Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość viviennereterre

2 testy pozytywne-lekarz nie widzi ciąży, ale

Polecane posty

Gość viviennereterre

sluchajcie jeden test robiłam jakos w święta, był pozytywny, wczoraj poszłam do lekarza , zbadał mnie palcami i stwierdził, że on ciązy nie czuje. Zrobilam dziś kolejny test i znowu pozytywny, nie wiem co o tym mysleć, kolejna wizyte mam dopiero 16 stycznia, ale powiedzcie proszę czy zdarza się tak, że lekarz nie wyczuł ciązy, a pomimo to okaże się ze jednak jestem w tej ciąży? Ostatni okres cięzko mi określic kiedy miałam ,bo niestety miałam trochę zamieszania w życiu i nie zapisałam, bylo to raczej gdzieś w listopadzie, chyba pod koniec. Napiszcie proszę czy znacie taki przypadek, że lekarz nie wyczuł ciąży a potem okazywało sie ze była

Gość !!!!!!!!!!!!
A jak palcami miał wyczuć ciążę?????????????? Pierwsze co się robi to USG, dziwne, że Ci nie wykonano. Zrób bete albo idz do innego lekarza.

Gość no pewnie że tak
lekarz podczas badania palpacyjnego może wyczuć powiększoną macicę która oznacza możliwość ciąży.

oczywiście że podczas badania palcami i wziernikiem lekarz może określić ciążę i to nawet jej przybliżony wiek jak jest starym wyjadaczem pierwszy raz słysze o przypadku by testy mówiły tak a lekarz nie potwierdził

Gość jowiesiu
ja lekarze nie jestem, ale dzieki kafe wiem ze po tescie sikanym sie robi krew i idzie do lekarza

Gość !!!!!!!!!!!!
może wyczuć możliwośc ciąży, owszem, ale usg daje 100% odpowiedz. Zrób bete, bedziesz miała pewnosc.

Gość jabaabadu
idź do innego specjalisty. badanie ginekologiczne POWINNO ale nie MUSI potwierdzić ciążę. Ciążę potwierdzi natomiast badanie krwi lub usg. Ja bym na Twoim miejscu wolała usg ok 7 tygodnia ciąży - będziesz wiedziała, czy boje serduszko czy ciaża prawidłowo się rozwija i ile jest zarodków.