Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewkaczarna

zespół weselny IDOL z Katowic ?

Polecane posty

Gość ewkaczarna

proszę o opinię o zespole Idol poleciła mi ich kuzynka u której niestety nie byliśmy na weselu ?

Gość kaskarad10
grali u mojej siostry,uważam że wokalista ma najlepszy wokal na Śląsku,słyszałam wiele zespołów ale Idol-wielki szacun...

zespół bardzo przeciętny. Gra wyłącznie do gotowych podkładów, czyli widowiskowe karaoke. Dodatkowi członkowie to fikcja, chyba że chcesz płacić za statystów. Sprzęt w opłakanym stanie, zardzewiały, dźwięk wydobywający się z głośników pozostawia wiele do życzenia. jedyny plus to głos wokalisty, swoja droga mógłby stworzyć zespół z prawdziwych muzyków i pozostać wokalista, wyższa cena ale i pewnie ocen byłoby więcej w sieci oraz zapełniony kalendarz na lata do przodu. A tak mamy prowizorkę, ale jak to na weselach bywa jeśli goście są weseli i potrafią się bawić to przy muzyce z kasety również można napisać że było cudownie bo wszyscy się dobrze bawili. tyle w Temacie, jeśli zależy Wam na gościach oraz dobrej kapeli szukajcie dalej...

hehe ładnie ich konkurencja opisuje-zardzewiały sprzęt,ładne bajki. Ja byłam na weselu gdzie grał zespół idol i powiem wam że wraz z narzeczonym byliśmy pod wrażeniem.Jako nie liczni mają rampę oświetleniową,prawdziwe lasery no i te wykonania.Bardzo nam się podobał wokal no i to że każda piosenka zbliżona była do oryginału.Na prawdę dają czadu a byliśmy już na kilku weselach co zespoły każdą piosenkę grały na jedno kopyto.Wystarczy spojrzeć w kalendarz zespołu idol na ich stronie który jest zapełniony a u innych zespołów brak wypisanych terminów co świadczy o braku zainteresowania. W przyszłym roku wychodzę za mąż i mamy już z idolem podpisaną umowę.

hmmm, nie wiem skąd pomysł, że jestem konkurencją. Ponieważ pracuje w branży kateringowej wraz z obsługą jestem średnio raz w tygodniu na weselu i mam porównanie. Nie zależy mi na negatywnej ocenie. Po prostu jest to rzetelna ocena. Czy rampa jest gwarancją dobrej zabawy? Dzisiaj każdy zespół posiada oświetlenie, wiec w ocenie zespołu ważna jest jakość wykonania usługi. W mojej ocenie sprzęt był stary i zniszczony, dźwięk nie był czysty, a Pani prowadzącej zabawy towarzyszył trzask z głośników. Ponieważ jestem zaprzyjaźniony z parą u której grał zespół pisze ten post ponieważ wiem że byli rozczarowani, a starali się bardzo i ich wesele było perfekcyjnie przygotowane z wyjątkiem zespołu. Dla par które zastanawiają się nad wyborem tego zespołu proponuje wcześniejszą wizytę,i zobaczenie sprzętu jakim dysponuje zespół. Ciekawe dlaczego zespół nie robi prób????!!!! dobre zespoły robią naprawdę fajne zabawy, przebierają się. Tutaj mamy przeciętność. Jeśli komuś to wystarcza to już jego sprawa.

PS. Jeśli zespół nie gra na żywo tylko do gotowych podkładów z muzyczka.pl to byłoby wielkim wyczynem minąć się z oryginałem:)

Gość filmowiec
widzę że zespoły wymienione powyżej usiadły na zespole IDOL :) jestem kamerzystą i miałem możliwość filmować na weselu gdzie grał ów zespół, podsumowując wystarczy zerknąć w terminarz na stronie zespołu idol z którego widać że grają bardzo dużo imprez w przeciwieństwie do innych zespołów co nie mają terminarza grając zaledwie kilka imprez w roku.Polecam,świetnie współpracowali ze mną robiąc ciekawe i nie znane mi zabawy.Dzwięk z głośników zbliżony do oryginału co się rzadko zdarza.

