Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ona2222

do smakoszy i koneserów sałatki gyrosowej:-)

Polecane posty

W jakiej kolejności i jakie warstwy układacie? Jestem ciekawa czy ktoś robi inaczej niż ja albo daje trochę inne składniki. Ja robię tak: - kurczak - na sam dół - ogórek konserwowy - cebula - 2 keczupy: ostry i łagodny - kukurydza - majonez -kapusta pekińska - majonez

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Kredkaaaaaa
Kurcze jak ja kocham ta salatke:D Tez ukladam ja w ten sposob co Ty :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość no wiec tak.......
a ja sie nie bawię w żadne warstwy tylko wszystko mieszam i jest pycha:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość do zdrowia oczywiście
nigdy jej nie układam, wszystko ze sobą mieszam 🖐️

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Kredkaaaaaa
Mieszacie ta saltke?Przeciez ja sie uklada warstwami!!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Izusienka lalalala
ja nie ukladam warstwami tylko mieszkam. Po co ukladac warstwami? jak jest wsyztsko wymiesznae razem z sosem to salatka jets o wiele lepsza

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Kredkaaaaaa
lzusienka....ale ja uklada sie wartwami!Sos pozniej przenika na nizsze warstwy i jest pyycha....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wojna nam nie jest potrzebna
a mieszanie to przepraszam karane jest czy jak?? i tak się wszystko w tyłku zmiesza, co po się bawić w warstwy?? smak jest ten sam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jak dla gości to najlepiej ułożyć warstwami w szklanej miseczce zeby ładnie estetycznie wyglądało:-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość co się dziwisz matce
Układa to się wg przepisu. Ale można eksperymentować. Ja też mieszam i jest o wiele lepsza.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
a jakiej przyprawy do gyrosa używacie do kurczaka? jakiej firmy? co do układania warstwowego to najgorzej nalozyc majonez na kapustę zeby ladnie rowno bylo

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a ja robie tak
kurczak ketchup wymieszany z majonezem ogórek konserwowy cebula pekinka sos sałatkowy koperkowo ziołowy kukurydza ketchup wymieszany z majonezem pekinka sos sałatkowy ale często mieszam wszystko razem:))

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaałka
Maojonez na kapuste?Przeciz kapusta idzie na sama gore!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a ja robie tak
ja z prymata,jak dla mnie najlepszy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja tak zawsze układałam warstwami ale raz zmieszłam i jaka taka smaczniejsza byla a po za tym jak sie ją nabiera to sama sie niszczy...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość co się dziwisz matce
Ja też Prymat.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
klade na kapustę bo zbyt mała odległośc mi sie robi miedzy keczupem i majonezem ktore dzieli tylko kukurydza i ciezko nalozyc na kukurydze majonez zeby sie nie rozwalilo

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Kredkaaaaaa
A propos salatek...znaxcie jakies inne ,fajne,smaczne??:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Podaje przepis na salatke takze warstwową - wygląda przepięknie: składniki: 10 jajek 10 dag żółtego sera puszka zielonego groszku 1 podwójny filet z kurczaka (ok. 50 dag) 3 łyżki oliwy z oliwek sól curry 6 łyżek majonezu Jajka ugotować na twardo oddzielić białka od żółtek. Białka zetrzeć na tarce o dużych oczkach, a żółtka na tarce o małych oczkach. Żółty ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Groszek osączyć z zalewy. Filet z kurczaka pokroić w kostkę, obsypać solą i curry. Lekko zrumienić, poddusić i ostudzić. W dużej przezroczystej salaterce układać przygotowane składniki w następującej kolejności: białka jajek, żółty ser, zielony groszek, kawałki kurczaka, majonez i na górę żółtka jajek. Robilam na Sylwka - pycha - tylko dlugo nie postoi, bo majonez i jajka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
dlaczego mieszacie majonez z ketchupem? :o ta sałatka lepiej smakuje z sosem czosnkowym. robię go sama. a układam od dołu: kapusta pekińska kurczak lekko polewam sosem papryka konserwowa ogórek konserwowy cebula czerwona kukurydza kurczak kapusta pekińska sos

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Merry nie dajesz w ogole ketchupu? mieszanka ketchupu z majonezem jest zajebista!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
a jak robisz sos czosnkowy? ja mieszam smietanę kremówkę trochę majonezu, oregano i czosnek

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mieszam majonez ze śmietaną 30%, a jeśli chcę, aby był rzadszy to dodaję trochę mleka. czasem zamiast śmietany 30% daję jogurt naturalny. Przeciskam czosnek przez praskę, przyprawiam oregano, bazylią i ziołami prowansalskimi.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
podam przepis na dwie, które bardzo lubię: 1. puszka czerwonej fasoli odsączonej słoik marynowanych małych cebulek szynka (najlepsza konserwowa) - ok. 20 dkg majonez Szynkę pokroić, pozostałe wsypać, dodać majonezu, wymieszać i voila. Bajecznie prosta, a smakuje naprawdę rewelacyjnie. (Bałem się na początku tych cebulek, ale pasują i smakują w niej wybornie) 2. Ser żółty (pokrojony lub starty na dużych oczkach) kukurydza z puszki ananas z puszki majonez czosnek (sporo) Wymieszać i zajadać. Jest pysznościowa, ale z paszczy potem zalatuje ;-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość salatkowy raj
kurczak cebula kukurydza ogorek konserw. majonez keczup kapusta pek.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×