Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

*BLE BLE*

jak jest w wroclawiu i krakowie

Polecane posty

Gość sraka_praptaka_..
Dobrze wiesz, M....

Gość offerma __
napewno gorzej niż w Łodzi

Gość a odpowiem
offerma __ chyba żartujesz:D Wrocław jest piękny

Gość sraka_praptaka_..
M... :)

Gość offerma __
NAJPIĘKNIEJSZYM MIASTEM W POLSCE JEST ŁÓDŹ

Gość sraka_praptaka_..
M... przestań pisać do siebie. To chore.

Gość krakowinianeczka
pochodze z innego miasta ale mam wiekszosc rodziny we wroclawiu, studiowalam tam, zakupy zawsze we wroclawskich galeriach oczywiscie z mama, i tez kiliniki tam zaliczylam, piekny, a krakow- mama mnie odwiedzala, bo zamieszkalam tam pracowalam i tez studiowalam, i dawalam rade, najlepsze byly lata cieple piekne , zanim pracowalam i mieszkalam ( wynajmowalam ) to mialam tu faceta i razem mieszkalismy ( rodowity krakus)... i tak wroclawianie kulturalniejsi, miasto na poziomie, a w krakowie tzn z krakusami to jak na wsi ( moi znajomi z pracy i ze szkoly) siostra mi zawsze mowila ze bardziej do wawy pasuje niz do kraka, ale wnioslam tam duzo takiej elegancji czy kultury do krakowskich znajomych hehe.... we wroclawiu nie pracowalam , nie mieszkalam, ale sypialam u rodziny czy znajomych ... szpitale i w kraku i we wrocku bylam jako odwiedzajacy ale najblizszych

Gość Pytająca1234
Lepiej się mieszka w poznaniu :)

Gość pitu_pitu
spadaj już

Gość hansowiec
nie przyjeżdżaj do krakowa! przyjezdni tylko odbierają miejsca pracy rodowitym krakowianom

Gość HMS..GRKL...Petard
Widzisz. W Krakowie robi się powoli bałagan. Ja wiem, że miasto musi się rozwijać. Wolałbym jednak aby nie wydawano więcej pozwoleń pod zabudowę mieszkalną.z bardzo prostego powodu, którego nie chce mi się tutaj wyjaśniać. W celach adaptacyjno- wychowawczych można by wzorem średniowiecznych mędrców zbudować coś na kształt nowego Kazimierzagdzieś na obrzeżach aglomeracji. W celach adaptacyjno- wychowawczych dla przyjezdnych, którzy z niewiadomych dla mnie przyczyn przedkładają Kraków ponad Warszawę. Kraków był i nadal jest stolicą małopolski. Prawda jest taka że bliżej nam do Wiednia niż do stolicy a Galicje i sprawy małopolski są nam bliższe niż ulica wiejska i warszawski bałagan. Moim skromnym zdaniem Kraków z racji swojego rozwoju na osi płn wschód- zachód powinien postawić na większy związek z Silesią, co byłoby oczywiście korzystne dla obu tych aglomeracji. Mam tu na mysli min. wspólny port lotniczy dla całej aglomeracji śląska i małopolski usytuowany obok autostrady A4.

Gość żegnaj czarny poniedziałku
Pitu..Pitu... :)

Gość pitu_pitu
żegnaj czarny poniedziałku :)

Gość macierzanka.
ja zdecydowanie polecam Wroclaw, zwlaszcza jesli jestes mloda osoba. Krakow jak dla mnie jest przereklamowany, a w Poznaniu ludzie sa bardzo niemili, nadeci i dretwi.