Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

olawd

ubezpieczenie auta w UK

Polecane posty

prosze moze poda mi ktos linki do firm ktore ubezpieczaja auta w miare tanio? wczoraj firma wymowila mi ubezpieczeniea(bo nie jestem w uk 4 lat) i musze szybko znalezc kolejna ubezpieczalnie. w jednej wyliczyli mi na 2,2tys f a to zdecydowanie za duzo. dzieki

nie ma czegoś takiego jak ogólnie najtańszy ubezpieczyciel - wszystko zależy od parametrów - wejdź na compare.com albo moneysupermarket.com, albo jakiejś innej porównywarki; jest tez kilka ubezpieczalni, których tam nie ma np: directline, gdzie sobie sprawdzasz bezpośrednio

nie ma czegoś takiego jak ogólnie najtańszy ubezpieczyciel - wszystko zależy od parametrów - wejdź na compare.com albo moneysupermarket.com, albo jakiejś innej porównywarki; jest tez kilka ubezpieczalni, których tam nie ma np: directline, gdzie sobie sprawdzasz bezpośrednio nie płać żadnych depozytów przed zobaczeniem umowy, sprawdź ją jak Ci przyślą

Gość o ja pierdolkam
zoabcz sobie quenns czy quenn i sotrny typu moneysupoermarket.

Gość fgbgccvbvcvv
Tesco jest kilka. ja polecam tesco bank

Gość fgbgccvbvcvv
Ale prawie dlakazdego cena ubezpieczenia jest inna, wiec do konca nie sugeruj sie tym co polecamy, ale sprawdzic mozesz

Gość fgbgccvbvcvv
A ico to za firma ktora ubezpiecza tylko tych ktorzy sa w uk powyzej 4 lat, bo mi sie wierzyc nie chce

Wejdź na porównywarkę ubezpieczalni - niestety nie ma tam wszystkich ubezpieczalni (www.comparethemarket.com). Ja mam w Direct Line, kiedyś około 2006 roku oni byli całkiem konkurencyjni, ale w ostatnim roku wszystkie ubezpieczenia skoczyły do góry, w tym moje o jakieś 100 funtów. Cena zależy np. od kodu pocztowego, np. Harrogate jest w miarę bezpiecznym miastem i tam to samo auto ubezpieczysz taniej niż w Leeds i jeszcze taniej niż w Bradford. Ma znaczenie czy masz full UK prawo jazdy, zniżki i gdzie np. samochód stoi. Powodzenia.

Gość a czy wiecie
czy muszę i po jakim czasie wymienić prawo jazdy w uk? różne słyszę wersje na te temat...

Gość najbrzydsze sa golfy
nikt nie zna odpowiedzi na moje pytanie?

chodzi o długość ważności polskiego prawka w uk. wiem że moge zadzwonić do dvla ale może tu ktoś wie..

Gość zdesperowana domowa zona z kom
nie ma.

Gość nie mam dziecka ani męża
poważnie? koleżanka robiła tu prawko i instruktor jej powiedział że rok bodajże.Mówi że był tego pewien...

chyba jednak bede musiała

dvla wlasnie mowi ze nie ma. Prawo mowi ze mozesz jezdzic na prawie jazdy wydanym przez kraj unii europejskiej w uk bez ograniczen czasowych. Gdybym btla na laptopie to bym eam znalazla.

ok spróbuje sama zaleźć. Żona jak będziesz przy kompie to też tu wrzuć na wypadek jakbym nie znalazła..

A valid community licence issued on the strength of a driving test within the EC/EEA, will allow you to drive in GB for a set period. Alternatively, you can exchange your licence for a British licence. http://www.direct.gov.uk/en/Motoring/DriverLicensing/DrivingInGbOnAForeignLicence/DG_4022556 hmmm ale jaki okres? no nic,popatrzę później bo nie mam czasu teraz

znajdxiesz gdzies na stronie directgov

nie dziala mi za dobrze net wiec nie moge tego sprawdzic. Oststanim razem jak szukalam informacji bylo ze prawa jazdy wydane w kraju unni europejskiej sa na rownych prawach z tymi z uk. Moze cos sie pozmienialo a ja nawet nie wiem?? A co to znaczy byc rezydentem? Tzn mieszkac czy miec papiery? Bo ja np. mieszkam w uk od ponad 7 lat i nie robilam papierow na rezydenta...

Gość szkotka uk
weszlam na stronke i wyczytalam ze mozna jezdzic na polskim prawku do 12 miesiecy poczym trzeba je wymienic na brytyjskie A community licence issued on the strength of a licence from a designated country will be valid for driving in GB for 12 months only and is acceptable for exchange purposes. Tak przynajmniej to zrozumialam.

Gość szkotka uk
a w ogole ile placicie za full insurance na samochod? my 318 z tesco za 1.9 disel i wydaje mi sie ze taniej nigdzie nie znajde. Ale jak macie gdzies taniej to podawajcie

kiedyś o rezydenturę trzeba było się ubiegać , teraz po 5l przyznawana jest automatycznie. ja jestem tu ponad 6l wiec będę musiała prawko wymienić.mam nawet samochód zarejestrowany na siebie, dziwne że w firmie ubezpieczeniowej nic nie powiedzieli...

nic nie powiedzieli...moze coś napisali...drobnym druczkiem?;) szkotka - ubezpieczenie zależy od tylu rzeczy, że takie porówniania nie mają sensu...kiedys się bawiliśmy trochę danymi i np.jak przerobiłam się na kurę domową to ub. skoczyło od razu o 80f zreszta teraz diabeł tkwi w szczegółach - tańsze ubezpieczenia mają zazwyczaj większe opłaty za np. wprowadzane zmiany, zerwanie umowy itede

Gość jajajajajajajajajajajaaaaaaja
w DVLA powiedzieli mi ze nie mam obowiazku wymieniac polskiego prawa jazdy na angielskie

szkotka - nie napisalas w jakich krajach.. Na pewno nie bedzie to tylko 12 miesiecy dla polski. Ja sie kiedys pytalam w dvla ale to bylo kilka lat temu jak ni wlasnie mowili ze nie trzeba. Moje podstawowe comprehensive dla 2 litry diesel 2 kierowcow wynosi 380 ale mamy duzo dodatkow wiec lacznie 520.

Nie trzeba wymieniać polskiego prawka, nie ma takiego wymogu, ale jeśli zamierzasz tu zostać to lepiej to zrobić (tańsze ubezpieczenie). Koszt to jakieś 80F. Najnowsze dane wyczytane z Metro: ubezpieczalnie podniosły ceny ubezpieczen samochodowych od 2012 roku: comprehensive wzrosło o 4,9%, a third party & theft o 10,2% (średnia w Anglii). Jedna z największych podwyżek dotyczy Bradford: tam średnio koszta skoczyły o bagatela 17%. Pewien Anglik wypowidał się w radio, że ma brykę za 1500F a ubezpieczenie roczne kosztuje go 1700F. Uwielbiam Nowy Rok.