Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Werson

Doradzcie - czy warto zaryzykowac i wziac ta prace?

Polecane posty

Gość Werson

Studiuje na 4 roku budownictwa. Bralem udzial w praktykach organizowanych przez Budimex w ramach koa naukowego. Dzis zaoferowali mi prace - 3 600 netto i umowe na rok. Nie wiem, czy zaryzykowac - wiaze sie to z przejsciem na studia zaoczne i oplatami. Studia zaoczne trwaja tez semestr dluzej. Praca niestety nie w jednym miejscu, ale na szczescie w jednym wojewodzctwie.

Gość SNap
Chca ci placic i jeszcze sie zastanawiasz?

Gość Werson
Tylko boje sie jednej rzeczy - studia zaoczne sa platne - 580 zl/miesiecznie. W budownictwie nie ma juz takiej koniunktury jak kilka lat temu. Przyjda redukcje zatrudnienia i zostane na niczym

Gość aasdadsss
Nie warto. Lepiej zostac na bezrobociu, wiem to z doswiadczenia.

Gość Eeerrr...
Oczywiscie, ze brac prace! Zostal Ci rok studiow (1.5 roku jesli bedziesz robil zaocznie) i proponuja Ci kontrakt na rok rozumiem, ze z mozliwoscia przedluzenia jesli obie strony beda zadowolone. nawet jesli po roku przestaniesz dla nich pracowac, to odlozysz kase, ktora sfinansuje dodatkowy semestr zaoczny no i po skonczeniu studiow bedziesz mial juz doswiadczenie w pracy w duzej firmie. Nie ma nad czym sie zastanawiac. No chyba, ze nie chce Ci sie pracowac...

Gość może warto się pomęczyc
na dziennych jeszcze trochę. Wiem, że masz propozycję i po studiach możesz mieć problem ze znalezieniem pracy... ale z drugiej strony, skoro otrzymałeś ofertę już teraz, dlaczego miałbyś nie dostać jak skończysz studia?;)