Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gagita

Argumentacja podwyżki

Polecane posty

Gość safaa
kolorowesny - nie masz pojęcia o tym o czym piszesz bądź przykładasz to do skali budki z warzywami. Jeśli firma ma pełną księgowość to w Warszawie biuro weźmie min 2000,00zł, jeżeli ma duże obroty, dużo dokumentów i pracowników to po pierwsze musi i tak byc osoba wewnątrz organizacji pilnująca tego a po drugie firma zewnętrzna weźmie dużo większe wynagrodzenia. Nie patrz tylko z perspektywy obrotów po 50 tys. miesięcznie

firma zewnętrzna pełną księgowość +kadry +zus zrobi za max 1000zł :) gdzie w Bieszczadach chyba

Gość kolorowesnymam
safaa to ze firma Gagita jest na pełnej księgowości to nie znaczy że duża...raczej wywnioskowałam że mała , podobna do mojej , taka do max 10 pracowników skoro Gagita robi za księgową , kadrową , zusową , fakturzystkę . 50 tys obrotu na jednego pracownika to chyba źle nie jest...niejedna duza firma handlowa chciałaby mieć takiewyniki . a jeszcze jak się daje obniżyć koszty i za czynności księgowej , kadrowej , zusowej zapłacić np 500zł/mc to chyba super . to wtedy dobry biznes .

Pelma księgowość obroty ok 5 mln takie są wymogi rachunkowe albo formy prawne muszą mieć KH WIĘC NIE JEST TO MAŁA FIRMA

Gość kolorowesnymam
Gagita firma zewnętrzna pełną księgowość +kadry +zus zrobi za max 1000zł gdzie w Bieszczadach chyba _______________________________________________ oj , trudno wam etatowym księgowym pogodzić się z faktem ze na rynku masa firm serwujących kompleksowe usługi dla małych i średnich firm i to za dużo mniejsze pieniądze niż wam się marzą . od dawna takie czynności oparte są na coraz lepszych programach komputerowych . wprawny pracownik w takiej firmie zewnętrznej obsłuży księgowość i reszte dla kilku do kilkunastu firm .

Gość kolorowesnymam
Gagita...jezeli to wielka firma to kłamiesz że sama robisz księgowość , kadry , zus , faktury itd .

kolorowesnymam - sama sobie przeczysz piszesz o wprawnych programach a zarazem że ja kłamię , coś się pogubiłaś w zeznaniach

Gość kolorowesnymam
Gagita , nie pogubiłam się bo zakładając że ty pracujesz na takich programach jak firmy zewnętrzne , to ty sama obrabiasz jedną firmę i chcesz podwyzkę za swoją ciężką pracę , a pracownik firmy zewnętrznej pracuje bardziej wydajnie bo obsłuży w miesiącu takich firm od kilku do kilkunastu ...

Kasiorek to jest kwestia przełamania się , ja nie mam problemów finansowych jak co niektórzy może zrozumieli mnie chodzi o to aby moje wynagrodzenie było adekwatne do wykonywanej pracy . Ja się po prostu przyzwyczaiłam do tego co robię a moim błędem było to że pokazałam że mogę zrobić wiele w krótkim czasie , no i jeszcze pewnie kwestia tego może że szef myśli że ja mam to nie musi dawać :)

kolorowesnymam-- my się nie rozumiemy , dlaczego ja mam nie dostawać za swoją pracę adekwatnego wynagrodzenia , wiesz to właśnie przez takie rozumowanie ludzie mają tak jak mają , brak wynagrodzeń na czas i tym podobne , ponieważ siedzą cicho o lepiej nic nie mówić bo dobrze że praca jest

Ale mnie naprostowałaś :) jutro idę gadać da to da nie to spadam ale 3 miesiące wypowiedzenie , najgorszy okres .

Gość kolorowesnymam
Gagita kolorowesnymam-- my się nie rozumiemy , dlaczego ja mam nie dostawać za swoją pracę adekwatnego wynagrodzenia , wiesz to właśnie przez takie rozumowanie ludzie mają tak jak mają , brak wynagrodzeń na czas i tym podobne , ponieważ siedzą cicho o lepiej nic nie mówić bo dobrze że praca jest _________________________________________ po prostu za dużo jest chętnych do wykonywania pracy etatowej , za mało chętnych do tworzenia miejsc pracy . jeżeli pracujesz w duzej firmie i pracujesz na nowoczesnych programach komputerowych w które zaopatrzył cię twój szef to zapewne on dobrze wie że twoje obowiązki możesz wykonać w szybszym czasie . skoro tak to ja na jego miejscu dałabym ci podwyżkę pod warunkiem ze zajmiesz się dodatkowo czymś jeszcze . bo zapewne wiele czasu w pracy spędzasz na dłubaniu w nosie lub na klikaniu na Kafe itp .