Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

brygida 101

czy samotnosć niszczy w czlowieku potrzebe miłości;PP

Polecane posty

hej Samotni i Nie-Samotni, czy uwazacie ze samotność na dluższa mete może w czlowieku wyzbyć potrzebe tworzenia zwiazku, potrzebe miłosci i uczuć, bo czasmi zastanawiam sie czy za bardzo nie zzyłam sie z obecnym stanem i ciezko by mi było wejsc w bliższa relacje z kimkolwiek hmmm jak myślicie?? male zdziczenie heheh:))) pozdrawiam

Gość gjgjgjgjgjgj
ja czuje że mam odwrotnie,tak bardzo pragne bliskości i miłości że aż wariuję..nawet mam myśli samobójcze

Gość jest mi to obojetne
milosc podobno jest przereklamowana tak samo jak i sex

potrzeby miłości nie niszczy , bo kązdy zawsze chce kochać i być kochanym , myśę jednak ,ze zbyt długa samotność " wytwarza" w człowieku mechanizmy chroniące go przed jej skutkami i poźniej trudno jest nagiąć sie ze swoim życiem do innego człowieka , choćby najbardziej kochanego . Nie bez powodu znalezienie partnera w wieku średnim nie jest takie proste i nie wynika tylko z tego powodu " braku materiału do wyboru " ale przede wszystkim moim zdaniem z powodu niechęci do kompromisu , do ustępstw.

Jak widać różnie z tym bywa. Ja mam tak samo jak gjgjgjgjgjgj. Im dłużej jestem sam, tym mi z tym gorzej.

Gość blue lagoon....
Potrzeba bycia z kimś i to ważnym, jest wpisana każdemu. Człowiek to zwierzę stadne. Bycie samemu nie przesądza o samotności. Można jednak uśpić potrzebę bycia z kimś tak, jak np ktoś może nie chcieć mieć dzieci. Nie do nas należy ocena czy to problem psychiki czy własny wybór. Kobiety na pewno mają mocniejszą determinację bycia z kimś blisko. Badania dowiodły, że samotni mężczyźni szybciej umierają i chorują

Gość ciekawe czemu nie zrobili
badan ze faceci w zwiazkach zyja krocej niz samotnicy :D

"ciekawe czemu nie zrobili badan ze faceci w zwiazkach zyja krocej niz samotnicy " ależ zrobili, wyszło, ze samotne kobiety żyją dłużej niż te w zwiazkach, w przypadku męzczyzn odwrotnie

Gość proekozielona
nie prawda, im dluzej pozostaje sie w zyciu bez milosci tym bardziej pragnie blikosci, milosci, relacji, zeby po prostu ktos byl obok, kto mysli, teskni, z kim mozna pojsc do kina, pogadac, pokochac sie, z kims zjesc a to, ze juz sie mnie ufa i poplenia wiecej bledow oraz mysli ze kazdy facet jest taki sam, to juz inna sprawa

Gość dlaczego za kazdym razem
takie brednie jak wyzej pisze baba ? pisz za siebie faceci nie potrzebuja bliskosci tylko sexu 🖐️

co jest prawda a co nie , w kwesti tak osobistej jak uczicia czy samotnośc to sprawa indywidualna każdego i nie mu tutaj czego takiego jak jednoznaczna definicja .

to że faceci potrzebuą tylko seksu moze napisać hormonalny nastolatek :) prawdziwy mężczyzna dojrzewa i do prawdziwych uczuć .

Gość proekozielona
facet owszem pragnie sexu ale takze ciepla kobiety, facet tez teskni i tez potrafi byc ludzki

Gość dlaczego za kazdym razem
o naiwna marna istoto to typowe jak kobiety lubia sie same oszukiwac w tych sprawach ;)

Gość Romeos............
faceci samotni żyją krócej, byc mo ze, ale zakładając że jest to okres 20 lat życia pomiędzy 60 a 80 lat to w sumie błogosławieństwo

