Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rodriguez

czy naturalnie sie uda???

Polecane posty

Gość rodriguez

Witam wszystkie forumowiczki i mam pytanie do kolezanek ktore staraja sie o ciaze i maja wieksze doswiadczenie w dziedzinie. Odebralam wyniki meza i martwi mnie ruchliwosc oraz morfologia nasienia: RUCHLIWOSC: A-28% B-12: C-5% D-55% MORFOLOGIA o poprawnej budowie- 18% o niepoprawnej budowie-72% oraz wysoka ilosc nasienia- 192ml Czy przy takich parametrach jest mozliwe naturalne poczecie????

Gość rodriguez
oczywiscie 192 mln\ml

uda sie :) mowie powaznie. mozesz jeszcze troche pomoc mezowi poprwic te wyniki: zero alkoholu, papierosow, luzna bielizna i ogolnie nie przegrzewac krocza (np nie brac goracych kapieli, nie trzymac laptopa na kolanach), do tego zestaw witamin : Bodymax Sport, Salfazin, cynk, l-karnityna (od tego beda sie lepiej ruszaly). Powodzenia :)

Gość rodriguez
Dziekuje Anka troche sie przejelam bo czlowiek czyta na necie a to morfologia do kitu bo musi byc 30% o prawidlowej budowie i ruchliwych ponad 50% a ciazy nie widac i popadam w panike:))

Gość taaa juzzzzzz
rodriguez niech maz zrobi posiew nasienia bakteriologiczny a co do witamin nie zawsze da sie poprawic witaminami i nie bredzcie takich glupot lepije:O

Gość taaa juzzzzzz
o niepoprawnej budowie-72% nie jest zle ale tez nie za dobrze byliscie na konsultacji u anadrologa? jak dlugo sie staraciemoj m tez mial slabe nasienie lecz zadne witaminy nie pomogly niestety dlugo sie staralismy potem podeszlismy do inseminacji udalo sie za 3 razem

Gość taaa juzzzzzz
i ile razy robil badanie nasienia?

Gość adzia1982
ja mam z diużżżżżżżżżżżżżżżżżżżżżżżżżżżżżżo gorszych wyników synka,fakt po inseminacji,i córkę 4 miesiące po porodzie zaszłam w ciążę naturalnie :)

Gość rodriguez
Dziewczyny odebralam wyniki dzisiaj 10 stycznia jestem u ginekologo specjalisty od nieplodnosc to on skierowal na badania po 2 latach nieudanych staran...bakteri nie ma...ja tez nastawiam sie na iui, ale czy takie nasienie wystarczy?????

Gość rodriguez
taaaa juzzzz to jedyne badanie nasienia:(((( i z wielkim trudem nie bede opisywala szczegolow;)))

Gość taaa juzzzzzz
rodriguez jakie inne ty mialas badania? czy tylko maz badal nasienie? a HSG? a test PTC na tzn wrogośćsluzu a monitoring cyklu?a przeciw ciala plemnikowe ?

Gość rodriguez
taaa juzz ja jestem na 1 etapie mam porobione badania hormonalne z 3 i 20dc oraz na rezerwe, monitorig 3 cykli i skierowanie na droznosc..o reszcie jeszcze mnie nikt nie poinfotmowal:)))

Gość rodriguez
Dziwczyny a czy do iui tez sa jakies granice odnosnie nasienia??

Gość taka która już wiele przeszła
odnośnie iui, to szkoda wydawać kasę w bagno. Prawdopodobieństwo powodzenia iui, to zaledwie 10%. My podchodziliśmy z mężem 3 razy i lekarz stwierdził, że to bez sensu... i teraz zbieramy właśnie na in vitro.

taaa juzzzzzz - mojemu mezowi po pierwszym badaniu nasienia postawiono diagnoze "tylko do in vitro", kolejne badania to samo. po 2 nieudanych zabiegach i 3 miesiacach brania witamin, mojemu mezowi poprawilo sie do tego stopnia, ze jestem w tej chwili w naturalnej ciazy. zreszta nowe wyniki tez potwierdzily, ze nasienie wrocilo do normy (owszem, dolna granica, ale jak widac wystarczylo).

Gość olga.w
byleby nie była taka pusta ja ty a swoją drogą współczuje .

Gość adzia1982
ja miałam 3 inseminacje,i do tego dwie dodatkowe które się nieodbyły bo mąż miał tak złe wyniki nasienia...ale do 3 doszło i mam z tego synka urwiska.......fakt inseminacja tak jak in vitro to fart szczęścia.Niektórzy mają niepłodność idiopatyczną i maja po 5 prób invitra.....

Gość wclae nie prawda ze inseminacj
a to male szanse wszystko to tak naprawde loteria wszystko zalezy od problemow zdrowotnych kazdy ma inny organizm mi sie udalo za 1 razem a maz m ial bardzo male szanse zostac ojcem mielismy podejsc do in vitro podeszlismy jednk najpierw do iu i udalo sie mojej znajomej tez za 1 razem wiec wcale to nie taka mal szansa nawet jak by sie mialo podejsc 3 krotnie a by sie udalo to naprawde warto

Gość rodriguez
hejka Anka gratuluje ciazy i zycze wsztstkiegooooo nanajlepszegooo!!!:))) Ja tez jestem tego zdania ze kazdy organizm na wszystko inaczej reaguje...Anka a pamietasz jakie byly wyniki meze, ze sie udalo naturalnie??? Jennifer zycze oby ciaza sie zdrowo rozwijala a wspolczucia to w moim przypadku nie potrzebuje;))) Andzia buziaczki dla urwiska:)) co oznacza nieplodnosc idiopatyczna??? Dziewczyny jak mozecie to prosze napiszcie jakie parametry mieli wasi panowie w przypadkach ktorych sie udalo naturalnie jak i nie;)))

Gość rodriguez
Jeszcze co to w 2010 obnizyli parametry nasienia do takiego stopnia, ze wyniki mojego bylyby w normie, ale nie dla laboratorium w ktorym przeprowadzalismy badanie bo tam obowiazuja jeszcze normy WHO z 1999 a nie z 2010....i badz tu madrym:)))

Gość xxxxyyyyy
to nie za dobre wyniki na iui a jak Twoje????

Gość to oznaczaaaa
rodriguez nie plodnosc idiopatyczna to znaczy ze wszystko jest wporzadku z partnerka ,partnerem a dziecka niema np po 3 latach staran

Gość to oznaczaaaa
rodriguez badanie nasienie trzeba conajmniej zrobic 3 razy w odstepie poniewaz nasienie sie zmienia a jedno badanie nie daje miarodajnych wynikow niestety to tak na przyszlosc

Gość rodriguez
a wiec dziewczyny jestem po wizycie u androloga i mojego gine. nasienie jest ok!!! poniewaz nawet jak sa zanizone troszeczke parametry morfologi i ruchliwosc to ilosc zolnierzykow jest naprawde bardzo wysoka przepisal mu lekarz tylko witaminki na poprawe ruchliwosci nigdy nie zaszkodza nazywaja sie INTAKE PLUS... a u mnie....mam troszeczke tanczaca prolaktyne i estrogen wysoki w 3dc bo 70 a powinien byc 30-40 co nie wplynelo negatywnie na owulacje, ale trzeba bedzie sie tym zajac....na poczatku lutego zrobie HSG..dziekuje wam za rady:)))