Gość mikamixa
owszem lubią wypić w końcu chłopaki ze wsi ale żeby aż tak? byłam z nimi i za kołnierz nie wylewali ale zabawa była fajna ;)

ale bzdury wypisujecie, po sprzęcie widać ile zespół zagrał imprez i ile lat jest na rynku. Jeżeli rzeczywiście zespół Idol ma oznaki rdzy na statywach to tylko bardzo dobrze o nim świadczy i naturalne są ślady na sprzęcie od użytkowania. Dużo koncertują,są dobrzy mając dużo zleceń. Zwracajcie na to uwagę. Jeżeli zespół ma świeżutki sprzęt bez rysek i oznak rdzy świadczy o tym że zespół gra bardzo mało i jest krótko na rynku. Jestem klawiszowcem grającym kilkadziesiąt imprez w roku i wiem jak sprzęt wygląda po roku użytkowania. Nie znam zespołu który wymieniałby sprzęt co roku. Jeżeli idziecie na wesele i zespół ma cały sprzęt bez śladów użytkowania to znaczy że mamy do czynienia z dziewiczym zespołem bez doświadczenia wchodzącym na rynek.

ostrzegam przed zespołem Idol. Jestem świeżo po weselu i mam kilka opinii o tym zespole z Katowic. Perkusista grał tylko przez połowę wesela a drugą przespał na stole. Saksofonista grał do każdej piosenki solówki i do tego nie na temat. Wokalista z zespołu Idol sikał w przerwie w korytarzu w kącie i myślał że nikt tego z gości nie zauważy. NIE POLECAM.

Gość Marika Bednarek
Ale ktoś wypisuje tu bzdury. Ludzie nie macie co robić w domu. Wiadomo kazdy zespół ma plusy i minusy to normalne,ale nie zniechęcajcie przyszłych młodych par do fajnych zespołów.sama jestem na etapie poszukiwań i takie nierzetelne opinie po prostu mnie bawią.Ja tam patrzę na dobre demo na stronie,czasem ilość wesel które dany zespół grał bądź zagra i mi wystarczy. Doskonale wiem ,że niektórzy piszą brednie bo taki mają kaprys i chcą komuś dowalić. Ja w durne komentarze nie wierzę a w szczególności pisanych przez osoby,które nie maja odwagi podać swoich dokładnych danych(imię nazwisko)tylko wymyślają dziwne pseudo.

Gość etatowygość
Ludzie zespołów weselnych jest setki, czy naprawdę sądzicie, że konkurencja podszywa się pod tymi postami? Czy sądzicie że wypisując obiektywną opinie o zespole musze być powiązany z konkurencją? To już Wasz interes. Do osoby ktora wypisuje bzdury ze stary sprzet to dobry sprzęt: Czy jak płące za zespół to mam przymykać oko na stary sprzęt, niech bedzie obity,dziurawy ale jakość brzmienia nie moze być jak zanizoana bo ktoś gra dużo wesel. Jak Pani prowadzącej zabawy nie można zrozumieć bo wydobywający sie dzwiek jest jednym wielkim trzaskiem. Z obserwacji wiem, że ludzie niezwaracją na to uwagi, lubia byle jakość. I taki zespół jak Idol moze być super. Mam porównanie i sa gorsze zespoły ale są lepsze. JEsli ktos przygotowuje ten jeden dzień w zyciu i chce miec wszytko dopięte to zrozumie ten post, jeśli komus to zupełnie obojętne to już jego sprawa. Wszaytko zależy kto czego szuka, Zespół Idol to zespół grający do gotowych podkładów i tego faktu nikt nie podważy. Zespół nie ma prób, jeśli nie wierzycie to sami zapytajcie. Skoro nie ma prób to chyba kazdy może wyciagnąc sobie wnioski. Wokal jest ok, nawet bardzo dobry, Miro potrafi spiewać. Ale jaj juz wyzej napsiałem cała reszta do poprawy. Reszty postów nie komentuje. Posłuchajcie sobie np takiego zespołu DEMETERS to jest poziom to śa prawdziwi muzycy. Tylko błagam niemyslcie ze robie im teraz reklamę popsortu wybrałem zespół z dlaszego regionu zeby nie byc posadzonym o konkurencje dla Idola. Pozdrawiam

