Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juzwiniakkk

dlaczego dziecko bije lalke?

Polecane posty

Gość juzwiniakkk

Moja 1.5 roczna corka zneca sie nad lalka, skacze po niej, rzuca ja i bije po glowie. Skad u niej takie zachowanie to nie mam pojecia, przeciez jej nikt krzywdy nigdy nie robi.. nie wiem czemu sie tak zachowuje, ale martwi mnie to by nie wyglada to za dobrze. Ona ma kilka lalek i z wszystkimi tak robi. Nauczylam ja robic lalce cacy i dawac buzi to tak robi a za chwile bije ja po glowie. Czasem dajej jej miseczke z jedzeniem zeby sama jadla to daje lali jesc, jak ja ja karmie to zawsze musi byc lala i jedla lyzeczka dla lali jedna dla Oli. Nie wiem co ona ma z tymi lalkami, ale jakby ktos z zewnatrz zobaczyl jej zachowanie to by wygladalo jakby sie ktos znecal nad dzieckiem..;/ Doradzcie prosze dlaczego corka tak postepuje z lalka? Czy moze nie mam sie o co martwic bo to normalnie?...

Gość moja córcia
też różnie traktowała lalki - jednej to nawet oczy wydłubała. Z kąd takie zachowania to ja niewiem, mojej też nikt krzywdy nie robił - praktycznie była tylko ze mną. Teraz ma ponad 3 latka i wszystkie lale kocha, czesze, kąpie się z nimi (tylko z tymi nie gadającymi ;) ) wogóle już ich nie bije itp

Gość juzwiniakkk
Dzieki, ulzylop mi troche. Mam nadzieje, ze moja Ola tez z tego wyrosnie :)

Gość Jab
Moja ma ok 2lata tez tak robi,doslownie je katuje.tez zastanawialam sie dlaczego poniewaz w domu na nia nikt nie krzyczy.mam nadzieje ze to przejdzie.tak pokazuje swoje emocje

Gość gość
Ogladacie przy waszych dzieciach wiadomosci w tv ,filmy drastyczne ?.Byc moze tu tkwi przyczyna .Myslicie ,ze male dziecko nic nie rozumie .Nic mylnego .