Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość booboo137816471

chyba ciąża - kilka pytan do doswiadczonych

Polecane posty

a mam do Was pytanko, usg zazwyczaj jest dopochwowe czy normalne "brzuszne" :P

boo boo, wiec oficjalnie mowie Ci - jestes w ciazy ;) powinnas jeszcze jutro powtorzyc bete i zobaczyc czy prawidlowo przyrasta, bo to tez wazne.

Gość jabaabadu
idź do lekarza i nie zgadzaj się na nierobienie usg do 12 tygodnia! 8 tydzień to maks żeby się dowiedzieć ile jest zarodków, czy bije serduszko itp. Samo badanie ginekologiczne/beta nie stwierdzi prawidłowości. Mam koleżankę z Łodzi, która u siebie w mieście też posłuchała się lekarza, że do 12 tygodnia nie warto robić usg. Efekt? Ciąży nie było, zaśniad groniasty rozwinięty tak, że dziewczynę ledwo odratowali...

na wizycie lekarz potwierdził 6 tydzień :) dostałam skierowanie na badania i usg w 10 tygodniu. jestem bardzo szczęśliwa :)

nie miałam usg, dowiedzialam sie ze na usg przychodzi się oddzielnie, mam skierowanko w 10 tygodniu. szkoda, ale z drugiej strony nie wiadomo czy cos byloby widac :) w każdym razie dzięki za wsparcie :)

no szkoda. bo to ze jestes w ciazy to nawet ja moglam Ci powiedziec bez badania ;) gdzie chodzisz do tego lekarza? ja mam abonament w LuxMedzie i tez tak robia, ze ginekolog daje osobno skierowanie na USG.