Gość krytykk
wszystko jasne,wszystko wiemy,temat zespołu IDOL z Katowic został wyczerpany

nic nie wiecie o zespole IDOL ! To co wypisujecie to same idiotyzmy, jak ktoś z zespołu moze sikać przy gościach,spać na stole i do tego grać prawie co tydzień wesela i być na rynku. CHYBA NIKT PRZY ZDROWYCH ZMYSŁACH W TO NIE WIERZY. Jak by było prawdą co wypisujecie JUŻ DAWNO BY NIE GRALI,nie mieli terminarza na stronie I NIE MIELI NAJWIĘCEJ IMPREZ z wszystkich zespołów. Wiem że zespół gra w różnym składzie i wiadomą sprawą jest że jak wesele prowadzą 2 osoby to nie mogą zagrać jedną nogą na perkusji, drugą palcami u stóp na klawiszach,w rękach mikrofon i HEJA :)) Każdy bierze skład zależny od portfela, ja nie zapłaciłabym np. zespołowi DEMETERS 5000zł za nockę i grali by mi same jazzy do których niewiadomo jak tańczyć a prosząc o Jesteś Szalona,Hej bystra woda zbili by mnie śmiechem że takich pioseneczek nie grają. Jeżeli ktoś się chce pokazać i nie wie co robić z kasą to niech ładuje 5000zł w jazzujący zespół to jego sprawa.Branie gwiazdorów to nie dla mnie. Musi też być bardzo dużo miejsca na sali na takie duże składy bo już sam perkusista zajmuje tyle co zespół 2 osobowy.Do tego nigdy bym nie chciała na weselu perkusisty. Kiedyś byłam na takim weselu ze składem 4 osobowym to tylko bębny było słychać,tak się tłukł perkusista że SZOK ! Ludzie to nie koncert w SPODKU tylko wesele ! Zespół ma być schludny o miłej barwie głosu i odpowiednim podejściu do osob bawiących. My z mężem zastanawialiśmy się nad zespołem 3 os. a ostatecznie biorąc pod uwagę finanse,kryzys itd. grała u nas kapela 2 osobowa i wszyscy się super wybawili (nazwy zespołu nie zapodam) no i nam jeszcze kaska na wózek została :)

byłam na weselu gdzie grał zespół idol i potwierdzam że jest to jeden z najlepszych zespołów na śląsku o ile nie najlepszy.Super się wybawiliśmy.

Gość pograwski
czy najlepszy to nie wiesz bo wszystkich nie przesłuchałaś

"Jeśli zespół nie gra na żywo tylko do gotowych podkładów z muzyczka.pl to byłoby wielkim wyczynem minąć się z oryginałem" xxx Co się tak czepiłeś tych gotowców? Wiele par życzy sobie wykonań jak najbardziej zbliżonych do oryginału - podkłady mp3/wave nadają się do tego znakomicie. To raz. Dwa: wiele sal NIE JEST przygotowanych akustycznie do imprez weselnych. Weźmy choćby perkusję, która wymaga dodatkowego nagłośnienia i właściwego ustawienia. Jeśli nie zostaną spełnione określone warunki, pojawią się zniekształcające odbicia, co z pewnością wprowadzi niezły chaos i skończy się ogólną kakofonią. Wątpię, czy młode pary będą zachwycone ścianą huku oglądając nagrania weselne. Jeśli mamy do czynienia z dobrymi wokalistami, jestem jak najbardziej za "gotowcami". Zespół może się skupić na śpiewaniu. Dodatkowy instrument (gitara, saksofon, akordeon) będą miłym i pożądanym dodatkiem.

