Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciosssoossa

Chorowałyscie w ciązy?

Polecane posty

Gość ciosssoossa

Czy chorowałyście w ciąży? ja złapalam infekcje gardła , w 12 tyg, leczylam ja 2 tyg i teraz to juz mam paranoje, ze te choróbska mogą szkodizć dziecku, tzn mogą uszkadzać płód.ale jak się przed nimi ustrzec? tylko mnie zaczyna cos brac staram się od razu leczyć,siedzieć w domu. teraz jestem juz zdrowa ,ale boję się wychodzic na dwor,do ludzi, boje się że się narażam siebie i moje dziecko na infekcje. Jak wy robicie, wychodzicie normalnie do ludzi, do sklepów, nie obawiacie się infekcji?

Gość annai
jeżeli będziesz się chowac jak pod kloszem to możesz jeszcze gorzej się rozchorować gdy juz w końcu wyjdziesz z domu. mnie gin powiedział że zdrowej ciązy nie zaszkodza zwykłe infekcje czy przeziębienia.

Gość lkjkj
W ciągu 9 m-cy byłam chora 5 razy. Nie jakieś tam mizerne przeziębienie, ale coś wrednego z objawami grypy. Dwa razy w szpitalu z ciężkim zapaleniem oskrzeli, o włos od zapalenia płuc. Trzy razy dostałam podwójne serie antybiotyków. Myślałam że ze strachu o dziecko się wykończę. Synek urodził się dość mały (49cm, 2800g) ale zdrowy, 10pkt. Dziś ma 14m-cy i nie miał jeszcze nawet kataru. Nie twierdzę, że to standard i choroby nie mają wpływu na dziecko bo być może mieliśmy dużo szczęścia, a może coś jeszcze wyniknie z tego w przyszłości, ale póki co wszystko jest dobrze, więc nie bój się i głowa do góry.

Gość mama dwojeczki
W pierwszej ciazy co chwilke bylam chora, od zatruc pokarmowych, po angine, zapalenie zatok i zwykle przeziebienia. Synek urodzil sie zdrowy jak ryba z waga 4275 gr. W drugiej ciazy chorowalam tez, na szczescie mniej i corcia tez urodzila sie zdrowa z waga 3805 gr, takze wyluzuj i sie niepotrzebnie nie nakrecaj, bo twoje chorowanie nie ma kompletnie wplywu na dziecko.