Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość koziemlekoo

czy któraś z mam daje mleko kozie roczniakowi?

Polecane posty

Gość koziemlekoo

jak w temacie jeśli tak to, czy też przyrządzacie na tym mleku budynie,naleśniki itp.

Gość Kofiteria
moja miała skaze i od mniej wiecej roku podawałam jej kozie mleko az do 2,5 lat. nie lubiła bydyniu, ale za to robiłam jej kaszki i naleśniki

Gość koziemlekoo
o wlasnie bo moja tez skazowiec i od ponad mieśąca nie chce pić pepti i zastanawiam się nad kozim, a możesz napisac jakie to mleko kupowałaś takie zwykłe w kartonie? i poproszę o przepis na naleśniki :) z góry dziękuje

Gość Kofiteria
tak, ja kupowałam kozie w kartonie. a jak skonczyła 2 lata to od zaprzyjazdnionego rolnika ze wsi-ale bywało ze tamtego nawet do domu nie dowiozłam bo po drodze sie zepsuło. Więc mysle ze z kartonu najwygodniej i najbezpieczniej do roku piła nutramigen, a potem stopniowo wprowadzałam kozie - to znaczy mieszałam z nutramigenem kozie, najpierw niewiele potem coraz wicej i patrzyąłm na reakcje dziecka. Było ok wiec potem dawałam jej samo kozie. nalesniki robiłam tak jak na zwykłym mleku:mleko, woda,żółtko (wiem ze przy skazie odradzają ale moja tolerowała), torche oliwy. nie dawałam cukru.

Gość Kofiteria
a i oczywiscie kozie przegotowane mieszałam z nutramigenem surowego nie dawałam nigdy

Gość koziemlekoo
dziękuje bardzo :) pozdrawiam