Gość proekozielona
mow za siebie, ja siebie nie oszukuje ale znam paru wrazliwych ale w wiekszosci ktorych znam to samce bez uczuc

ee etam myśle czasmi, ze mezczyzni są bardziej wrażliwi niż kobiety, takie okazy ostatnio spotkalam, po przejsciach, bardzo przezywajacy swoją obecna sytuacje, no i gorzej znosza samotnosć - tak patrzac albo rzuca sie w hobby (w najlepszym przypadku) albo w alkohol lub tez zaczynaja plytko traktowac kobiety, chyba taki maly odzew na ból duszy:P

generalnie jak sie obserwuje to mozna stwierdzić, ze kobiety samotne sa bardzioej zadbane niż samotni mezczyżni, babeczki jakos dbaja o siebie, z samotnymi mezczyznami roznie bywa:P ale raczje w druga strone predzej ciagnie hehe może stad wynika ta dłuższa zywotnosć samotnych kobiet, maja czas za=dbac o siebie, przy facecie musza dbac o niego na siebie nie zawsze starcza czasu:P

Gość mniejsza890
Hm...sprawa jest prosta, masz już ustawione życie i nie chcesz z tego rezygnować, nie chcesz żeby ktoś wprowadzał chaos w twoje życie, dobrze ci z tym, nie musisz iść na kompromisy, robisz po swojemu i nie musisz nikomu nic tłumaczyć, to są plusy, minusy wiadomo, każdy samotny człowiek je zna, a teraz wnioski: każdy chce kochać i być kochanym bez względu na wiek, jak człowiek się zakocha to nie kalkuluje tak bardzo, tylko w przypadku ludzi którzy nie zakochali się w sobie jest kalkulacja, ale takich związków jest wiele i zazwyczaj są trwalsze, bo tam ludzie nie reagują emocjonalnie tylko z głową! I takie związki wiedzą co to kompromis, załatwiają wszystko rozmową, czasem jednak czegoś brakuje. Ale w życiu już tak jest, że nie można mieć wszystkiego, nikt się jeszcze taki nie urodził co by wszystko miał co chciał! Trzeba wiedzieć czego się w życiu pragnie, szaleństwa czy równowagi. Jest też tak, że człowiek to istota która może się przyzwyczaić do wszystkiego, również do samotności, ale nie zawsze będzie czuła się z tą samotnością dobrze, tak nie ma! Po prostu wpada się w pewien rytm i potem trudno się z niego "wypchnąć" ale moim zdaniem trzeba próbować, żeby nie żałować, że się nie próbowało:)

człowiek sie przyzyczaja, a glina, z której jest ulepiony wysych i twardnieje, staje sie sarkastyczny

Gość amfb
kiedy przezywasz samotność - na początku pragniesz miłości tak bardzo, ze nie możesz przestać o niej myśleć wypatrujesz jej praktycznie wszędzie, twoje zmienne humory, złe nastroje, fochy są spowodowane jej brakiem. Z biegiem czasu przyzwyczajasz się do takiego stanu rzeczy zapominasz jak to jest kochać i być kochanym. Faktycznie jest tak, że z czasem samotność niszczy w człowieku potrzebę miłości bo jeśli w odpowiednim czasie nie zaspokoisz właśnie tej potrzeby przestaniesz czuć, że ją wogóle potrzebujesz.

Gość gość
Czułam sie samotna. Zdawałam sobie sprawe z tego, ze nie akceptuje samej siebie, ale nie mogłam sobie z tym poradzic. W moich problemach pomógł mi rytualista perun72@interia.pl zamówiłam u niego rytuał powodzenie u płci przeciwnej i w końcu znalazłam tego jedynego : )

Gość gość
Ja nie miałam już nic do stracenia i spróbowałam rytu z magia-anielska.pl, o dziwo po kilku tygodniach mój misiaczek wrócił i jest teraz kochany jak nigdy. Magia działa na serio trzeba tylko dobrze trafić.

Gość 40 latek
Babeczki, powiem tak. Jako Facet. Facet. Nie facet z brodą. Jestem samotny. Od ponad roku moja połówka bez powodu jest zawsze na nie na wszystko. Samotność doskwiera mi, nie mam do kogo przytulić się, a tak tego potrzebuje. Dopiero po przytuleniu, może być mowa o pożądaniu seksualności. Potrzebuję przytulić się.