej obowiązków miałam i to dlatego. Piłam kawę to mnie to podnosiło i kilka razy herbatę bądź mleko z miodem. I nie żałuję, że ją stosowałam, bo czuję się świetnie :)

Gość bezzna
cały czas w miarę zdrowo i rozsądnie się odżywiam, kręcę na hula hop, we wtorek się zważę i zobaczymy jak sytuacja wygląda :)