Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

3131

córcia nie chce zupek ani domowych ani ze słoiczka

Polecane posty

moje 6 miesięczne dziecko nie chce jeść zupek. zje zaledwie 3 łyżeczki i nie chce więcej. co mam robić?

Gość anula300
moze za długo była wyłącznie na cycu i ciezko jej teraz zaakceptowac nowości... Moze dodaj soku np. jabłowego do zupki zeby byla slodka, dziecko chetniej sie skusi

Gość mimimimimimi
dać jej do ręki warzywo, czy owoc

Gość KAFTANIK NIEBIESKI
dodaj sobie soku do zupy i zjedz, poznij napisz czy ci smakowalo

mleko modyfikowane daję wprowadzam od 4 miesiąca teraz góra 4 razy na dobę karmię piersią . gerberki i kaszki tak samo od 4 miesiąca

Gość anula300
hehe kaftaniku, nawet bobovita tak robi w swoich słoikach, poczytaj sobie skad zupki jarzynowej - jest w niej sok winogronowy... stara sprawdzona metoda

Przecież są deserki 'marchew-jabłko' więc jak doda do zupki jarzynowej trochę soku jabłkowego to na pewno dziecko się nie pożyga za przeproszeniem ;)

Gość anula300
ty jak byś miała zjeść papkę ze słoika dla dzieci też byś się pożygała, a dzieciaki wcinają ze smakiem

Gość anula300
dajecie dzieciom słoje, a nawet nie wiecie co jest w składzie, proszę bardzo: marchewkowa z ryżem bobovity: Skład: marchew, woda, ryż, SOK Z BIAŁYCH WINOGRON, ziemniaki, olej rzepakowy, seler

Gość anula300
a sorry cobyeta, nie zauważyłam "nie"

Gość anula300
filolog się znalazł...

Chciałam najmocniej przeprosić wszystkie forumowiczki polonistki za moje błędy ortograficzne. To się więcej nie powtórzy :P

zazwyczaj nie zwracam uwagi (komuś na błędy) i do niedawna sama to słowo pisałam niepoprawnie, ale pojawiało się w prawie każdym zdaniu, więc...;)

Ja natomiast zwracam uwagę, nie komuś, a sama jak piszę, by zdanie zaczynać dużą literą. Tak mnie w szkole uczyli :)

No ale terat nie dotyczy naszych błędów, tylko zupek, więc może sobie poprostu odpuśćmy. Bądźmy babami, no :D

Gość anula300
bo ja sie dziwie jak ktos moze trzymac dziecko przez pol roku na samym cycu, tak sie karmilo sto lat temu

Gość anula300
coście się przyczepiły takich pierdół

Gość KAFTANIK NIEBIESKI
ja trzymam dziecko przez 5 mies. na samym cycku i jeszcze mies. bedzie mial to samo czili tylko cycek, a dalej zobaczymy

Gość autorko - ogranicz mleko
napisalas, ze karmisz piersia gora 4 razy na dobe - 4 razy na dobe!!! plus mleko modyfikowane twoje dziecko nie chce zupek, bo jest najedzone sama jestem mama 6,5 miesiecznej dziewczynki nasz schemat zywienia wyglada tak: - po przebudzeniu (miedzy 6 a 8) - karmienie piersia - okolo 3 godziny pozniej - jakis owoc z ryzem dla dzieci (nie mieszkamy w Polsce, nie mam pojecia jakie produkty dla dzieci sa dostepne w Polsce, jestem przeciwniczka sloiczkow) i woda - okolo 3 godziny pozniej 210 ml mleka modyfikowanego Aptamil 3 ( W Polsce to jest chyba bebilon) - kolejne 3 godziny pozniej przecier z warzyw i woda - okolo 2 -3 godziny pozniej karmienie piersia i spac wprowadznie pokarmow stalych zaczelismy jak skonczyla 4 miesiace, tylko i wylacznie dlatego ze miala refluks i pokarmy stale mialy troche zatrzymac ulewanie po ukonczeniu 6 miesiecy najpierw 1 a potem 2 posilki z mleka stopniowo zastepuje sie posilkami z pokarmow stalych, na aptamilu 3 jest napisane, ze to mleko to stosuje sie przy wprowadzaniu pokarmow stalych po 6 miesiacu zycia, i ze w tym okresie dziecko potrzebuje okolo 600 ml mleka na dobe, porcja mleka to okolo 210ml - czyli wypada 3 karmienia mlekiem dziennie do czego zmierzam: jezeli karmisz piersia 4 razy na dobe i do tego kamisz mlekiem modyfikowanym to twoje dziecko nie jest w stanie juz przelknac niczego innego i tu jest caly pies pogrzebany, dziecku po 6 miesiacu zycia nie wystarcza juz tylko mleko wiec powinnac jak najszybciej ograniczyc jego ilosc na rzecz pokarmow stalych wybierz ktory posilek najpierw chcesz zastapic posilkiem stalym i zrob tak: 1. jezeli twoje dziecko za jednym posiedzeniem ssie obie piersi to daj mu jedna, nastepnie pare lyzeczeknp przecieru z marchewki a jak zje to podaj druga piers (tylko jezeli bedzie chcialo) 2. jezeli twoje dziecko ssie tylko jedna piers to zredukuj dlugosc karmienie o polowe, podaj przecier i daj dokonczyc piers stopniowo zmniejszaj ilosc mleka i zwiekszaj ilosc pokarmow stalych az zupelnie zastapisz mleko pokarmem stalym w miedzyczasie wybierz sobie drugi posilek w ciagu dnia i zacznij robic to samo powodzenia

