Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Blizza 24

2 pokojowe mieszkanie - co o tym myślicie?

Polecane posty

Gość Blizza 24

Witam. Mam 2 pokojowe mieszkanie. Mieszkanie ma powierzchnię 47 m2, pokój 12 m2, drugi pokój 15 m2, kuchnia 10m2, korytarz 6 m2, i łazienka malutka 4m2 powierzchni. Opłaty są maleńkie bo jest ono własnościowe więc nikomu kasy do kieszeni nie pakuje. Jednak problem zaczyna się tu że na 1 osobę jest fajnie ale niedługo wychodzę za mąż i będziemy planować dziecko i wydaje mi się że to mieszkanie będzie trochę małe. A co wy o tym myślicie? Narzeczony mówi że przesadzam, że póki dziecko by nie poszło do szkoły to to mieszkanie będzie akurat a potem będzie można je sprzedać i kupić większe jak będzie nas stać. Co wy o tym myślicie?

Gość narzeczony ma rację
:)

Jasne, że przydałoby się większe mieszkanie, bo dziecko w wieku 3-4 lat będzie chciało mieć swój pokój, a Wy w salonie nie będziecie chcieli porozrzucanych zabawek. A Ty też musiałabyś mieć sypialnię, żeby np. gdzieś trzymać ubrania, bo przecież nie w salonie. Weźcie pod uwagę, że teraz łatwiej będzie Wam kupić coś innego. Później, kiedy pojawi się dziecko będą inne wydatki.

Gość Blizza 24
up up

Gość U mnie było tak samo:(
Jeszcze sie nie pobraliscie a juz sie martwisz co bedzie za kilka lat. Moze(czego Ci nie zyczę)nie będziecie mogli miec dzieci? A jak wszystko dobrze pojdzie to uzbieracie troszke pieniedzy i za dopłata zamienicie sie za kilka lat. ludzie maja po 2-3 dzieci i sie męcza w 2 pok. Znam takie małzenstwo-maja syna 11 lat,corke 3 latka,ona i mąż-i siedzą w kawalerce 25 m2. Jeszcze kupili psa bo dzieci chciały... i to wczale nie jest zadna patologiczna rodzina!!!!!1 więc autorko nie przezywaj tak bardzo bo masz komfort-a o przyszłosc sie nie martw. pobierzcie sie najpierw🖐️