Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

majajaj

uczelnie gorzej traktują zaocznych, mimo ze im się za to płaci

Polecane posty

planowałam iśc na studia zaoczne, bo nie chcę marnować 5 lat, chcę zdobyć doświadczenie i zacząć pracować, a w weekendy studiować. jednak z tego co widzę, to uczelnie mają o wiele gorsze oferty dla studentów zaocznych, bardzo ograniczone specjalizacje, a np na UW natrafiłam na coś takiego, że po tym samym kierunku na dziennych ma się bardziej rozbudowane uprawnienia do wykonywania zawodu ;/ ktoś studiuje zaocznie, co o tym sądzicie, warto ?

Są dwie strony medalu. Ja kończę zaocznie ekonomię na uniwerku. Ale na zaoczne poszłam bo zaraz po szkole średniej po stażu trafiłam do banku. Jestem na 5 roku studiów i mam 5 letnie doswiadczenie w zawodzie. Chyba wiesz ile osób po dziennych studiach szuka takiej pracy bez powodzenia bo nie mają doświadczenia? Ale z drugiej strony jeśli idziesz na bardziej wymagający kierunek jak np. medycyna to wiadomo, ze musisz dziennie ją robić. Nie wszystko da się zaocznie studiować, akurat ja ekonomię mogłam.

Gość zaocznych jest mniej
i to jest cała tajemnica. Wielu studentów dziennych można podzielić na kilka specjalizacji, a trudno podzielić o połowę np. mniejszą liczbę studentów zaocznych. Ustala się minima studentów niezbędne dla utworzenia grupy czy specjalizacji nie bez powodu - rzecz ma być opłacalna. Wy płacicie za studia - policz osoby z Twojego roku, które wybrałyby interesującą Cię specjalizację, policz Wasze wpłaty, spróbuj oszacować koszt utworznia grupy i zastanów się, czy faktycznie pokrywasz koszt swojej nauki.