"Ja tam patrzę na dobre demo na stronie" xxx Paradne :D Naiwność niektórych kobiet jest po prostu porażająca. Jedynym rzetelnym dowodem na wysoką jakość usług danego zespołu, jest posłuchanie NA ŻYWO. Demówki można podrasować pierwszym lepszym programem do poprawy jakości dźwięku :D A potem jest płacz i zgrzytanie zębów, "...bo pani fałszuje".

ja z mężem wybierając zespół najpierw wybraliśmy najlepszy naszym zdaniem po jakości demo na stronie a później porównaliśmy demo tego zespołu do jakości muzyki w materiale video na youtube Jakość brzmienia z filmów video nie odbiegała za bardzo od jakości dema no i najważniejsze zwrócilismy uwagę CZY LUDZIE DOBRZE SIĘ BAWIĄ I CZY SĄ ROZBAWIENI bo nie interesowała nas atmosfera na weselu jak z koncertu jazzowego.Wszyscy mieli się na całego wybawić i tak było. Najlepiej przy disco polo. Zwracajcie uwagę czy w materiale video zespół nie dudni i nie słychać np. tylko samą perkusję no i jak brzmi wokalista,jaka barwa głosu i czy słychać o czym śpiewa.

ja z mężem wybierając zespół najpierw wybraliśmy najlepszy naszym zdaniem po jakości demo na stronie a później porównaliśmy demo tego zespołu do jakości muzyki w materiale video na youtube Jakość brzmienia z filmów video nie odbiegała za bardzo od jakości dema no i najważniejsze zwrócilismy uwagę CZY LUDZIE DOBRZE SIĘ BAWIĄ I CZY SĄ ROZBAWIENI bo nie interesowała nas atmosfera na weselu jak z koncertu jazzowego.Wszyscy mieli się na całego wybawić i tak było. Najlepiej przy disco polo. Zwracajcie uwagę czy w materiale video zespół nie dudni i nie słychać np. tylko samą perkusję no i jak brzmi wokalista,jaka barwa głosu i czy słychać o czym śpiewa.

ja z mężem wybierając zespół najpierw wybraliśmy najlepszy naszym zdaniem po jakości demo na stronie a później porównaliśmy demo tego zespołu do jakości muzyki w materiale video na youtube Jakość brzmienia z filmów video nie odbiegała za bardzo od jakości dema no i najważniejsze zwrócilismy uwagę CZY LUDZIE DOBRZE SIĘ BAWIĄ I CZY SĄ ROZBAWIENI bo nie interesowała nas atmosfera na weselu jak z koncertu jazzowego.Wszyscy mieli się na całego wybawić i tak było. Najlepiej przy disco polo. Zwracajcie uwagę czy zespół w materiale video nie DUDNI ,np. czy nie słychac tylko samego perkusisty , jakość wokalu , czy słychać o czym śpiewa wokalista.

ja z mężem wybierając zespół najpierw wybraliśmy najlepszy naszym zdaniem po jakości demo na stronie a później porównaliśmy demo tego zespołu do jakości muzyki w materiale video na youtube Jakość brzmienia z filmów video nie odbiegała za bardzo od jakości dema no i najważniejsze zwrócilismy uwagę CZY LUDZIE DOBRZE SIĘ BAWIĄ I CZY SĄ ROZBAWIENI bo nie interesowała nas atmosfera na weselu jak z koncertu jazzowego.Wszyscy mieli się na całego wybawić i tak było. Najlepiej przy disco polo. Zwracajcie uwagę czy zespół w materiale video nie DUDNI ,np. czy nie słychac tylko samego perkusisty , jakość wokalu , czy słychać o czym śpiewa wokalista.

Tu macie przykład dlaczego NIE WARTO brać większych zespołów na wesele -zespół THECRUSH Jedno wielkie dudnienie jak w garażu na próbie. Każda piosenka na 1 kopyto i po aranżacji nie można nawet poznać co to za przebój. Szkoda kasy i słuchu. Co to za głupia moda na wielkie składy ? Można pójść pod pierwszy lepszy garaż osiedlowy i tam potańczyć przy łomocie ! ZESPÓŁ THECRUSH http://www.thecrush.pl/index.php/wideo.html