Gość anula300
do mamy 6,5 córki - a w nocy córka nie budzi sie już na karmienie piersia?

no tak ale co mam zrobić bo dziecko usypia mi na rękach a potem jak odkładam do spania to się budzi i muszę dać cycka żeby znowu zasnęła. i tylko wtedy karmię piersią. powiedzcie co mam zrobić żeby tak nie było

nasz ancymon tez ciagle chcial ssac piers, od urodzenia, co godzine - z powodu refluksu, pomogl tylko smok .... jak bylam w ciazy to obiecalam sobie ze nie bedziemy uzywac smoka, wprowadzilismy jak miala 4 tygodnie..... jak bylam w ciazy to mialam rozne teorie na temat macierzynstwa.... po porodzie szybko postawilo mnie do pionu jak smok nie wystarcza, to moze sprobuj podawac jej wode w butli? pytanie jest jedno: czy ona jak ja kladziesz do lozka chce piersi bo jest glodna czy chce po prostu zasypiac przy piersi i cos mietosic w buzi? my mielismy zakaz przekarmiania malucha i karmienia w nocy juz jak mala miala 4 mce, zarowno od lekarzy stad jak i od pediatry w Polsce, karmienei nocne zdarzylo nam sie w ciagu odstatnich 2 miesiecy moze ze 3 razy - bo zmieklam jak sie meczyla z powodu zebow - ale nei codziennie, zreszta jak ja nakarmilam w nocy te kilka razy to potem spala jak zabita do 10 - 11 rano Wedlug tutejszych ekspertow dziecko w tym wieku powinno miec stale pory posilkow i jesc 4 razy dziennie. Przesypiac cala noc. Tak jak pisalam - nasza ma te pory nieco ruchome bo sama nie potrafie zyc wedlug sztywnego rozkladu jazdy i nie oczekuje tego od swojego dziecka. A karmie ja 5 razy bo tyle potrzebuje. e Ale, jezeli ty karmisz 4 razy piersia plus z raz mlekiem modyfikowanym a potem jeszcze probujesz wprowadzac pokarmy stale to tych posilkow robi sie jakas astronomiczna ilosc. Co ile ja karmisz? Moze sprobuj ja przetrzymac na smoku i wodzie zeby jadla rzadziej - wtedy zje wiecej. Po jakims czasie wyrobi nawyk zeby jesc wiecej za jednym posiedzeniem. Litosci - ona ma 6 miesiecy - naleza ci sie przespane noce! Jeszcze sie naczuwasz przy zebach i chorobach. I nocnych imprezach.... :)

do anula 300 corka nie budzi sie w nocy odkad skonczyla 2 miesiace - mielismy farta - na poczatku budzilam ja raz w nocy zeby nie miala przerwy w jedzeniu dluzszej niz 6 godzin - potem jak opowiadalam o tym pediatrze w Polsce to mnie opieprzyl.... teraz jak sie budzi to tylko jak mecza ja zeby, ktore ida wszystkie na raz ale zaden jeszcze nie wyszedl, raz - dwa razy co kilka tygodni - wtedy pomaga tylko paracetamol no i wtedy tez karmie piersia bo mi jej szkoda, ale to sa wyjatki norma jest ze sie nie budzi - przesypia ciurkiem minimum 10 godzin

ej - właściciel firmy! rozumiem, że ty na swoje dzieci NIGDY PRZENIGDY nie mówisz 'córcia' ani 'synuś', Wydaje mi się, że słowo 'córka' też jest obciachowe - po co się ograniczać - w twojej wypowiedzi najładniej brzmi jednak 'tępa kurwa' a na synka możesz wołać np. 'tępy bachor', ale nie wiem czy to jest up to your standard i FYI autorka nie pytała o radę jak nazywać dziecko tylko co zrobić, żeby jadło zupki, czytanie ze zrozumieniem to jednak trudniejsza sztuka niż przypieprzanie się do pojedynczych słówek - i to do pierwszego - rozumiem, że przeczytanie całego zdania sprawia już problemy? ludzie - skąd w was tyle jadu? ogarnijcie się!

Gość Beca
autorko - mogę zapytać jak robisz ten przeciez z jarzyn? Dodajesz do tego tłuszczu? Jakiego? A co z mięsem? Wiem, że w innych krajach mięso wprowadza się wcześniej do diety dziecka niż w Polsce.